skydive1

De lucht in met Joris: springen, klimmen en zelfs skydiven!

DE DROOM 

Joris wil dolgraag de lucht in: hij wil vliegen! 

DREAMCHASERS 

Stefan en Maria 

DE DROOMDAG 

Het is een regenachtige dag, maar Joris (8) weet dat vandaag allesbehalve saai zal worden. Dit wordt namelijk zijn Droomdag! Vol spanning zit hij te wachten om opgehaald te worden. Dan is het eindelijk zover, er komt een supergave sportauto voorrijden: een BMW met open dak. Waar gaan we zo naartoe? 

Joris kan zijn ogen niet geloven, zo’n stoere auto heeft hij nog nooit gezien. In de auto zit zijn vriendje Kevin al te stuiteren, ze hebben er zin in! Ondanks de regen willen de jongens uiteraard met open dak rijden, hoe vaak gebeurt het nou dat je in een zo’n toffe auto zit? Toch is dit nog maar het begin, de dreamchasers hebben een wervelende dag gepland, vol avontuur.

Lekker klimmen en springen 
De eerste stop is bij Play-in, hier kun je trampolinespringen, klimmen en ravotten in een gigantische binnenspeeltuin. Joris en Kevin hebben de tijd van hun leven: als eerste sprinten ze op de klimmuur af. In het begin is het best even spannend, maar dan krijgt Joris het in de vingers. Als een raket gaat hij de muur op, helemaal tot het dak, wel tien meter de lucht in. Trots als een pauw komt hij weer naar beneden, blakend van zelfvertrouwen. Ook Kevin weet de klimmuur dapper te bedwingen, de jongens moedigen elkaar enthousiast aan.  

Na een uurtje klimmen gaan Joris en Kevin de trampolines onveilig te maken, even lekker stoom afblazen na al die spanning. Van al dat bewegen heeft Joris behoorlijk trek gekregen. Dat is maar goed ook, want het is tijd voor pannenkoeken en slushies! Het is een echte suikerdag, maar dat mag ook wel op je Droomdag. 

In volle vaart de lucht in 
In volle vaart (met Joris voorin), scheurt de sportauto door naar het volgende adres. Zelfs onderweg is het feest, met snoep èn cadeautjes. In de pakjes zitten een voetbal en een gave lego-set. “Ik hoop dat deze dag nooit ophoudt”, roept Joris. Gelukkig zijn we nog lang niet klaar, er doemt een heel hoog gebouw op voor de auto. De jongens liepen naar binnen, en zagen al snel wat de bedoeling was.  

Er waren mensen aan het skydiven, we gaan vliegen! Al snel krijgen Joris en Kevin een uitleg en mogen ze een superstoer vliegpak aan. Maar liefst drie keer vliegen de twee vrienden met hun instructeur door de lucht, veertien meter de lucht in. Ze zijn er zo goed in, dat ze zelfs een heus skydivediploma krijgen. 

Een spannend potje lasergamen  
Helemaal hyper komen Joris en Kevin terug bij de auto, dit was het allercoolste wat ze ooit hebben gedaan. “Hoe lang hebben we nog?”, vraagt Joris. “Ik wil nog niet naar huis!”. Hij heeft de dag van zijn leven. Voordat ze naar de volgende activiteit gaan, besluiten ze op een veldje nog een balletje te trappen met een van de dreamchasers. Uiteraard worden de jongens weer voorzien van snoep en cadeautjes, voordat ze hun weg vervolgen. 

Dan draait de auto het parkeerterrein van DeFabrique op, het is tijd voor de laatste activiteit van vandaag: lasergamen in de allergrootste lasergamearena van Nederland. Dit hebben ze natuurlijk ook nog nooit gedaan, met grote ogen luisteren ze naar wat de bedoeling is. De vrienden worden ingedeeld in teams en moeten proberen de tegenspelers te raken. Superspannend, Joris en Kevin vinden het geweldig. 

Om de dag goed af te sluiten, gaan de jongens nog even lekker uit eten. Niet bij een chique restaurant, maar bij McDonald’s! Joris geniet enorm van zijn Happy Meal, McFlurry, milkshake en zelfs een hap veggieburger. Moe maar voldaan stappen ze weer in de glimmende sportauto, terug naar huis. Nadat Kevin is afgezet, krijgt Joris het grootste cadeau van de dag: een eigen vliegtuigje. “Dit is de beste dag ooit”, besluit hij. “Ik ga in de auto slapen!”.  

Facebook
Twitter
LinkedIn