Vrijwilliger aan het woord: Merel Verzijden

Regelmatig stellen we één van onze vrijwilligers aan je voor. Wie zijn ze, wat drijft ze en waarom kiezen ze voor Dream4Kids? Deze keer is Merel Verzijden aan het woord. Ben je vrijwilliger voor Dream4Kids en wil je ook eens vertellen hoe leuk het is om iets voor ons te doen, meld je dan aan via: info@dream4kids.nl.

Waarom ben ik vrijwilliger bij Dream4Kids geworden?

Wat ik ontzettend bijzonder vind aan de stichting Dream4Kids is de manier waarop zij zich met hart en ziel inzetten voor kinderen met een trauma. Er zijn ook stichtingen in Nederland die zich inzetten voor meer zichtbare ziektes, wat ook ontzettend goed en belangrijk is. Dream4Kids focust zich op kinderen die op jonge leeftijd een ernstige gebeurtenis hebben meegemaakt, waardoor zij belast zijn met een mentaal trauma (wat zich ook kan uiten in lichamelijke klachten). Deze doelgroep is letterlijk minder zichtbaar en wel ontzettend kwetsbaar. Het geeft me ook veel vertrouwen dat de Droomdagen onderdeel zijn van een behandelplan bij een therapeut en door een Universiteit is onderzocht dat de Droomdag daadwerkelijk positieve effecten heeft voor het kind. Dat is waar we het voor doen!

Zelf ben ik ook belast met trauma’s in mijn jeugd. Ik weet hoe belangrijk het is om hier aandacht aan te geven en dit een plek te geven zodat het niet blijft ‘sudderen’. Ik voel ontzettend veel affiniteit met de doelgroep en zet mij met hart en ziel in om hen een onvergetelijke dag zonder zorgen te bezorgen!

Wat heb ik zoal gedaan bij Dream4Kids?

Op dit moment ben ik tekstschrijver bij Dream4Kids en interview ik de dreamchasers. Nadat de Droomdag heeft plaatsgevonden, vraag ik de dreamchaser naar de beleving van de Droomdag van iedereen die daarbij aanwezig was. Ik probeer echt de essentie en het gevoel van het kind op papier te krijgen. Vaak vertelt de dreamchaser heel levendig, zij zijn zo enthousiast over de Droomdag dat de emotie op het gezicht is af te lezen. Het is ontzettend bijzonder om te horen wat de activiteiten op een dag kunnen raken bij het kind of de familie die aanwezig is. Iets ogenschijnlijks simpels als ‘dinosaurus koekjes’ kan een kind zich ontzettend speciaal laten voelen. Ook reacties van ouders die hun kinderen weer hebben zien opbloeien na een lange tijd. Tijdens deze gesprekken typ ik mee, maar ben ik vooral aan het meegenieten. Aan het meegenieten van al het moois wat de dag de betrokkenen gebracht hebben. Dit probeer ik daarna over te brengen op de lezer van het droomverslag.

Wat is mijn persoonlijke droom voor de toekomst? 

Ik zou heel graag zelf een keer een Droomdag willen organiseren, dus dat gaat er zeker nog van komen. Daarnaast zou ik me graag nog meer willen in zetten voor een organisatie met zo’n prachtige visie als die van Dream4Kids. Er heerst nog altijd een stuk taboe op mentale klachten. Soms is het geen taboe, maar mogelijk onwetendheid. Graag wil ik in mijn omgeving, of zelfs breder, meer bewustwording creëren. Dat kan door het verspreiden van informatie, het delen van ervaringen, het verbinden van mensen en uiteindelijk kijken hoe jij als individu een eerste stap kunt zetten om meer begrip binnen jouw kring(en) kunt creëren, want samen staan we sterker!

Wat is mijn tip voor mensen die vrijwilligerswerk willen doen bij Dream4Kids in de toekomst?

Als je je betrokken voelt bij Dream4Kids als stichting en je zou je graag willen inzetten als vrijwilliger, aarzel dan niet om contact op te nemen! Ik ben heel warm ontvangen. Je kunt vrijblijvend in gesprek gaan en er wordt echt met je meegedacht wat passend is bij jou wensen. Mocht je als dreamchaser aan de slag gaan, is er een inloopavond waarin je goed geïnformeerd wordt. Je maakt kennis en kunt vragen stellen. Alle informatie wordt later doorgestuurd. Ook tussentijds kun je altijd contact opnemen om te overleggen. Dit heb ik als zeer prettig ervaren. Ook wordt er echt de waardering uitgesproken voor je inzet. Er werkt een mooie club mensen met zeer transparante communicatie. Mocht je twijfelen, verken gerust de opties. Veel succes en vooral plezier!
Facebook
Twitter
LinkedIn