droom van Janneke

Dream4Kids biedt kinderen een mooie blik op hun eigen toekomst!

Kinderambassadeur aan het woord

Janneke (11) is tegenwoordig iedere schoolvakantie op haar droomplek: het kinderdagverblijf

Een Droomdag die een mooie blik op de toekomst biedt, organiseert Dream4Kids vaker voor kinderen. De één wil graag radio-dj worden en mag een kijkje nemen in een radiostudio, een ander droomt van werken met kinderen en mag dan meedraaien in een kinderopvang.

Voor de 11-jarige Janneke, is haar Droomdag inmiddels bijna een jaar geleden.  Ze kreeg deze bijzondere dag, omdat ze niet meer thuis kan wonen en een aantal keren is verhuisd voordat ze in dit fijne gezinshuis terecht kwam.

Toen droomgidsen Antony en Bart Janneke voor de eerste keer opzochten, zei ze meteen dat ze later iets met kinderen wilde doen? ‘’Dat komt omdat ik het heel leuk vind om met mijn twee neefjes en nichtje te spelen.

Later met kinderen werken

Janneke is helemaal in haar nopjes als haar droomgidsen haar meenemen naar een kinderdagverblijf. ,,Ik hoop later met kinderen te gaan werken, dat weet ik nu zeker”, zegt Janneke blij.

Hier komt haar droom om mee te mogen helpen met het verzorgen van de kleintjes uit. Ze krijgt er een kijkje achter de schermen. Daarna mag ze met de grotere kinderen slijm maken en ook de kleintjes de fles geven. Janneke vindt het fantastisch en zou er de hele dag willen blijven. Maar de limousine neemt haar mee naar de andere belevenissen van de Droomdag. Maar de kindjes van het dagverblijf blijven haar trekken en met toestemming van de vestigingsmanager mag ze er steeds weer terugkomen.  Tegenwoordig is ze iedere schoolvakantie op ‘haar’ kinderdagverblijf Beekman, in Den Bosch te vinden. ‘’Ik zit bij dezelfde groep de Dolfijntjes vanaf 0 jaar tot 4 jaar. Ik speel een beetje op de grond met de kindjes van het dagverblijf. Ik geef de andere medewerkers spulletjes aan. Of ik mag meehelpen met het fruit en het eten klaarmaken.” Vertederd zegt ze: ,,Ik heb de kleintjes al de fles mogen geven…”

Haar Droomdag heeft Janneke absoluut geholpen om in contact te komen met het kinderdagverblijf. Nee, zegt ze, zelf zou ze dat niet durven. Door haar blik op de toekomst, weet ze het nu zeker. Het liefst wil ze later met de peuters werken. Liever doet ze een spelletje dan een luier verschonen, dat hoeft ze nu ook nog niet te doen.

Herinnering aan mooie Droomdag

Een fotoboekje herinnert Janneke aan de mooie Droomdag die ze heeft gehad. De beste vriendin van Janneke, haar broer en de vader van haar gastgezin mochten ook mee op avontuur. Ze is ook nog steeds blij met de nieuwe kamer die speciaal voor haar is ingericht. ,,Ik denk er ook nog best vaak aan terug; dat het héél leuk was. Ik vond het leuk dat ik een beetje de baas was op mijn Droomdag. Dat wat ik wilde doen, ook werd gedaan. Wat ik heel speciaal vond, is dat we in een limousine zijn geweest en zoiets doe je niet zo maar. Dat is heel bijzonder. Ik vond het heel fijn dat ik zelf mocht kiezen wie ik meenam op de Droomdag. Ik had één van mijn beste vriendinnen meegenomen. We kletsen er nu ook nog weleens over. Ze woont in de buurt en zien elkaar elke dag in de klas.”

Haar klasgenootjes waren best wel jaloers op haar Droomdag, vertelt ze. ,,Ik werd ook op een schooldag met de limousine opgehaald. De hele klas liep mee om me uit te zwaaien. Ik had die dag een Meet&Greet met YouTuber Bibi. Na die ontmoeting ben ik  nog naar de filmpremière van ‘De nog grotere slijmfilm’ geweest. Hierin speelt Bibi de hoofdrol. Meteen na de Droomdag was het haar beurt om over haar belevenissen te vertellen in de klas.

Of Janneke nu nog andere dromen heeft? ”Ik heb niet echt meer dromen nu, ze zijn allemaal een beetje uitgekomen. Ik wil vooral dat het gezellig blijft en leuk blijft. Ik droom wel van een leuke baan met kinderen.

Facebook
Twitter
LinkedIn