leeuw3

Een dag vol dierenliefde voor Adriënne

DE DROOM

Adriënne (11) wil heel graag leeuwen voeren  

DREAMCHASERS

Liesbeth en Mandy

DE DROOMDAG

Stel je voor: het is een gewone zondag, het is mooi weer en je hebt afgesproken met je beste vriendin. Op het afgesproken moment gaat de deurbel, je doet open en daar staat inderdaad je beste vriendin – mét dreamchasers Mandy en Liesbeth. Dan weet je wel hoe laat het is… 

Adriënne weet dat ook: het is haar Droomdag! Ze is blij en beduusd tegelijk: er komen even heel weinig woorden uit het stoere meisje. Eerst nog maar even een kopje thee voordat de dag dan echt begint.  

Onderweg 
Voor de deur wacht de witte limousine op Adriënne en Lotte. Uitgezwaaid door haar ouders, broers en zus rijden de dames de straat uit. De fles kinderchampagne wordt ontkurkt en de meiden proosten op een mooie Droomdag.  

Dat die dag in het teken staat van dieren, kan niet missen. Adriënne is namelijk een enorme dierenliefhebber. Leeuwen zijn haar absolute favoriet, op de voet gevolgd door tijgers. Maar eigenlijk vindt ze alle dieren leuk en lief.  

Lunch: een paar kilo vlees
Een uur later parkeert de limousine bij Dierenrijk, een hele bijzondere dierentuin in het Noord-Brabantse Mierlo. Hier vind je talloze dieren, waaronder neushoorns, stokstaartjes, pinguïns, apen en zelfs een rode panda. En: leeuwen en tijgers! We beginnen bij die laatsten. Samen met twee verzorgers loopt Adriënne het hok van de twee tijgers in. Eng? Welnee, stoere Adriënne lijkt geen last van angst te hebben. Dit is immers haar droom! Ze legt grote hompen bloederig vlees voor de tijgers klaar. Even later bekijkt ze – van veilige afstand en met een gesloten hek ertussen – hoe de tijgers het vlees verorberen. Even later wandelen de meiden naar de leefruimte van de drie leeuwen, waar Adriënne opnieuw een paar kilo vlees ‘serveert’. Die vervolgens door de leeuwen heel gretig verslonden worden.  

Van de limo in de cabrio 
Na een broodje gezond, een flesje sisi en een slush puppy lopen de dames nog een rondje door de dierentuin. De route voert langs de pelikanen, apen en luipaarden, maar ook de speeltuin wordt niet overgeslagen. De meiden ontvangen een diploma voor het goed verzorgen van de leeuwen en de tijgers. Als Adriënne van een van de verzorgers ook nog een heel lief tijgerknuffeltje krijgt, is ze helemaal verrukt. Daarna is het tijd om weer in de auto in te stappen. Dit keer niet in de limousine, maar in een cabrio. De meiden zijn opgetogen over hun nieuwe vervoersmiddel. Dak open en gaan!  

Allerliefste alpaca’s 
Dit keer gaat de rit naar Alpacafarm Riethoven. Daar staan verzorgster Maartje met alpaca’s Tinus en Jarno geduldig op de aankomst van Adriënne en Lotte te wachten. Eerst even kennismaken door te aaien en te knuffelen – ‘wat zijn ze lekker zacht!’ – en daarna een stuk met ze wandelen. Soms moet er ergens aan gesnuffeld of wat gras gegeten worden. En alpaca’s moeten ook weleens naar de wc. Adriënne en Lotte lopen liefdevol mee en laten Tinus en Jarno het tempo bepalen. Na de wandeling voegen de andere veertien alpaca’s die in Riethoven wonen zich bij het gezelschap: voedertijd! Adriënne en Lotte hebben het voer in hun handen, en de alpaca’s buitelen zich over elkaar om een graantje mee te pikken. Een mooi plaatje! 

Alsof er nog niet genoeg dieren gevoerd zijn, zijn tot slot ook de struisvogels aan de beurt voor een voedersessie van Adriënne en Lotte. En de ezels moeten natuurlijk ook nog even geborsteld worden. De meiden vinden alles even leuk en mooi.  

Build your own pizza 
Nu alle dieren hun buikjes vol hebben, is het ook voor Lotte en Adriënne tijd om wat te eten. Aangezien pizza haar ‘lievelings’ is, kan dat niet anders dan met een heerlijke pizza bij Bij de Neut in het nabijgelegen Westerhoven. Helemaal leuk is dat de meiden hun pizza zelf mogen beleggen. Salami en kaas voeren de boventoon. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de versierde stoel die speciaal voor Adriënne klaarstond. Nog een chocoladetoetje om het af te toppen: wat een heerlijk diner! Nog een laatste verrassing, want Adriënne mag ook nog een keer op safari in de Beekse Bergen. Wat een heerlijke (Droom)dag!   

Sponsoren, bedankt! 
Adriënne’s Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder: 

Facebook
Twitter
LinkedIn