Dream4Kids | Jack & Lesley

Len en Jelle, twee snelle jongens met een droom vol vette auto’s, snelheid en ronkende motoren. Een droom die, met een beetje hulp hier en daar, uitkomt op deze bijzondere Droomdag.

De Droomdag begint met Frank en EZG 

De Droomdag van Jelle en Len start bij hen thuis op de bank. Een beetje onwennig is het wel. Dat vinden ook de twee jongens. Staat ineens je huis vol mensen en krijg je allebei een supertof filmpje in je handen gedrukt. Jelle een filmpje met Frank Lammers die hem gedag zegt en een fijne dag wenst en Len een filmpje van EZG die hem toespreekt. Daar moeten zelfs deze twee stoere pubers van glunderen! Wat een toffe start van de Droomdag.  

Ronkend en vonkend! 

Vanuit de bank komt er steeds meer actie in huis. Want, er komt zo een dikke Chevy (Chevrolet) van Big Boys Grillmasters voor rijden. En Chevy kenners Len en Jelle weten dat een Chevy met een hoop lawaai samengaat. Met de neuzen tegen het raam, staan beide jongens ongeduldig te wachten én te luisteren. Heel even is er twijfel als er een straaljager over vliegt. Zou dat de Chevy zijn? Nee, helaas. Lang wachten hoeven de jongens overigens niet. Met een hoop gepruttel, geronk en lawaai komt de Chevy om de hoek rijden, de straat in. Wauw! De jongens zijn niet te houden!  

In de Chevy wordt natuurlijk alles bekeken, beoordeeld met ‘vet’, ‘tof’, ‘wow’ en natuurlijk mag er gas worden gegeven. De hele buurt is wakker geronkt door de jongens. Bruut lawaai! Laat de Droomdag maar komen! 

Met de Chevy rijden de jongens naar de McDonalds Etten-Leur. Om en om wisselen, dat is wel de afspraak. Zo kunnen beide jongens voorin zitten op de route naar de Mc Donalds. En na zo’n vette rit is een lekker maaltje bij de McDonalds meer dan welkom.  

IceKarten? Nou en of! 

Buiken vol? Hop naar Rucphen! Naar IceKart Rucphen-Breda. Natuurlijk ook weer in die gigantisch toffe Chevy. Bij de IceKartbaan hebben de jongens heel even last van wat zenuwen. Want wat gaan die karts snel op dat ijs. Maar lang erover nadenken is er niet bij! Hup allebei een eigen kart in. En dan wachten. Wachten? Ja, want helaas zijn de karts zijn nog niet volledig opgeladen. Dat maakt de zenuwen dus alleen maar groter. Eenmaal volle accu’s betekent gaan, gaan, gaan! 

De eerste heat is even wennen. Want zo’n supersnelle kart besturen is niet zomaar iets. En die bochten zijn best lastig! Na drie rondes heeft de kart van Jelle dan ook een lekke band. Maar, geen nood. Jelle stapt als volleerd coureur gewoon in een andere kart.  

Tussen de eerste en tweede heat in wordt er even uitgepuft, wat gegeten en gedronken en veel gelachen. Als verrassing is er nog een bonus heat! Een derde ronde! Yes! 

En die derde ronde, die gaat alweer stukken beter, en dus sneller, dan de eerste twee rondes. Len is mega enthousiast. Dit wil hij wel heel erg graag voor z’n verjaardag dit jaar. Wat een ervaring! 

Jaloersmakend op weg naar Ontdekstation013 

Als de speciale kart- coureurpakken uit zijn en de helmen weer zijn opgeborgen, is het tijd voor de volgende activiteit. De Chevy is ingeruild voor een zwarte Mercedes van SJR Supercars. En die Mercedes valt behoorlijk op. Eromheen staan allemaal nieuwsgierige toeschouwers die deze auto al net zo tof vinden als Len en Jelle. Hoe jaloers zijn hun blikken als Len en Jelle vervolgens ook echt in de auto stappen.  

Binnen in de auto houden de verrassingen niet op. De auto heeft een gouden stuur! De jongens kunnen er niet over uit: wat een geweldige wagen. Ze stellen dan ook honderden vragen aan de man die de auto voor hen bestuurt. Uiteraard mogen de jongens ook in deze auto flink gas geven. Begeleidster Els zit ook in deze auto. Met haar billen samengeknepen. Dat wel. ‘Als de auto maar in z’n vrij staat’ denkt Evy hardop terwijl ze naast de auto staat. En natuurlijk is dat het geval. Brullend, dat wel.  

Met de supertoffe Mercedes mét gouden stuur gaan de jongens, afwisselend voorin en met hoge snelheid, naar Ontdekstation013 in Tilburg. Jelle is meteen enthousiast. Apparaten uit elkaar halen, repareren, spullen verzamelen, sleutelen. Ja, echt zijn ding. Helemaal als blijkt dat hij ook spullen mee mag nemen voor thuis. Len bekijkt het vanaf een afstandje met een drankje en wat lekkers. Zijn energie is even wat minder en dus neemt hij deze tijd even om wat bij te komen.  

Biefstuk en cadeaus bij LongHorn Steakhouse 

Bij het verlaten van Ontdektstation013 zien de jongens hun volgende vervoermiddel staan; een Golf 7R van Gilbert Coolen. Nóg zo’n snelle bolide met enorme power en geluid. Op naar LongHorn Steakhouse en naar de spareribs en biefstuk! Hier wordt lekker gegeten met z’n allen en ook de pleegouders van Len en Jelle schuiven aan. Wat een feest. Je mag hier zelfs pelpinda’s eten en de schillen op de grond gooien. Dat laten de jongens zich geen twee keer zeggen! Pellen en gooien maar. Biefstuk, spareribs, bananenmilkshake en pindaschillen op de grond? Check!  

Len wordt tijdens het eten verrast met een tas met daarin snoepgoed en een fantastisch trainingspak. Zijn gezicht spreekt boekdelen; wauw! Een schot in de roos. Het pak wordt direct aangetrokken. Wat is Len blij! Hij roept direct dat het pak ook morgen naar school aan gaat. Ook de visspullen die in de tas zitten vallen in de smaak. ‘Morgen dus ook gelijk vissen’, aldus Len.  

Jelle wordt verrast met een tas vol overheerlijk zoet snoepgoed, een trainingspak en speciale Pokemon kaarten. Kaarten waarvan Jelle als kenner de precieze krachten en waarden kent. Maar dat ontdekt hij thuis. Hij houdt de pakjes kaarten nu nog even dicht. 

Alle video’s en foto’s als herinnering 

En dan is ook deze Droomdag aan z’n einde gekomen. De jongens zijn moe maar zeer voldaan. Wat was het een gave dag samen met Debbie en Evy en wat hebben ze veel toffe dingen mogen doen en ervaren. De foto’s, filmpjes en verhalen worden al snel gedeeld onder vrienden en hun biologische ouders. Ze raken er niet over uitgepraat. Een Droomdag die niet vergeten wordt!

Droomgidsen

Debbie Coolen – Post en Evy Koenen – van Elderen 

Sponsoren, bedankt! 

De Droomdag van Jelle en Len zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder: 
Frank Lammers 

EZG 

Facebook
Twitter
LinkedIn