_DSC8142

Een Droomdag met de gaafste games voor Thomas

De droom

Thomas wilde graag een Droomdag vol plezier èn een feestje voor al zijn vriendjes.

Dreamchasers

Suzanne en Bram

De droomdag van Thomas

Het is nog ochtend als Thomas in de klas naar de juf zit te luisteren. Het lijkt een dag als alle anderen. De verbazing valt dan ook van zijn gezicht te lezen als de juf vertelt: “Thomas, er is bezoek voor je”. Hij kijkt naar de ingang en ziet daar Suzanne en Bram van Dream4Kids staan, samen met zijn papa. Het is eindelijk tijd voor de Droomdag van Thomas! Zijn vriendje Julian mag de hele dag mee. Thomas is totaal overrompeld, dit had hij niet zien aankomen. “Kijk eens uit het raam”, klinkt het vanuit de deuropening. De kinderen vliegen naar het raam en zien daar op het plein een glimmende witte limousine staan. De klas is diep onder de indruk.

Op pad in een schitterende limo

Met overweldigend enthousiasme stuift de klas het plein op, waar ook de mama, het zusje en de oma van Thomas staan. Thomas en zijn vriendje kruipen direct in de auto, hoe vaak maak je het nou mee dat je in zo’n gave wagen mag? De chauffeur tovert een fles kinderchampage tevoorschijn en de dreamchasers geven de jongens een enorme zak snoep. Papa en de begeleiders stappen in en als de auto start kijkt Thomas nog even achterom naar zijn vriendjes en vriendinnetjes die op het plein staan te zwaaien. De Droomdag van Thomas kan beginnen!

Thomas is trots als een pauw dat hij in een echte limo wordt rondgereden. Het komt dan ook goed uit dat de eerste stop bij zijn opa en oma is. Ze staan samen met zijn tante al voor het huis te wachten. Opgewonden laat hij de schitterende auto zien. “Het mag wat kosten hè”, grapt hij. Na een fotomomentje voor de auto vertrekt de limo naar de andere opa en oma van Thomas, daar wachten ook zijn mama en zusje hem op. Thomas voelt zich al helemaal thuis in de grote glimmende wagen, bij het aan komen rijden hangt hij zelfs al uit het raam!

Racen en lekker eten

De volgende stop is de eerste activiteit van vandaag: racen met radiografisch bestuurbare auto’s. Er was een heus parcours opgezet waar iedereen zijn of haar beste tijd kan neerzetten. Niet alleen Thomas en Julian doen mee, ook papa en Suzanne en Bram laten zich van hun sportiefste kant zien. Thomas moet in het begin nog een beetje inkomen, maar laat zijn auto al snel scheuren over het parcours. Julian was de onbetwiste winnaar, hij had thuis namelijk al kunnen oefenen.

In de auto van Suzanne gaat het gezelschap door naar de lunch: McDonald’s! Dat is voor Thomas even schakelen, hij is helemaal niet gewend om frietjes te eten bij de lunch. “Het is middag, wie eet er nu McDonald’s tussen de middag!”, roept hij verbaast. We verzekeren hem: op je Droomdag mag alles. Omdat hij zo opgewonden was over wat er nog zou gaan komen, heeft hij niet zoveel gegeten. Wel hebben de jongens nog een spelletje gespeeld op de telefoon.

VR, lasergamen èn karten

De volgende activiteit is wel iets heel bijzonders. De jongens gaan VR-gamen! Thomas heeft er ontzettend veel zin in, in de auto zit hij al te stuiteren. Er zijn maar liefst twee VR-kamers gereserveerd, zodat niemand hoeft te wachten. Het allereerste spel is meteen een heel indrukwekkende: een ritje in de achtbaan. “Het is net echt, je hebt echt het gevoel dat je in de achtbaan zit!”, vertelt Thomas. Daarna spelen de jongens fruit ninja, waarbij je met een zwaard fruit snijdt dat uit de lucht komt vallen. Ook spelen ze tegen elkaar in een soort tennisspel. Daar is Thomas erg goed in, hij is de grote winnnaar. Tot slot spelen de jongens een spel met muziek, waarbij er blokjes op je af komen die je in een bepaalde richting moet slaan. Deze game is bij Thomas favoriet. 

Na het VR-gamen is de Droomdag van Thomas nog lang niet afgelopen, het is tijd om te gaan lasergamen. Thomas mag zelf kiezen of hij in teams wil spelen, of ieder voor zich. Hij besluit samen in een team te gaan met Julian en Bram. Papa en Suzanne zijn pittige tegenstanders, al snel rent iedereen bloedfanatiek door de hal. Thomas vindt het ook wel een beetje spannend, maar gaat helemaal in het spel op.

Dan is het tijd om te gaan karten. Dat komt goed uit, want Thomas vertelde deze zomer tegen zijn ouders dat hij dat zo graag eens wilde proberen. De race is ontzettend spannend, iedereen wil de snelste tijd neerzetten. Thomas vindt het erg leuk en wordt steeds handiger in het besturen van de kart. Zelfs als hij even wegslibt, weet hij zich snel te herpakken. Hoewel hij niet wint, besluit hij dat het zeker voor herhaling vatbaar is.

Lekker eten en een grote verrassing

Vanuit de karts racet het gezelschap naar Thomas’s favoriete restaurant: Het Wapen van Rosmalen. Het is een buffetrestaurant met allemaal lekkers, waar je ook een chocoladefontein hebt. In de auto naar het restaurant vertelt hij meerdere keren dat hij zo graag een feestje zou willen. Suzanne en Bram laten nog niets los, maar verklappen wel dat hij na het eten naar een theater gaat. “Gaan jullie dan iets voor me spelen?”, vraagt Thomas. Dat blijkt niet het geval… In het restaurant sluiten ook zijn mama en twee zusjes aan, maar Suzanne en Bram gaan alvast door. Wat zouden ze van plan zijn?

Zij zijn bij Perron-3 in Rosmalen, ze hebben een theaterzaal geregeld waar al z’n vriendjes al staan te wachten. De vijftien kinderen zijn dolenthousiast en blijven vragen wanneer Thomas komt. Dan is het eindelijk zover, Thomas is aangekomen bij het theater en doet de deur open. Hij wordt meteen overladen door een hele hoop balonnen die zijn vriendjes van boven laten vallen. Tòch een feestje! Thomas kijkt zijn ogen uit, dit had hij niet verwacht. Een DJ speelt de gaafste muziek en de kinderen spelen verstoppertje. Als afsluiting dansen ze van links naar rechts op de muziek van de Snollebollekes. Zelfs oma in de rolstoel doet mee!

Vol trots vertelt Thomas aan de dreamchasers dat hij vuurwerk op zijn toetje, èn een portemonnee heeft gekregen bij het restaurant. Toch is dat niet het laatste presentje, Bram en Suzanne geven hem misschien wel het mooiste cadeau van de dag: een stoere rugzak met dierenkrassen van het tijdschrift Wild van Freek Vonk. Hij is groot fan van Freek en doet de rugzak meteen om. Er zitten zelfs allemaal special editions van het blad, een hoofdlamp, broodtrommel en beker in. Dan pakt de stoere Thomas de microfoon om de Suzanne en Bram te bedanken. Hij vertelt: “Dit is de allerbeste dag van mijn leven”.

SPONSOREN, BEDANKT!

Fotograaf: Helinda

Facebook
Twitter
LinkedIn