YINDÉ IS DE BAAS VAN HAAR SCHOOL

DE DROOM

Voor één dag de baas spelen en ringstaartmaki’s voeren

HOOFDSPONSOR

Blue4Charity

DREAMCHASERS

Karin en Marleen

DROOMDAG

Wij, dreamchasers, zijn al vroeg in Dierenrijk in Nuenen te vinden om allerlei zakjes met losse puzzelstukken en kaartjes te verstoppen. Wat zijn we van plan?

Het is 11.00 uur als we Yindé uit de klas halen en haar meenemen naar de klas van haar beste vriendinnetje, Sterre. De hartsvriendinnetjes kijken verbaasd voor zich uit en de verbazing is compleet als ze naar de kamer van de directeur gaan. Daar verteld de directeur dat ze voor een dag de baas van de school zijn. Wat vet zeg! Wat hoort daar allemaal bij? Als eerst openen ze de post: er komen vooral saaie rekeningen voorbij, maar dan opeens komt er de brief van Paw Patrol! Paw Patrol is een avontuurlijke kinderserie waar Yindé groot fan van is.

Wat staat er in de brief? Er is een dief in het Dierenrijk in Nuenen en die steelt al het voer van de dieren. ‘Ryder’ van Paw Patrol is op zoek naar een ‘superjuffie’ die de puzzel vóór 19.00 kan oplossen, zodat de dief gestopt kan worden. Of de directeur nog een superjuffie kent? Nou en of! Yindé is voor één dag superjuffie en natuurlijk gaat Sterre haar hierbij helpen! Ze moeten een aantal rebussen oplossen om bij de cape en tas van superjuffie en de schoolkrijtjes te komen. De schoolkrijtjes geven haar superkrachten. Yindé en Sterre vliegen door de school om de verschillende zakjes met puzzelstukjes bij elkaar te zoeken en lossen de ene rebus na de andere op. 

Om 12.30 uur staat er speciaal vervoer gereed voor Yindé om naar het Dierenrijk te gaan waar de dief voer aan het stelen is van de ringstaartmaki’s, de lievelingsdieren van Yindé. Er staat een enorm grote limousine voor de school. Hier staat in roze letters ‘droomdag Yindé’ op. Yindé kijkt haar ogen uit!

Er staan ontzettend veel kinderen en juffen klaar om Yindé, haar moeder en Sterre uit te zwaaien, hartstikke lief!

We komen aan bij het Dierenrijk waar we hartelijk ontvangen worden. We gaan eerst lekker lunchen: Yindé en Sterre kiezen allebei verschillende heerlijke donuts en een enorme slush puppy. Een wonder dat ze hier niet misselijk van zijn geworden! Heel lang kunnen we echter niet blijven zitten, want er moeten puzzelstukjes gezocht worden en nog belangrijker, het voer van de ringstaartmaki’s moet gevonden worden; een wortel en een paprika.  

Via opdrachten met kaartjes en puzzelstukje komen we langs schildpadden, karpers, leeuwen, diverse vogels, cavia’s, vingervisjes en beren om uiteindelijk bij de wortel te komen. Nu nog de paprika! Ze zijn de paprika aan het zoeken als ze opeens de boef zien! Deze rent heel hard weg en Yindé en Sterre gaan er natuurlijk meteen achteraan. Ze vinden hem slapend in een karretje met de paprika naast zich. Twee vliegen in een klap! Nu ze de paprika hebben gevonden kunnen ze gaan koken! 

Er wordt in een speciale keuken gekookt en met het gemaakte voer gaan de vriendinnetjes het verblijf van de ringstaartmaki’s in. De beestjes klimmen op hun schouders en eten uit hun handen. De meiden én de maki’s genieten met volle teugen! Hierna mogen ze ook nog allerlei kunstjes uithalen met de zeehonden. Ze geven de zeehonden visjes, laten ze omhoog springen en geven ze zelfs kusjes! Wat een feest! 

Dan realiseren de vriendinnetjes zich dat het al 17.00 uur is en ze nog de laatste puzzelstukjes moeten zoeken. Ze stappen de auto in en gaan naar de McDonalds! Daar worden de superjuffies hartelijk welkom geheten en krijgen ze hun laatste puzzelstukjes. Iedereen wordt ingezet om de laatste puzzel af te maken. Het zweet staat op iedereen zijn voorhoofd, gaan we het redden voor 19.00 uur? En jawel, om 18.45 uur is de puzzel gereed en kan de oplossing naar de directeur doorgestuurd worden! De dief is gestopt en de missie is geslaagd! We eten ons buikje vol en dan is het helaas tijd om naar huis te gaan. Daar wacht Yindé een warm onthaal met nog een paar cadeau’s en dan is het echt tijd om te gaan slapen. Wat een topdag! Iedereen heeft met volle teugen genoten!

SPONSOREN BEDANKT

Dierenrijk Nuenen, Haribo, McDonalds Tilburg, Limomij, Dré Lommers, Diamond PainterPixum

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup