Stichting Komma

Stichting Komma helpt uitbehandelde ouders kosteloos een blijvende herinnering na te laten aan hun kind door het geven van een Komma. Dream4Kids organiseert regelmatig Droomdagen voor kinderen die een ouder hebben verloren. Beide stichtingen praten nu over een vorm van samenwerking.

over stichting komma

Een Komma is een memorybox met daarin een professioneel opgenomen videoportret en drie wenskaarten met een persoonlijke boodschap voor het kind, bijvoorbeeld ter ere van eindexamen, bruiloft of eerste kind.

De stichting is het initiatief van de inmiddels overleden televisiemaker Marc de Hond en zijn broers Michel en Brian, die het werk van hun broer voortzetten.

Toen Marc overleed, wist hij dat hij zijn kinderen Livia (3) en James (1) nooit zou zien opgroeien. Het bizarre toeval wil, dat deze situatie 40 jaar eerder ook al speelde in de familie. Marcs moeder Jasmin kreeg in 1980 op 30-jarige leeftijd te horen dat zij ongeneeslijk ziek was. Voor haar zoons Marc (3) en Michel (1) nam zij een geluidsbandje op, zodat de kinderen ook na haar overlijden haar aanwezigheid nog zouden kunnen blijven voelen. 

Marc de Hond (1977-2020)

Marc de Hond gaf dit mooie initiatief van zijn moeder een moderne twist. Hij liet zich op camera interviewen over zijn leven en schreef alvast kaarten voor toekomstige speciale gebeurtenissen die hij niet meer zou meemaken. Hieruit ontstond Stichting Komma. 

Bij Dream4Kids werken we veel samen met verlies- en rouwtherapeuten, die kinderen bij ons aanmelden voor Droomdagen. Een Droomdag kan voor deze kinderen een zeer welkom lichtpuntje zijn in of na een nare, intensieve periode. 

Dream4Kids ondersteunt van harte het prachtige en belangrijke werk van Stichting Komma; beide stichtingen zijn in gesprek over een vorm van samenwerking. 

Facebook
Twitter
LinkedIn