P1080916

Brullende motoren tijdens de Droomdag van Lars

De droom

Lars is gek op tractoren

Dreamchasers

Nienke en Marielle

De Droomdag van Lars

Vrijdag 10 september is het zover. De Droomdag van Lars. Om stipt 09.00 uur staan er twee grote Fendt tractoren op het schoolplein van de school van Lars. Dreamchasers Nienke en Marielle lopen de school binnen om Lars te verassen. Lars weet nog helemaal van niks. Wanneer Nienke en Marielle de klas binnen lopen, zit Lars nietsvermoedend in de begrijpend lezen les. Zodra we Lars vertellen, dat hij samen met zijn vriendje de klas mag verlaten en mee op pad mag voor zijn Droomdag, verschijnt er een lach op zijn gezicht. Niet wetend wat er op het schoolplein op hem staat te wachten. Lars trekt zijn jas aan, wanneer zijn vriendje zegt: ‘Wow, Lars kijk daar!’. Lars rent naar buiten en ziet de twee tractoren staan.

Na het uitpakken van het eerste cadeau: Een trui met daarop een foto van Lars samen met zijn hondje Turbo, kunnen we op pad!

Racen, racen en nog eens racen!

In de auto kletsen Lars en zijn vriendjes over wat hun allemaal te wachten staat. Na ongeveer een uur gereden te hebben komen we aan op de eerste bestemming: De werkplaats van het F&H racing team. Hier krijgen Lars en zijn vriendjes een rondleiding door de werkplaats. Lars mag rijden op een échte motorcross motor of crossmotor en in de kantine van het racing team, eten we taart. Wanneer we op het punt staan om te vertrekken, worden Lars en zijn vriendjes omgetoverd tot echte motorcrossers. Ze krijgen allemaal een echt motorcross shirt, een rijbroek en Lars wordt nog extra verwend met een rugzak en pet! Lars wordt uitgenodigd om nogmaals langs te komen om zelfstandig te crossen! Super vet!

Tijd om terug de auto in te gaan want, er staat nog veel op het programma! In de auto genieten Lars en zijn vriendjes van een lekkere snoepzak. De jongens kletsen over van alles en nog wat, en ook over wat er nog meer op het programma zal staan. Ook checkt Lars regelmatig de tijd, en zegt dan: ‘Haha, heel mijn klas zit gewoon nog op school en ik heb al op een motorcross gezeten!’

De grootste droom van Lars

De rit gaat richting Achterveld. Eenmaal aangekomen, is Lars door het dolle heen wanneer hij een terrein vol met Fendt tractoren ziet staan! Lars vertelt volop over de tractoren die hij thuis bij vader ook heeft en hierna volgt een rondleiding over het terrein. Als kers op de taart, mag Lars zelfstandig een Fendt tractor besturen. Zonder enige hulp, rijdt Lars het terrein over, met een door hem uitgekozen Fendt! Lars en zijn vriendjes krijgen als afsluiter een miniatuur Fendt. Hierna gaan we op pad naar de laatste activiteit!

Een geweldige afsluiter!

Na een lange rit, met veel geklets, muziek van o.a. snollebollekes en de PartyFriex komen we aan bij de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch. Hier wordt Lars warm ontvangen met een grote schaal friet met frikandellen, zijn lievelingseten! Hierna gaat Lars niets vermoedend de filmzaal in. Het is overduidelijk dat de drukke dag Lars en zijn vriendjes heeft uitgeput. De jongens ploffen op een van de stoelen en gaan onderuitgezakt zitten wachten. Tot dat deur openzwaait. Lars en zijn vriendjes schrikken op, wanneer alle twee de groep 8 klassen van de school van Lars binnen komt lopen. Het is een gezellige bedoeling en samen kijken ze de film Flodder!

Moe maar voldaan van een hele gezellige dag nemen Marielle en Nienke afscheid van Lars. Het was een dag vol met motoren, Fendt tractoren en vooral veel gezelligheid! Een dag om nooit te vergeten!

Sponsoren BEDANKT! Zonder jullie was deze dag niet zo’n groot succes geworden!

Met dank aan  AFAS Foundation

Dennis en Ties voor de prachtige opening van deze speciale dag voor Lars.

F&H racing team, in het bijzonder Marc Zalmstra. Floor Kerstens-Schmeitz voor de taart met daarop een super bijdrage van Abemec Veghel.

Simon Kram en zijn collega’s van mechan groep voor de rondleiding bij Fendt.

De Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch voor de prachtige afsluiter waarbij heel de klas aanwezig mocht zijn.

Keshia van Erp, voor het vastleggen van deze geweldige dag.

La moustache voor de bedrukking van het cadeau voor Lars.

Facebook
Twitter
LinkedIn