Thor zijn droomdag

De droom:

14-12-2019

Hoofdsponsoren:

Lions Club Rosmalen 110CO , Sint Janslyseum

Dreamchasers:

Maarten en Peggy 

De droomdag: 

 

Vrijdagmorgen om 7 uur gaat de deurbel bij Thijmen en zijn broer en zus. D-day! De kinderen zitten keurig aangekleed in de woonkamer te spelen en kijken ons verbaasd aan. Is het vandaag onze droomdag?!  

 

Vol verwachting stappen ze samen met papa in de grote auto van Busjehuren.nl, op weg naar een onbekend avontuur. In de auto zit de stemming er goed in, de kinderen kletsen honderduit en de reis naar de locatie verloopt zo voorspoedig dat we zelfs een stop bij de McDonalds inlassen. Om 8 uur al in de Mac, dat is een droomstart van de droomdag. Het liefst had hij een Happy Meal besteld, maar een grote cola ging er ook wel in.  

 

Thijmen, zijn broer en zus worden met luid applaus onthaald op de locatie waar een tafel met snoepjes voor hen klaar staat. De kleine snoepkont heeft dit al snel in de gaten en geniet met twinkeloogjes van al het lekkers.  

 

Bij de eerste activiteit staan Thijmen en zijn familie rustig om zich heen te kijken totdat ze opschrikken door een luid kabaal. De motoren van snelle sportauto’s komen ronkend hun kant opThijmen zoekt tussen alle Porsches, Ferrari’s, Hummers en enorme Jeeps de, in zijn ogen, allersnelste en allercoolste auto en wij mogen als dreamchasers afwachten langs de kant met een kopje koffie… Dat is het allemaal waard! Het snoetje van Thijmen komt net boven het dashboard uit, maar de twinkelende ogen zijn toch duidelijk te zien als hij na een uur rijden uit de auto stapt. “Wij gingen het hardst van iedereen”, roept hij vrolijk. 

 

We gaan direct door naar de volgende activiteitWeer een auto, maar dan wel een hele lange… Een echte limo! Maar ook politiemotoren en een chique chauffeur. Thijmen mag op de motoren zitten en gaat trots op de foto. Daarna stapt hij in de limo waar de chique chauffeur hem vertelt dat Sinterklaas precies op zijn plekje heeft gezeten. Nou, specialer kan niet! Ze schenken nog eens de speciale glazen vol met kinderchampagne. De muziek gaat zo hard als hij kan en we vieren feest als de politiemotoren ons onder begeleiding door de straten leiden. Overal wordt het verkeer door hen stilgelegd en worden rode stoplichten genegeerd. Dit is immers de limo met daarin de meest bijzondere kinderen van deze dag. Dit is zo ongelofelijk indrukwekkend dat papa met tranen in zijn ogen zit. We zien in de achteruitkijkspiegel dat ook de chauffeur alles mee krijgt en het ook hem niet onberoerd laat. En de kinderen? Die hebben de dag van hun leven! Het hele gezin geniet intens na de zware periode die achter hen ligt. Na afloop wil Maarten de chauffeur en eigenaar van de limo bedanken. Ze lopen naar elkaar toe maar zien allebei dat woorden eigenlijk niet nodig zijn. “Hier doe je het voor”, zegt hij… 

 

En daar krijg je honger van. Wat volgt is een uitgebreid lunchbuffet, poseren op een tractor en zwaaien naar wandelende kikkers. En dan gaat de droomdag verder.  

 

Thijmen is een kleine waaghals die alles durft. Zo is zijn grote droom om uit een helikopter te springen! We zouden het graag regelen maar iedereen wil graag nog wat langer van dit vrolijke, lieve mannetje genieten. Dus wat doen we dan; Thijmen mag vliegen in een helikopterWaar zijn vader dit avontuur letterlijk te hoog gegrepen vindt, Adriënne even twijfelt maar dan gaat, daar hoeft Thijmen niet na te denken. Ja!” roept hij. En voor de zoveelste keer zien we de pretoogjes weer. Samen met Maarten wordt dit de mannenvlucht. En elke keer als zij elkaar aankijken steekt Thijmen enthousiast zijn duim op, ten teken dat het top gaat en dat hij het top vindt. 

 

Tijd voor de laatste activiteit. Thijmen had nog een andere grote droom. Nog een echte jongensdroom; hij wil later bij de politie! En hij zou best al eens een keer politieagent willen zijn. En tot verbazing en geluk van Thijmen komen we aan bij een echt politiebureau. Met politiemotors, politie-auto’s en een echte ME-bus voor de deur. Binnen is er een kantoortje met politiekleding, politie-attributen, posters van gezochte boeven en… een echte cel. 

 

De agenten vragen of Thijmen en zijn broertje Onno hen wellicht willen helpen. En zij krijgen dus ook echte politiekleding aan. Broer Onno vindt het nog even lastig, hij is van nature erg teruggetrokken. De agenten leggen uit wie de boeven op de pamfletten zijn en hoe een agent te werk gaat. Vervolgens mogen de broers buiten op de motor en in de busjes zitten. Als ze weer binnen komewacht hun een onaangename verrassing... De radio is gestolen!!  

 

Ze staan opgewonden te kijken als er ineens een echte melding binnen komt. Er is een boef gesignaleerd op het park! Snel lopen ze naar het politiebusje. Aktie !!!! Ingespannen kijkt iedereen of ze een spoor van de boef zien. En dan ja….daar loopt hij. Duidelijk herkenbaar aan zijn gestreepte boevenpak en van de foto “Gezocht” die in het bureau hing. Snel stappen de agenten Thijmen en Onno met de andere agenten uit. Een spannende achtervolging… en uiteindelijk slagen de broers erin de boef te pakken te krijgen. Hij wordt geboeid en naar het kleine celletje in de bus gebracht. Thijmen en broer Onno zijn helemaal in hun element. En vooral de metamorfose van broer Onno valt Maarten op. Hij schreeuwt bevelen en roept en rent alsof hij al jaren niets anders doet. In het politiebureau wordt de nog steeds tegensputterende boef verhoord en door 2 resolute kleine agentjes in de cel gegooid. Met rode wangen ontvangen ze hun oorkonde. Wat een avontuur!! Buiten terwijl we richting diner lopen zegt vader zacht: ”Zo heb ik Onno nog nooit gezien.” 

 

Bij binnenkomst van de eetzaal sluit Thijmen meteen aan bij de daar aanwezige ballonvouwer. En doet zich daarna tegoed aan een klein bordje eten, met daarna ijs….veel ijs…met slagroom. 

 

Dan wordt het slotlied ingezet voor de talloze vrijwilligers die hun auto of limo ter beschikking hebben gesteld, in de organisatie zaten of zoals bij Thijmen de agenten die met materieel van de politie maar in eigen tijd deze droomdag mede mogelijk gemaakt hebben. 

 

Na het dinerbuffet is het tijd voor de reis terug. Wij dachten dat iedereen diep in slaap zou vallen na deze mooie dag, maar de adrenaline houdt hen toch wakker. Daardoor kunnen we gezellig na kletsen over het bijzondere avontuur van vandaagEen gevoel van intens geluk en dankbaarheid overheerst, zeker ook bij ons. Wat een droomdag.  

 

 

Sponsoren bedankt!

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup