thumbnail2

Toontjes Droomdag ‘Ik hoop dat deze dag nog heel lang duurt’!

DE DROOM 

Struinen in de natuur, soldaatje spelen, Jumpsquare trampoline springen.  

HOOFDSPONOR

DREAMCHASERS  

Haymo & Karin 

DROOMDAG 

Woensdag 27 november is het eindelijk zover: Toontjes Droomdag! 
Een grote witte limo rijdt het schoolplein op. Alle kinderen staan opgewonden te schreeuwen en te kijken. Wat gebeurt hier…? Wie gaat er trouwen…? 

Toontje en vriend Bram worden uit de klas opgehaald en mogen mee in de limo met ‘trampoline stoelen’. De juffen en meesters op school zijn waarschijnlijk nog lang bezig geweest om alle kinderen na ons vertrek weer rustig te krijgen…! 

De limo rijdt rustig door de natte straten naar Park de Hoge Veluwe.

Daar staat boswachter Henk ons al op te wachten met zijn stoere jeep om ons mee te nemen op expeditie door het park. Toontje vindt de jeep mooier dan de limo! De eerste stop is bij een schuur vol hertengeweien. We leren o.a. dat elk hert een eigen unieke gewei-vorm heeft. Toontje krijgt zelfs een prachtig gewei mee! 

We toeren 2 uur kris kras over kleine, onverharde paden door het park. Boswachter Henk kent het park op zijn duimpje en ziet álles! We zien van redelijk dichtbij twee grote herten. Ook zien we een kudde moeflons. Het is een geweldig, leerzame en leuke expeditie in het grote, prachtige park. 

Aan het einde van de ochtend zet boswachter Henk ons af bij de Oranjekazerne. Hier worden we ontvangen door Ruud. Onze échte militaire dagrantsoenen liggen al klaar en we krijgen informatie over de rode baretten. Toontje en Bram krijgen een mooie leger outfit met bijpassende baret! 

Met een VW Amarok rijden we vervolgens naar de wapenkamer.

Daar mogen we allerlei wapens bekijken en vasthouden.

Vervolgens rijden we naar vliegbasis Deelen. Vandaag is een speciale oefening met helikopters die telkens ladingen komen ophalen. Toontje en Bram mogen met een speciale jeep vlakbij de helikopters op het veld staan.

Twee Chinooks en twee kleinere helikopters komen meerdere keren aanvliegen, hangen stil in de lucht en krijgen via 2 ‘slings’ ladingen onderaan de heli gebonden. De lading varieert van jeeps (al dan niet met aanhanger) tot tanks tot containers. Prachtig en ook best spannend om dit te zien en mee te maken en heel bijzonder dat wij hierbij mogen zijn! 

Hierna gaan we naar de schietsimulator. Hier kunnen we zelf oefenen met allerlei klein-kaliber wapens. Liggend op de grond kan met veel lawaai worden geschoten op dingen die op een groot videoscherm voorbij komen. 

Voor Toontje kan de dag niet lang genoeg duren.

Maar het wordt toch echt al donker… We sluiten deze droomdag af bij pannenkoekenhuis Den Strooper. Toontjes moeder en zusje eten gezellig mee. Toontje lijkt wel jarig: hij krijgt als aandenken nog een enorme granaathuls uit de 2e wereldoorlog en ook nog een waardebon om 2 uur met een vriendje te jumpen bij JumpXL in Waalwijk! 

Jom Fastré heeft de hele dag lopen hollen en zich in allerlei bochten gewrongen om prachtige foto’s te maken. En met succes! We hebben meer dan 700 prachtige foto’s! 

Sponsoren bedankt! 


Wij willen alle sponsoren die geholpen hebben deze Droomdag mogelijk te maken énorm bedanken! 
Dank aan: 

Ruud Ellermeijer en Ton Grodzki, Luchtmobiele BrigadeKoninklijke LandmachtMinisterie van Defensie

JumpXL Waalwijk (cadeaubonnen) 

Jom Fastré, Fotograaf 

Jeroen Vrijhoeven, Limomij 

Berenschot, ter beschikking stellen extra auto 

De gulle donateurs van onze vorige Droomdag ,Anne Sophie’s Dierendag, waar we ook deze dag deels nog mee konden financieren & de donateurs van deze droomdag: Mieke, Jorien en Max. 

Facebook
Twitter
LinkedIn