DSC01455

Een weekend in het leven van youtube held Tygo.

De droom

Tygo is heel duidelijk wat zijn droom is: een ontmoeting met één van zijn YouTube helden Enzo Knol of Dylan Haegens. Door corona heeft Tygo lang moeten wachten op zijn Droomdag.

HOOFDSPONSOR

DREAMCHASERS

Karin en Natalie

DE DROOMDAG

Omdat Tygo lang heeft moeten wachten op de Droomdag zijn we tussendoor gaan springen bij Streetjump in Veldhoven en lunchen bij zijn favoriete restaurant, de McDonald’s. Maar zaterdag 5 september is het eindelijk zover!

Een heuse Lamborghini.

Geen Dylan en geen Enzo, maar nog veel beter… een weekend het leven van een Youtube held leiden. We verrassen Tygo op de Hondsberg. Met zijn lievelingsauto, een heuse Lamborghini, wordt hij opgehaald. Champagne en confetti mogen niet ontbreken. Het gebrul van de motor zorgt ervoor dat iedereen op het terrein wakker is en even komt kijken.

Zoals het een echte YouTube held betaamt poseert Tygo voor alle aanwezige fotografen met de Lamborghini en zijn fans. We overhandigen hem de volgende verrassing: een Enzo Knol mondkapje en pyjama. Want deze droom duurt niet 1 dag maar 2 dagen! Zijn tas is al ingepakt en we vertrekken in de Lamborghini naar Apeldoorn. Onderweg trekt niet alleen de Lamborghini veel bekijks. De paparazzi hangen zelfs helemaal uit de auto om een foto van de nieuwste YouTube-sensatie te kunnen maken. Tygo zelf vlogt er lustig op los. Tygo vraagt de chauffeur Jarno het hemd van zijn lijf over de auto en zijn ontmoeting met Enzo op het circuit van Zandvoort.

De Gamebox.

In Apeldoorn aangekomen nemen we afscheid van Jarno en zijn supercar en gaan we op zoek naar de Gamebox. Daar wordt Tygo als VIP onthaald met een goodiebag waar zelfs zijn lievelingsdier, een husky, in zit. Hoe weten ze dat?! Tygo mag een uur lang naar hartenlust alle games spelen. De boksbal, flipperkast, eendjes schieten, airhockey. Wat gaaf! Het uur vliegt dan ook voorbij.

Tijd voor een lunch! Bij de buurman Fantostisch staat er weer een cadeau voor Tygo klaar: de Dylan Haegens tosti box. In een professioneel schort en muts verdwijnt Tygo met Jeroen de keuken in om onze tosti’s te bereiden. Tygo, in opperste concentratie, en een geweldige leermeester zorgen samen voor de allerlekkerste tosti’s die we ooit geproefd hebben. Dylan eat your heart out!

Huskyfarm Secret Wish

We vervolgen onze reis richting Groningen naar de volgende bestemming: Huskyfarm Secret Wish waar een dertigtal husky’s en eigenaresse Corine ons begroeten. Beschermd met een gezichtsmasker worden we rondgeleid. We komen hier morgen nog terug voor een knuffelsessie.

Met een tussenstop bij de McDonald’s in Appingedam arriveren we bij een, volgens Tygo, hotelachtig weiland, landgoed Ekenstein. We doen nog even een drankje in de foyer. En na een kleine pyjamaparty met chips op bed, samen met zijn begeleidster Marlou, heerlijk naar dromenland onder het Enzo Knol dekbedovertrek. Zzzzzz.

Hoe lekker en luxe zo’n ontbijtje in het hotel ook is, Tygo krijgt zondagochtend van de spanning geen hap door zijn keel. Op naar de husky’s die hopelijk voor wat ontspanning bij hem kunnen zorgen. We aaien en knuffelen eerst de kleine herder- en wolvenpups, kijken bij de eekhoorntjes en dan mag Tygo met Ghost en Shiva knuffelen in het weitje. Ze moeten even aan elkaar wennen. Al snel krijgt hij vele kopjes, kusjes en zelfs een serenade van de honden. We aaien onze favoriete Woods nog een keertje, gaan op de foto met de jarige Corine en dan door naar de volgende bestemming: AirPort Eelde.

