Vrijwilliger aan het woord: Lonneke van Tuil

Regelmatig stellen we één van onze vrijwilligers aan je voor. Wie zijn ze, wat drijft ze en waarom kiezen ze voor Dream4Kids? Deze keer is Lonneke van Tuil aan het woord. Ben je vrijwilliger voor Dream4Kids en wil je ook eens vertellen hoe leuk het is om iets voor ons te doen, meld je dan aan via: info@dream4kids.nl.

Graag zetten we onze vrijwilliger Lonneke van Tuil in het zonnetje. Lonneke is sinds 2015 al betrokken bij Dream4Kids en heeft al meer dan 15 Droomdagen gedaan. Wauw, wat een hoop kinderen heeft zij blij gemaakt en een nieuwe blik op de toekomst gegeven. Ze heeft Droomdagen georganiseerd rondom PSV, Zeemeerminnen, Gamen, Politie, dierentuinen, superheldenfilm, free runnen. Wat zijn wij blij met zo’n trouwe vrijwilliger. We hopen dan ook dat ze nog lang vrijwilliger zal blijven. Dank je wel Lonneke voor al je mooie Droomdagen en op naar nog vele meer.

Waarom ben ik vrijwilliger bij Dream4Kids geworden?

Op mijn veertiende kwam mijn grote droom in vervulling. Ik mocht op reis naar Afrika. Hier droomde ik al jaren van, en via mijn middelbare school kreeg ik de kans om mijn droom uit te laten komen.
Bij Dream4kids mag ik dromen uit laten komen van kinderen die in hun korte leven al zoveel ellende meegemaakt hebben. Meer dan wie dan ook verdienen zij het om weer te geloven dat zij het waard zijn dat hun dromen uitkomen. En zo het vertrouwen weer terug te krijgen in zichzelf, en de wereld om hen heen.                           
Ik kan het gemakkelijk combineren met mijn (betaalde) baan. Maar het geeft mij ook zoveel uitdaging en voldoening om deze kinderen te zien stralen. Iedere keer weer is dat geweldig om te zien, en later ook terug te horen van (pleeg)ouders. Het gevoel dat als je erin gelooft altijd wel een paar dromen uitkomen is een heerlijk gevoel om te delen. 

Wat heb ik zoal gedaan bij Dream4Kids?

Ik heb voornamelijk droomdagen georganiseerd. Al meer dan 15 . Daarnaast heb ik een paar keer als dromencoach andere vrijwilligers mogen ondersteunen. En ik mocht helpen bij de organisatie van een sinterklaasfeest en tijdens de jaarlijkse clubdag. Heerlijk om al die kinderen weer bij elkaar te zien. En al deze kinderen weer een fijne dag aan te kunnen bieden. 

Wat is mijn persoonlijke droom voor de toekomst? 

Een paar jaar geleden was het bijna gelukt: een luchtballonvaart maken boven de safari in Zuid-Afrika. Het weer liet het toen niet toe. Maar dat lijkt me nog steeds het allermooiste wat er is. En ja, daar droom ik dus nog steeds van.
Ik heb een zoontje (Tim) van nu bijna 3 jaar. Als hij zo’n jaar of acht is wil ik hem meenemen naar Afrika. Hem de plek laten zien waar ik zoveel ben gegroeid binnen mijn onzekerheden en zelfstandigheid.
Zodra Tim dit kan wil ik met hem praten over zijn dromen. En hem inspireren er over na te denken hoe hij zijn dromen uit kan laten komen.  
Want het gevoel dat ik had toen mijn droom uitkwam gun ik iedereen, en mijn eigen kind natuurlijk ook!

Wat is mijn tip voor mensen die vrijwilligerswerk willen doen bij Dream4Kids in de toekomst?

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: droomdagen organiseren is geweldig om te doen. 
Als je wel zou willen helpen als vrijwilliger, maar je weet niet hoe. Of je twijfelt of droomdagen organiseren iets voor je is, neem dan contact op met de mensen op kantoor. Zij gaan dan met jou in gesprek over jouw talenten, hobby’s en/of interesses. Waarschijnlijk vinden jullie op die manier iets waardoor ook jij je in kunt zetten voor Dream4kids!
Facebook
Twitter
LinkedIn