Ambassadeur Anne Bruurmijn

Kinderambassadeur aan het woord
"Geloof, lach, dans, zing en vooral… wees jezelf. Je bent niet alleen, zelfs de donkerste tijden hebben lichtpuntjes."

EEN REIS VAN OPNIEUW LEREN VERTROUWEN

Het is voor mij een eer om kinderambassadeur te mogen zijn voor Dream4Kids en iets terug te mogen doen voor deze prachtige non-profit stichting. Kinderen met een trauma zijn een enorme doelgroep in Nederland, maar worden weinig tot niet gezien en/of in het zonnetje gezet. Dream4Kids doorbreekt de stilte voor deze kwetsbare groep.
Als (oud-)droomkind vind ik het geweldig om iets te kunnen betekenen voor hen die zoveel voor mij betekend hebben.

In juni 2016 kwam ik in aanraking met mijn dreamchasers. Ik vertelde hen over mijn trauma’s, angsten, verdriet, maar ook over mijn dromen, wensen en geluk. Zij gingen hiermee aan de slag en hebben zelfs mijn Droomdag uitgesteld voor zo lang het kon, om mijn ultieme droom waar te kunnen maken.

Op vrijdag 18 november 2016 werd ik van school opgehaald in een limousine. Samen met mijn twee beste vriendinnen en de dreamchasers vertrokken we naar Rossum. In een studio heb ik mijn eigen single mogen opnemen (deze single is later als extra verrassing op Q-Music gedraaid, met interview!). We hebben die middag heel veel gelachen. In het centrum liepen we met een blauwe opblaasgitaar en konden voorbijgangers ons om een verzoekje vragen.

Mijn haar en make-up werd professioneel gedaan bij Rob Peetoom. En ’s avonds kwam de grootste verrassing……. Rein van Duivenboden (ex-MainStreet) heeft welgeteld 3 uur lang met ons aan tafel gezeten. Met z’n allen hebben we genoten van heerlijke sushi. De hele Droomdag was er een professionele fotograaf aanwezig die alles heeft vastgelegd.

Nog regelmatig kijk ik terug op mijn Droomdag met de breedste lach die je je kan voorstellen. Dream4Kids heeft mij geholpen met het opnieuw leren geloven in geluk, kracht, moed en blijdschap. Ik ben hen zo dankbaar voor alles. Als blijk van waardering heb ik aan familie en vrienden mijn single op CD verkocht. Hiermee heb een bedrag van ruim € 300 opgehaald en gedoneerd aan Dream4Kids. In maart 2019 heb ik mijn maatschappelijke stage bij Dream4Kids op kantoor mogen doen.

Inmiddels ben ik 17 jaar en allang niet meer dat kleine meisje van toen. Nieuwe dromen en nieuwe doelen zijn op mijn pad gekomen. Ruim een jaar na mijn Droomdag kreeg ik mijn assistentiehond Lipton: mijn held op pootjes, met wie ik nu al 3,5 jaar de wereld aankan. Ik heb er mijn ambitie van gemaakt de hulpverlening in te gaan als psychomotorisch therapeut. Op deze manier kan ik iets teruggeven aan de wereld als ervaringsdeskundige en jongeren laten weten dat zij niet alleen zijn. Je trauma is niet wie je bent en dat is een ontzettend waardevolle boodschap die Dream4Kids aan mij heeft meegegeven.

Geloof, lach, dans, zing en vooral… wees jezelf. Je bent niet alleen, zelfs de donkerste tijden hebben lichtpuntjes.

Heel veel liefs,
Anne Bruurmijn

Facebook
Twitter
LinkedIn