Ons eigen privévliegtuigje.

We komen aan in een compleet verlate luchthaven, best een beetje spooky. Tygo vindt het heel spannend om te vliegen. Gelukkig weet Marlou precies hoe ze Tygo gerust kan stellen. De piloot Jan-Koenraad neemt ons mee naar ons privévliegtuigje. Na inspectie van de Cessna en nog een peptalk van Marlou is Tygo ready for take off. Het leven van een YouTube held betekent soms angsten overwinnen.

In de lucht gamen op de Nintendo switch helpt hem ontspannen en na een half uurtje ziet hij dat het uitzicht vanuit het vliegtuig toch veel mooier is dan het schermpje van zijn spelcomputer. Na een redelijk rustige vlucht van ruim 1 uur zet de piloot het toestel weer veilig aan de grond op Eindhoven Airport. Hier mag Tygo nog een kijkje nemen in het lokaal waar de piloten les krijgen. Enorm interessant!

Super snelle Tesla S.

We worden onthaald door Daan met zijn super snelle Tesla S. Uiteraard moet de Ludicrous-acceleratie gecheckt worden: van 0 naar 100 in 2 seconden. Wow alsof je in een achtbaan zit. Voordat we het in de gaten hebben zijn we aangekomen bij ’t Boshuys in Best. Na zo’n inspannende dag hebben we honger gekregen. De hamburger is zo groot dat hij echt niet te eten is met beugel in hè Tygo 😉

Hoe jammer ook, het Droomweekend zit erop en het is tijd om weer richting Oisterwijk te gaan. Wat heeft hij genoten van alles! De activiteiten, de reis met bijzondere vervoersmiddelen, de overnachting, maar bovenal de aandacht voor Tygo van (veel) onbekende mensen.

Dank je wel!

Iedereen die heeft meegeholpen om dit weekend onvergetelijk te maken werden al heel snel zijn vriend: Wesley, Jarno, Maikel, Jeroen, Corine, Willem, Jan-Koenraad en Daan. Allemaal toppers, dankjewel is een understatement voor jullie bijdrage.

En niet te vergeten de onverdeelde aandacht van zijn begeleidster Marlou die het hele weekend mee is geweest, hem op zijn gemak stelt en precies aanvoelt wat hij nodig heeft en heerlijk lekker gek met hem kan doen. Zo fijn om haar erbij te hebben, wat een kanjer.

Ook wij hebben enorm genoten van dit weekend. Van Tygo, een heel bijzonder, lieve en open jongen. Geweldig om hem te zien genieten, te zien hoe makkelijk hij contact maakt met anderen en hoe zorgzaam hij is om Marlou en om ons. Hij heeft dit Droomweekend zo verdiend na alles wat hij heeft meegemaakt. Hopelijk geeft dit hem meer vertrouwen in de toekomst en vindt hij snel een plek waar hij helemaal tot rust komt en zichzelf kan zijn.

Genoten hebben we van al die mensen die zich belangeloos hebben ingezet om dit Droomweekend te verwezenlijken. Net dat beetje extra aandacht en tijd eraan besteden om het nog specialer te maken. Heel bijzonder om te zien en ervaren.

Nu even bijkomen en nagenieten van dit prachtig Droomweekend. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

SPONSOREN BEDANKT!

Dit droomweekend was niet mogelijk geweest zonder de bijdrage van:

De Lionsclub Oisterwijk voor de financiële bijdrage

Smile per Mile, Wesley Waldt en Jarno Ardesch voor de rit in de Lamborghini

Maikel van Willigen en Willem Slagter voor de foto’s

The Gamebox Apeldoorn voor het gamen

Jeroen Stob van Fantostisch in Apeldoorn voor de lunch

Landgoed Ekenstein voor de overnachting

Diverse ondernemers ( Stichting kindergeluk ) uit regio Eindhoven voor de vlucht en Tesla rit.

Facebook
Twitter
LinkedIn