166405796463B721B522E12B4E229ED4-witvinrifhaai

De Droomdag van Maurits (Be)valt diep in het water!

de Droom

Kort maar krachtig: De 11-jarige Maurits heeft maar één grote droom… en dat is zwemmen met vissen en haaien!

DROOMGIDSEN

Ramona & Nicole

DE DROOMDAG

Vrijdagochtend is het dan eindelijk zover! Maurits en zijn twee beste vrienden worden opgehaald van school. 
Om 9.00 uur loopt Ramona de klas in en roept met een grote glimlach: “Ik kom hier 3 jongens ontvoeren!”  
De juf lacht en zegt dat ze hoopt dat dit toch niet écht het geval is, waarna de hele klas naar buiten gaat het schoolplein op. Buiten de poort staat een ME-bus op hen te wachten. Ze mogen er allemaal even een kijkje in nemen. Hoe vet is dat zeg roepen de leerlingen. Maurits roept dolblij: “Dit was de kortste schooldag ooit!” Nicole rijdt alvast vooruit naar de volgende verrassing. Ramona rijdt met de drie vrienden en Maurits’ vader in de ME-bus naar het bureau in Ewijk. Daar wisselen ze van auto en natuurlijk worden er nog wat leuke foto’s gemaakt bij die imposante voertuigen die daar pronkend geparkeerd staan. Vervolgens rijdt het hele gezelschap richting het Zeeuwse landschap waar Maurits zijn droom in vervulling zal gaan.  

DELTAPARK NEELTJE JANS 

Na een gezellige rit van ongeveer 2 uur komen ze aan bij Deltapark Neeltje Jans. Speciaal voor deze gelegenheid is het geopend voor zijn Droomdag! (…en voor personeel die onderhoudswerkzaamheden verrichten en vergaderen.) Directeur Nicole Totté en Droomgids Nicole wachten hen vol enthousiasme op. De directeur verwelkomt hen en begint met de rondleiding. “Wij zijn speciaal vandaag, dit is ons aquarium!” roept Maurits naar z’n vriendjes. Ze geeft ook uitgebreid uitleg bij het aquarium en ze mogen ook de vissen aaien bij een ander open aquarium. Daarna schuiven ze gezellig met z’n allen aan voor de lunch met belegde broodjes, broodjes kroket, ham en kaas. Ze kunnen ook nog zelf wat broodjes smeren met Nutella en jam. Ze kunnen ook nog kiezen uit verse jus d’orange of een verfrissend glaasje ranja. Gedurende de dag refereren de drie vrienden alles aan de schooldag. Elk tijdstip wordt door hen benoemd. “Nu gaan onze klasgenoten rekenen.” En nu krijgen ze verkeersles.” Waarna ze natuurlijk hard lachen met z’n drieën. 

DE HAAIENKOOI 

Na de lunch krijgen de jongens hun wetsuits en mogen ze die gaan aantrekken. Het duurde even maar daar kwamen ze weer gekleed en wel uit de kleedkamer. Iets klopte er niet helemaal, merkte de verzorger op… Ze hebben de wetsuits verkeerd om aan, die lange hanger aan de rits moet dus op de rug en niet op de borst, dus lachend gaan de drie maar weer terug de kleedkamer in. Het was even een gedoe om de wetsuits weer opnieuw aan te trekken, maar het is gelukt. Die pakken hebben ze natuurlijk niet voor niets aan, nee ze gaan het aquarium in en mogen de haaien voeren vanuit de kooi! Met een knijpstok in de hand en vis als aas, lopen ze vanaf boven de kooi in naar beneden. Je zit dan veilig in die kooi in het grote diepe aquarium. Door de tralies steken ze hun knijpstokken naar buiten en al vrij snel komen de haaien erop af maar blijkbaar hadden de haaien geen duikbril op om goed te kunnen eten, want ze beten er continu naast. Wat alleen maar een feestje was voor de andere vissen die daar ook rondzwemmen. Zij eten al het voer op. Wat gaaf is dit zeg. Na het voeren springen de jongens in de douche, maar zolang dat zelfs Maurits z’n vader hen onder de douche vandaan moet halen. Maar ze willen nog helemaal niet van die douche vandaan, want het is zo heerlijk warm. Uiteindelijk staan ze weer helemaal fris en schoon klaar voor de volgende activiteit. 

