Vrijwilliger aan het woord: Annemarie Flach

Regelmatig stellen we één van onze vrijwilligers aan je voor. Wie zijn ze, wat drijft ze en waarom kiezen ze voor Dream4Kids? Deze keer is Annemarie Flach aan het woord.  Ben je vrijwilliger voor Dream4Kids en wil je ook eens vertellen hoe leuk het is om iets voor ons te doen, meld je dan aan via: info@dream4kids.nl.

Waarom ben ik vrijwilliger bij Dream4Kids geworden?
Via een goede vriendin heb ik kennisgemaakt met Dream4Kids en ben ik hen online gaan volgen. Onze dochter heeft zelf ooit een “Make a Wish” dag gekregen. Ook een prachtige organisatie die een wensdag organiseert voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Hoe hard het ook klinkt, het is een aaibare doelgroep en organisatie om geld aan te doneren, kindjes zien er ook aan de buitenkant erg ziek uit en overleven helaas niet altijd de ernstige ziekte die zij hebben. Onze kinderen bij Dream4Kids hebben mentale trauma’s waar zij elke dag mee geconfronteerd worden, meestal onzichtbaar voor de buitenwereld. Als je dan beseft dat een Droomdag hen weer hoop geeft, dat het de zon weer een beetje laat schijnen en de toekomst er weer hoopvoller uitziet dan twijfel je toch geen moment om je in te zetten.

Wat heb ik zoal gedaan bij Dream4Kids?
Ik ben vrijwilliger op kantoor samen met Sandra Smit. Dit betekent dat wij helpen met kantoorwerkzaamheden waar mogelijk. Katrien Heerkens, onze office manager, begeleidt ons en wat een fijne samenwerking is dat geworden! Sandra en ik zijn vooral bezig met het zoeken van potentiële sponsoren die ons kunnen ondersteunen in de regio. Corona heeft ook voor ons gezorgd voor minder financiële middelen, terwijl onze doelgroep het juist extra zwaar heeft gekregen tijdens de lockdown in onveilige gezinssituaties. 

Wat is mijn persoonlijke droom voor de toekomst? 
Dat er meer aandacht komt voor de doelgroep met minder zichtbaar leed en dat het taboe verdwijnt op mentale trauma’s bij kinderen. De kinderen worden bij ons aangemeld via officiële wegen vanuit bij de GGZ of Jeugdzorg. Wat zou het fijn zijn als het rijk of de provincies een bijdrage zouden leveren aan onze Droomdagen zodat we ook landelijk meer kinderen een zonnigere blik op de toekomst kunnen geven. Ieder kind heeft recht op een veilige omgeving om in te leven en vertrouwen in de toekomst.

Wat is mijn tip voor mensen die vrijwilligerswerk willen doen bij Dream4Kids in de toekomst?
Dit kan op verschillende manieren. Je kunt je opgeven als dreamchaser, waarbij je de prachtige mogelijkheid krijgt om een gehele Droomdag te organiseren. Ik denk niet dat ik hoef uit te leggen dat je voor jouw droomkind dan een dag organiseert waar ze de rest van hun leven een dierbare herinnering aan beleven en dat niet alleen, je geeft hen hoop dat het leven ook heel mooi kan zijn! Wie weet ken je mensen en bedrijven in je omgeving die Dream4Kids niet kennen en heel graag doneren, zo kun je als ware ambassadeur voor ons ook een belangrijke bijdrage leveren. Je kunt daarnaast ook denken aan het beschikbaar stellen van een leuke activiteit of producten. Schroom niet om ons te bellen of te mailen, er zit een klein team van vaste mensen die zich elke dag met hart en ziel inzetten om alles mogelijk te maken. 

Facebook
Twitter
LinkedIn