Vrijwilliger aan het woord: Duncan Naumann

Regelmatig stellen we één van onze vrijwilligers aan je voor. Wie zijn ze, wat drijft ze en waarom kiezen ze voor Dream4Kids? Deze keer is Duncan Naumann aan het woord. Ben je vrijwilliger voor Dream4Kids en wil je ook eens vertellen hoe leuk het is om iets voor ons te doen, meld je dan aan via: info@dream4kids.nl.

Waarom ben ik vrijwilliger bij Dream4Kids geworden?

Na 7 jaar vrijwilliger te zijn geweest voor Stichting Kinderen Kankervrij en 1 jaar voor Make-A-Wish kwam ik via via in aanraking met stichting Dream4Kids. De manier waarop zij zich met hart en ziel inzetten voor kinderen met een trauma, voor nu in nog in de regio Brabant sprak mij als [nu] Bosschenaar erg aan. Er zijn ook stichtingen in Nederland die zich inzetten voor meer zichtbare ziektes, wat ook ontzettend goed en belangrijk is. Maar wat mij aanspreekt is dat Dream4Kids zich focust op kinderen die op jonge leeftijd een ernstige gebeurtenis hebben meegemaakt, waardoor zij belast zijn met een mentaal trauma (wat zich ook kan uiten in lichamelijke klachten). Deze doelgroep is letterlijk minder zichtbaar en wel ontzettend kwetsbaar. Het geeft me ook veel vertrouwen dat de Droomdagen onderdeel zijn van een behandelplan bij een therapeut en door een Universiteit is onderzocht dat de Droomdag daadwerkelijk positieve effecten heeft voor het kind. Dat is waar we het voor doen! 

Zelf heb ik een heel beschermde jeugd gekend, thuis maar ook op scholen en verenigingen op Texel ik ben mij ervan bewust dat ik mijzelf heel gelukkig mag prijzen maar realiseer me ook dat het niet vanzelfsprekend is. Ik draag dan ook graag mijn steentje bij of hiervoor aandacht te vragen bij vrienden, familie maar ook mijn collega’s en zakelijke relaties om hier aandacht aan te geven en hiervan zoveel mogelijk mensen bewust te maken. Ik voel mijzelf als fondsenwerver dan ook super gemotiveerd om zoveel mogelijk geld binnen te halen bij bedrijven of door op te zetten acties waardoor we met zijn alle de zo nodig zijn de Droomdagen te kunnen organiseren! 

Wat heb ik zoal gedaan bij Dream4Kids?

Daar ik pas sinds vorig jaar december gestart ben als vrijwilliger heb ik nog niet veel actie en/of fondsenwervende activiteiten kunnen opzetten. Wel heb ik samen met het team mij ingezet tijdens Carnaval Roet Korte Put om zoveel mogelijk Carnavals Emblemen te verkopen. Daarnaast heb ik een heel mooi contact gelegd voor Dream4Kids met een mooie partij welke dit jaar nog haar 95-jarige jubileum en dit moment wil gebruiken om zich langdurig aan Dream4Kids te gaan verbinden. Helaas kan ik nu de details nog niet delen maar trots ben ik want gaat heel mooi worden. 

Wat is mijn persoonlijke droom voor de toekomst? 

Ik zou heel graag zien en hopen dat het aantal kinderen welke te maken krijgen met ernstige gebeurtenis drastisch daalt over de komende jaren en dat we Droomdagen kunnen gaan organiseren gewoon om kinderen gewoon even in het zonnetje, zonder reden, maar omdat het kan. Tot die dag zal ik in mijn omgeving, of zelfs breder, meer bewustwording blijven creëren. Dit door het verspreiden van informatie, het delen van ervaringen, het verbinden van mensen en uiteindelijk kijken hoe jij en ik als individu een eerste stap kunnen zetten om meer begrip binnen jouw kring(en) kunt creëren om mij persoonlijke droom voor de toekomst te laten uitkomen, want samen staan we sterker! 

Wat is mijn tip voor mensen die vrijwilligerswerk willen doen bij Dream4Kids in de toekomst?

Als je je aangetrokken voelt tot Dream4Kids als stichting en je zou je graag willen inzetten als vrijwilliger, maar weet niet goed hoe, aarzel dan niet om contact op te nemen! Kom uit die stoel en kom in actie wij maar nog sterker de kinderen hebben mensen als jij nodig. Kom uit die stoel en vraag geheel vrijblijvend een gesprek aan, dan kijken we samen hoe we jouw krachten het beste kunnen inzetten. Geloof me als ik je zeg dat er echt met je wordt meegedacht wat passend is bij jou als persoon. Mocht je als vrijwilliger aan de slag gaan, is zijn inloopavond waarin je goed geïnformeerd wordt. Je maakt kennis en kunt vragen stellen en daarnaast kun je ook tussentijds altijd contact opnemen om te overleggen. 

Facebook
Twitter
LinkedIn