Vrijwilliger aan het woord: Sandra Smit

Regelmatig stellen we één van onze vrijwilligers aan je voor. Wie zijn ze, wat drijft ze en waarom kiezen ze voor Dream4Kids? Deze keer is Sandra Smit aan het woord.  Ben je vrijwilliger voor Dream4Kids en wil je ook eens vertellen hoe leuk het is om iets voor ons te doen, meld je dan aan via: info@dream4kids.nl.

Waarom ben ik vrijwilliger bij Dream4Kids geworden?

Naast de administratieve functie die ik heb in het dagelijks leven, wilde ik heel graag een aantal uren per week mezelf inzetten voor een goed doel. Ik ondersteun meerdere goede doelen, maar ik heb gekozen voor Dream4Kids omdat zij echt een verschil kunnen maken in het leven van kinderen met een trauma. Ik haal heel veel voldoening uit het organiseren en plannen van mooie dagen, in contact te zijn met mensen en kinderen en daarnaast mijn administratieve skills in te kunnen zetten. Bij Dream4Kids komt dit allemaal samen.

Ik ben naar een informatieavond geweest en heb me daarna aangemeld als vrijwilliger. In eerste instantie als kantoorvrijwilliger en vervolgens heb ik samen met collega vrijwilliger Annemarie een Droomdag mogen organiseren voor Deborah. Deze dag was niet alleen voor Deborah fantastisch maar heeft ook ons een enorme voldoening gegeven!  Het voelt erg goed om te zien hoe het traject van het halen van de Droomdag tot het fotoboek na de Droomdag en een nog veel langere tijd daarna een kind én het hele gezin er omheen een enorme boost geeft!


Wat heb ik zoal gedaan bij Dream4Kids?

Aangezien ik in coronatijd begonnen ben als kantoorvrijwilliger, heb ik in eerste instantie administratieve taken op me genomen. We hebben o.a. een overzicht gemaakt van bedrijven, die we zouden kunnen benaderen voor sponsoring, want Dream4Kids is afhankelijk van de gelden die zij krijgen. We hebben wekelijkse team overleggen gehad en het administratieve systeem bijgewerkt. Daarnaast hebben we input gegeven voor en gewerkt aan de website. Vervolgens heb ik samen met Annemarie een ontzetten leuke Droomdag georganiseerd van A-Z, waar we met heel veel plezier naar terugkijken.

Ook zijn we dagvrijwilliger geweest bij de jaarlijkse Clubdag bij de IJzeren Man in Vught, dit is een terugkomdag voor de kinderen en de gezinnen die een Droomdag hebben gehad. Wat een superleuke dag was dat! Zoveel enthousiaste, vrolijke en dankbare kinderen en gezinnen. Fantastisch!!


Wat is mijn persoonlijke droom voor de toekomst? 

Ik zou in de toekomst nog meer voor de medemens en de maatschappij willen betekenen. Ik zou heel graag een positieve bijdrage willen leveren aan mensen/kinderen die een hart onder de riem kunnen gebruiken!


Wat is mijn tip voor mensen die vrijwilligerswerk willen doen bij Dream4Kids in de toekomst?

Kijk op de website, laat je informeren op een informatie-avond, neem contact op met één van de medewerkers, bespreek het met vriendinnen en kom eventueel samen. Laat weten wat jij zoekt en zou willen, dan kan Dream4Kids kijken hoe ze dit voor jou kunnen invullen. Er zijn kleine en grote taken die vervuld kunnen worden en waar hulp bij nodig is. Ook als je je maar een paar keer kunt inzetten, zijn er wellicht mogelijkheden! Maar pas op, voor je het weet ben je er aan verknocht, want niets is leuke dan onderdeel te mogen zijn aan een leuke, positieve, helende tijd voor een kind en de mensen eromheen. Zowel in de tijd vóór als na de Droomdag!

Facebook
Twitter
LinkedIn