Vacature: directeur

Dream4Kids zoekt een positieve denker en doener, die vorm en inhoud geeft aan een stabiele organisatie. Een unieke positie bij een prachtig goed doel voor kinderen!

dream4kids zoekt een nieuwe directeur

Dream4Kids zoekt een positieve denker én doener die vorm en inhoud geeft aan een stabiele organisatie (24 uur/in overleg)

Over Dream4Kids

Zo mooi als het leven kan zijn, zo traumatisch kan het ook uitpakken. Een trauma kan iedereen overkomen; in Nederland overkomt dit helaas veel kinderen. Dream4Kids zet zich voor hen in.

Samen met vrijwilligers organiseren wij unieke Droomdagen voor kinderen met een trauma, in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar. Deze kinderen verliezen vaak het vertrouwen in zichzelf en in de wereld. Het vervullen van hun mooiste droom geeft hen weer moed en energie voor de toekomst. De Droomdag maakt deel uit van het behandelplan dat door behandelaars is opgesteld. Onder andere de Raad voor de Kinderbescherming, Bureau Jeugdzorg, psychologen en kindertherapeuten melden kinderen bij ons aan.

We zijn een kleine stichting met grote ambities. Wij dromen van een toekomst waarin we voor meer kinderen met een trauma dromen kunnen waarmaken. Onze stichting is volledig afhankelijk van tijd, sponsoring en donaties van particulieren, bedrijven en vrijwilligers.

Wie zoeken wij?

Dream4Kids zoekt  een directeur die zich de komende jaren aan de stichting wil verbinden en samen met ons (medewerkers, vrijwilligers en het bestuur) vorm en inhoud geeft aan een stabiele organisatie als voorwaarde om verder te kunnen groeien.
Wij zoeken een hands-on directeur die:

 • ervaren en professioneel is;
 • denkt én doet;
 • visie heeft, richting geeft én houdt;
 • ervaring en affiniteit heeft met het aansturen van werkprocessen en mensen;
 • medewerkers en vrijwilligers stimuleert, coacht en faciliteert;
 • een netwerk heeft en woonachtig is in Brabant. 

In het kleine, hechte team steek je als directeur zelf ook de handen uit de mouwen. Je bouwt de komende jaren aan een stevige en brede structuur van vrijwilligers met verschillende expertises, zodat de stichting verder kan professionaliseren en de kernprocessen steviger staan.

Je hebt ervaring met het werken in een vrijwilligersorganisatie en kent de dynamiek van goede doelen. Je kijkt met een bedrijfsmatige blik naar de organisatie, hebt oog voor efficiency en doet wat nodig is om een stevig fundament te bouwen op het gebied van financiën en de kernprocessen. Affiniteit met marketing en fondsenwerving is een pré. Je bent, samen met de fondsenwerver en het bestuur, tevens het gezicht naar buiten toe.

Als directeur werk je nauw samen met het bestuur en binnen door het bestuur vastgestelde strategische kaders.

Jouw taken

 • Je ontwikkelt, realiseert en evalueert – samen met het bestuur – strategisch organisatiebeleid. Samen met het bestuur stel je heldere en concrete doelstellingen vast en zorgt dat deze behaald worden.
 • Je zorgt voor de implementatie van het beleid, evalueert gevoerd beleid en stuurt bij indien nodig.
 • Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van de financiële doelstellingen van de stichting. Je doet voorstellen voor de begroting en het budget van de organisatie en bewaakt het budget. Je hebt bovendien een actieve rol in het binnenhalen van fondsen voor de stichting.
 • Je geeft leiding aan een team van medewerkers en kantoorvrijwilligers, zodanig dat medewerkers zich verbonden voelen aan de organisatie, gemotiveerd zijn, zich kunnen ontwikkelen en hun werkzaamheden efficiënt en effectief kunnen doen.
 • Je vertegenwoordigt samen met de fondsenwerver de organisatie naar buiten toe door een netwerk/samenwerking met relevante contacten te onderhouden en uit te breiden, door de belangen van de organisatie te behartigen en de organisatie te representeren bij interne en externe evenementen en gelegenheden.

Werken in een klein team betekent dat je ook op uitvoerend niveau bijspringt als dat nodig is. Je schakelt makkelijk tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau.

Kennis en vaardigheden

 • HBO+ werk- en denkniveau.
 • Kennis van en inzicht in de doelgroepen van de organisatie.
 • Kennis van bedrijfsvoering (beleid, planning, budgetten).
 • Kennis van organisatie-, personeels- en financieel beleid.

Kennis van de problematiek waar de stichting zich voor inzet (kinderen met een trauma) en van marketing en fondsenwerving is een pre.

Wat bieden wij jou?

 • Een parttime baan bij een prachtig goed doel
 • Werkzaam zijn in een zeer betrokken klein team
 • 5 weken op jaarbasis vrij
 • Een auto tot je beschikking

Praktische informatie

Het betreft een functie van 24 uur per week. Afwijkingen hierop zijn bespreekbaar. Beloning is marktconform en mede afhankelijk van ervaring. 

Meer informatie over de stichting en/of functie? Neem dan contact op met (mevr.) Tialde Postma, bestuur Dream4Kids, tialde@hotmail.com.

Solliciteren kan t/m 13 september 2021. Stuur je motivatiebrief en C.V. naar sollicitatie@dream4kids.nl

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn