Vrijwilliger aan het woord: Jules Pulles

Regelmatig stellen we één van onze vrijwilligers aan je voor. Wie zijn ze, wat drijft ze en waarom kiezen ze voor Dream4Kids? Deze keer is Jules Pulles aan het woord. Ben je vrijwilliger voor Dream4Kids en wil je ook eens vertellen hoe leuk het is om iets voor ons te doen, meld je dan aan via: info@dream4kids.nl.

Waarom ben ik vrijwilliger bij Dream4Kids geworden?

Zelf ben ik redelijk maatschappelijk betrokken. Meestal ligt die betrokkenheid vooral bij initiatieven en organisaties die iets met duurzaamheid of rechtvaardigheid ondernemen. Ik heb het besef dat lang niet iedereen het goed heeft en dat dat in veel gevallen geen eigen keuze is. Als volwassene is er vaak nog de mogelijkheid zelf beslissingen te nemen die je verder brengen, maar als kind worden die beslissingen voor je gemaakt. En dat kan zorgen voor zeer schrijnende situaties. Het leek mij een heel nobel streven om in ieder geval voor enkele kinderen die daarmee zijn geconfronteerd iets goeds te doen. Daarbij spreekt mij de hele setting van Dream4Kids aan: niet alleen de focus op een ‘leuke’ dag, maar een moment creëren met alles wat daaromheen hoort. Met aandacht voor de weg er naar toe en ook nazorg. Dat maakt het nog veel waardevoller.

Wat heb ik zoal gedaan bij Dream4Kids?

Het ‘zoal’ is nog niet helemaal van toepassing op mij. Ik heb onlangs samen met mijn collega een Droomdag mogen meemaken. Vooraf hebben we met het hele bedrijf alles proberen te organiseren, de dromen echt waar te maken. Het hele proces was intensief en voor ons gevoel kort. Wat bijzonder was om te zien, was dat het meisje waar de dag voor was georganiseerd juist voor haar gevoel heel lang heeft moeten wachten. Dat brengt je weer terug naar zelf kind zijn, waarbij zomervakanties eeuwig leken te duren, waar ze nu in een vloek en een zucht voorbij zijn. De dag zelf was nog veel intensiever, maar de beleving van haar maakte alles goed en de moeite meer dan waard. Er gaan zeker nog meer Droomdagen volgen!

Wat is mijn persoonlijke droom voor de toekomst? 

Dat is wel een heel brede vraag, die ik zal beperken tot wat mijn droom voor Dream4Kids is. Want daar liggen nog kansen genoeg. Zelf zou ik met mijn bedrijf nog meerdere Droomdagen willen realiseren. In de eerste plaats omdat het gewoonweg heel leuk en dankbaar is. Tegelijkertijd werk je ook echt aan teambuilding. In de tweede plaats omdat dan de omgeving van mijzelf, van mijn collega’s en van ons netwerk aan relaties keer op keer wordt geconfronteerd met Dream4Kids en waar deze organisatie voor staat. Want er zijn legio goede doelen voor zieke kinderen, kinderen van vluchtelingen, enzovoort. Maar iets doen voor kinderen met een trauma, die een stap verder brengen in het leven, is wel wat ondergesneeuwd.

Wat is mijn tip voor mensen die vrijwilligerswerk willen doen bij Dream4Kids in de toekomst?

Eigenlijk heel simpel: begin er gewoon eens aan. Het is een fijne organisatie met een fantastisch doel. Je ziet kinderen echt opfleuren en een kickstart in hun leven krijgen. Om daar betrokken bij te zijn, is gewoon hartstikke mooi. En niet bang zijn dat iets niet lukt, want er is zo veel hulp en ondersteuning, dat het uiteindelijk weer goed komt!
Facebook
Twitter
LinkedIn