Vrijwilligersduo aan het woord: Debbie van Coolen en Evy van Koenen

Regelmatig stellen we onze vrijwilligers aan je voor. Wie zijn ze, wat drijft ze en waarom kiezen ze voor Dream4Kids? Deze keer is ons vrijwilligers duo Debbie van Coolen en Evy van Koenen aan het woord. Ben je vrijwilliger voor Dream4Kids en wil je ook eens vertellen hoe leuk het is om iets voor ons te doen, meld je dan aan via: info@dream4kids.nl.

Waarom ben ik vrijwilliger bij Dream4Kids geworden?

Evy: Vroeger was een zusje van van mijn beste vriendin erg ziek. Ze mochten toen met het hele gezin een dag weg via Stichting Opkikker. Dit heb ik altijd onthouden hoe bijzonder ik dat vond en hoe blij dat meisje die dag was. Ik gunde ze het toen ook zo erg.

Sinds een tijdje ben ik 4 dagen per week gaan werken i.p.v. 5 dagen per week en had ik iets meer tijd over. Deze tijd wilde ik graag besteden aan vrijwilligerswerk en toen kwam ik D4K tegen. Ik vind het heel bijzonder dat elk kind een helemaal op maat gemaakte dag krijgt! Wie wil dat nou niet; een dag in het middelpunt staan, alleen maar dingen doen die je zelf leuk vindt, met de mensen die je het allerliefste vindt?! En even alles vergeten 🙂. En daarnaast houd ik erg van organiseren en plannen en was het voor mij het perfecte vrijwilligerswerk om te gaan doen.

Debbie: ”Door mijn oud collega en vriendin Evy.  

Wij hebben 13 jaar fulltime samengewerkt, maar Evy is 2 jaar geleden ergens anders gaan werken. Om die reden zien we elkaar een stuk minder dan voorheen.  

We zijn door ons werk goed in plannen en organiseren en we hebben het allebei goed dus waarom onze talenten niet inzetten voor een goed doel en op die manier elkaar ook weer wat vaker zien.  

Daarnaast wil ik graag iets betekenen voor anderen”. 

Wat heb ik zoal gedaan bij Dream4Kids?

Evy: Ik ben dit jaar begonnen, samen met Debbie, en tot nu toe al 2 dagen georganiseerd. De dagen konden niet meer verschillend zijn. De eerste dag was voor 2 stoere, al wat oudere neven, met alleen maar stoere mannen dingen, fastfood en rappers.

De tweede dag voor een meisje van net 8 met prinsessen, sushi en dierentuin.

Ook voor ons superleuk om 2 zulk verschillende dagen te organiseren! De derde dag gaat snel dit jaar volgen wat ons betreft!

Debbie: ”Afgelopen maart heb ik mijn eerste Droomdag georganiseerd voor 2 neven van 12 en 16 jaar. De jongens hadden de dag van hun leven.  

Deze Droomdag hadden we zo geregeld. Iedereen was enthousiast en wilde meewerken. Er werd ook heel veel gesponsord.  

29 mei heb ik mijn 2e Droomdag gehad. Een meisje van 8. De dag stond in het teken van koetsen, taarten, diertjes en lekker eten. Het was echt een topdag, ze heeft zo genoten (en wij ook, je komt op de leukste plekken).  

Het is hartverwarmend hoeveel mensen zich belangeloos inzetten als je contact opneemt over de Droomdag”. 

Wat is mijn persoonlijke droom voor de toekomst? 

Evy: Ik hoop dat door de dagen die wij organiseren de kinderen een dagje vergeten wat ze hebben meegemaakt en ze door een dag vol met leuke dingen en mensen die ze lief vinden later tussen veel nare herinneringen die ze hebben ook een heel mooie en positieve herinnering hebben, waar ze met plezier en liefde op terug kunnen kijken. 

Debbie: “Genieten van de kleine dingen en vooral dingen doen waar ik blij van word. Ik hoop nog heel te mogen genieten van iedereen om me heen waar ik van hou”. 

Wat is mijn tip voor mensen die vrijwilligerswerk willen doen bij Dream4Kids in de toekomst?

Evy: Ik vind het zelf heel fijn dat ik een team vorm met iemand die ik volledig vertrouw en we samen goed taken kunnen verdelen en dan ook weten dat de ander dat serieus oppakt. Je wil de dag van iemands leven organiseren en dan vind ik het belangrijk dat de ander er net zo instaat als ik. Daarnaast zou mijn tip zijn om de dag ook een beetje te laten gebeuren. Je hebt alles vooraf tot in de puntjes gepland, maar soms gaat het net anders dan je gedacht had. Dit kan zijn door iets of iemand in het programma, maar ook door het kind waar het bijvoorbeeld even allemaal teveel wordt. Dan moet je even aanpassen of aanvoelen wat het beste is op dat moment, maar dat zorgt er wel voor dat de sfeer rustig en relaxt blijft en belangrijkste: dat het Droomkind de dag van zijn/haar leven heeft.

Debbie: “Denk out-of-the box, wees creatief, ben een beetje brutaal…dan krijg je een hoop voor elkaar. Regel alles tot in de puntjes vooraf, dan geniet iedereen van een geweldige dag.  

Het is soms ook pittig. De verhalen zijn vaak heftig, maar jij maakt echt het verschil! Je geeft de kinderen zoveel positiviteit mee voor in de toekomst en je gaat zelf met een moe, maar zeer voldaan gevoel naar huis”. 

  

Facebook
Twitter
LinkedIn