JACK DE ZEELEEUW EN DE ZEEHONDENSHOW 

 Er staat een heuse privéshow met Jack en 5 zeehonden op het programma!  
Jack is een zeeleeuw van maar liefst 300 kg ‘schoon aan de haak’, maar ook zo aandoenlijk. Jack doet allerlei kunstjes die hij met zijn verzorgers en trainers heeft geoefend en geleerd. Bijvoorbeeld dat kunstje met de witte boei. De wordt in het water gegooid en haalt Jack eruit. Ook wordt er een laars in het water gegooid als demo van de vele vervuiling van plastic. Jack haalt die laars eruit en gooit hem in de afvalbak. Jack is ook zo lief en legt zijn hoofd op die van de jongens en geeft hen ook een vette, natte kus. Maurits roept vol verbazing: “Wow wij mogen gewoon bij Jack in het hok komen!” Nadat Jack zijn optreden heeft gemaakt komen er vijf zeehonden hun kunstjes showen. De verzorgers geven hen iedere keer een visje als beloning voor hun kunsten. Daarna krijgen ook de jongens de opdracht om commando’s te geven aan de vijf zeehonden. Maurits stond als enige in het water bij de zeehonden en speelt spelletjes met hen. De verzorgers hebben ook alle tijd en aandacht voor de drie jongens. Ze kunnen alles vragen wat ze maar te weten willen komen over deze prachtige dieren. Af en toe pikt er een zeemeeuw stiekem wat visjes uit de bak. De jongens mogen ook een kijkje nemen achter de schermen waar er haaieneitjes worden uitgebroed. De verzorgers hebben vele foto’s gemaakt en de jongens krijgen na afloop een prachtig fotoboek van Neeltje Jans. 
Daarna nog even een drankje gedaan en nog een kijkje bij het aquarium met roggen, zeesterren en vissen. 
Deze mogen ze voorzichtig aanraken en zachtjes aaien.  

McDONALD’s OOSTERHOUT

Na al dit moois van de dag is het weer tijd om richting huis te gaan. Onderweg stoppen we bij die grote gele bogen en eten we gezellig met z’n allen bij de Mac in Oosterhout aan de Beneluxweg. 
De manager staat ons al op te wachten en begroet ons bij naam. Maurits roept verbaasd: “Ooooh zij weet hoe wij heten!” Bij binnenkomst begeleidt de manager hen naar hun eigen vip-tafel en vraagt aan het hele gezelschap wat ze graag willen eten. We kletsen wat over van alles en nog wat. Aan Maurits wordt gevraagd wat hij nou het leuks vindt op school. Hij antwoordt met: “Ik vind het vooral leuk als de leraren praten en uitleg geven zodat we zelf en niks hoeven te doen”. Onder het gelach komt de manager teruggelopen naar onze tafel met overvolle dienbladen! Dat gaat ons zeker heel goed smaken! We hebben ondertussen wel erg trek gekregen. Nadat onze buiken gevuld zijn komt de manager naar ons toe en vraagt of er nog ruimte is voor een heerlijk ijsje? Daar zeggen we natuurlijk geen nee op. Zij zegt kom maar mee dan en we lopen achter haar aan tot aan de ijsmachines. We mogen ze zelf maken en krijgen daarna een certificaat van de manager uitgereikt. “Hier wil ik wel komen werken” zegt Maurits gedreven. Waarop de manager antwoordt “Prima, daar hou ik je aan!” zegt de manager.  

We stappen de politiewagen in en vervolgen de reis naar huis. De jongens zitten nog vol verhalen van wat ze allemaal hebben beleefd, ze raken niet uitgepraat. Ongetwijfeld zullen ze nog vaak aan deze indrukwekkende Droomdag terugdenken!  

Sponsoren bedankt!

Facebook
Twitter
LinkedIn