The incredible Jonah

De Droom

Een beestenboel: ontmoeting met dr. Pol, bezoek aan het asiel en pinguïns voeren!

Dreamchasers

Evelien en Marije

De Droomdag

De droomdag van Jonah begon eigenlijk in vliegende vaart op 10 oktober met een ‘voorafje’: een ontmoeting met de enige echte Dr. Pol! 

We waren amper begonnen met de organisatie van de droomdag toen bleek dat dr. Pol in het Wilminktheater in Enschede zou optreden!

Ria (van Dream4Kids) wist al wel van de moeder van Jonah dat hij een héle grote fan is van dr. Pol, en dat het zijn grootste wens was om zijn idool te ontmoeten. Aangezien dr. Pol nu zo dichtbij was konden we deze gelegenheid natuurlijk niet voorbij laten gaan. Ria had in vliegende vaart een ontmoeting tussen Jonah en deze bijzondere dierenarts geregeld op het podium van het Wilmink theater. Met een smoes werd Jonah door zijn moeder meegenomen naar Enschede. Wat was Jonah verrast toen hij ineens oog in oog met zijn grote held stond! Ze hebben even heerlijk kunnen kletsen; Jonah stelde wel 101 vragen.

Nog vol van verbazing maar zeer blij vertrok Jonah, met een gesigneerd boek inclusief persoonlijk boodschap, weer terug naar huis. De échte droomdag (die nog moest beginnen) afwachtend…

Op 29 november was het dan echt zo ver. Om 9.30u haalden we, samen met vader, moeder en fotograaf Mirjam, Jonah op van zijn school in Apeldoorn met een echte dierenambulance. Wat was hij verrast! Na een korte uitleg over de ambulance zat Jonah trots voorin, op weg naar het dierenasiel in Klarenbeek.

We werden daar ontvangen door 2 vrijwilligers die ons een uitgebreide rondleiding gaven. Jonah mocht van de dierenarts zelfs nog een operatie bijwonen, wat hij heel gaaf en helemaal niet eng vond. Na het bezoek aan het dierenasiel was het tijd om met z’n allen in de bus door te rijden naar… Wildlands in Emmen!

Eenmaal daar werden we ontvangen door twee gastvrouwen die ons eerst rondleidden langs allerlei dieren: stokstaartjes, neushoorns, leeuwen, etc. Jonah snapte er niks van en werd een beetje ongeduldig; hij hield zóveel van pinguïns, waarom gingen we daar dan niet naartoe?! Maar toen was het eindelijk zover: op naar de pinguïns! Daar kreeg Jonah uitgebreid uitleg van de verzorgster die echt van alles vertelde over het leven van pinguïns. Jonah hing aan haar lippen! Uiteindelijk mocht Jonah ook nog pinguïns voeren; wat was hij trots!

We sloten de dag af bij de pizzeria in Emmen. Daar mocht Jonah zijn eigen pizza maken. Tijdens het eten kreeg hij nog een aantal cadeaus: onder andere een dekbedset van pinguïns en een gesigneerd boek van Freek Vonk met tickets voor zijn show eind december. Het is een heerlijke dag voor hem geweest; een echte droomdag!

Sponsoren bedankt!

The incredible dr. Pol, Wilminktheater, Dierenambulance OverGelder, Dierenasiel de Kuipershoek, Wildlands, PizzeriaSardegna, Huiskes Kokkeler, Beddenzaak de Duif, Studio Freek, Boekhandel Boek& Buro, Sybren en Mare van Ruiven, AFAS Foundation

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup