Magische droomdag voor Famke

De Droom

Naar de Efteling om de Sprookjessprokkelaar te zien!

Dreamchasers

Mirjam en Nicole

De Droomdag

Eindelijk is het dan zover, het is zondag 19 november 2017 en om 7.30 uur hebben wij in Vught afgesproken. Nog snel de laatste cadeautjes inpakken en dan op weg naar Famke. Om 8.30 uur treffen we Annette, onze fotograaf voor de ochtend, en Jeroen, de chauffeur en eigenaar van de prachtige witte limousine (9.10 meter lang), die Famke en haar vriendinnen op zal halen.

We lopen met z’n vieren naar het huis van Famke en als we aanbellen, horen we Famke en haar beste vriendinnen, Julot en Elke, keihard gillen. Wat een spanning komt eruit… Ook wij zijn best een beetje zenuwachtig; zal alles volgens planning verlopen? Zal Famke het naar haar zin hebben??

In de limousine gaan we, nadat we door een aantal lieve vrienden en familieleden van Famke uitgezwaaid zijn, naar de Shoeby Shop in Vught, die speciaal voor Famke een uurtje opengaat. Na een leuke ontvangst door Kim met bubbels en vooral heel veel lekkers, mag Famke een mooie outfit uitkiezen. Grappig genoeg is het rokje, vestje en schattige bloesje dat Famke als eerste aantrekt meteen een schot in de roos. Nog een mooi “YEAH”-tasje erbij, make-upje op, een goody-bag en op naar de volgende verrassing. De tros ballonnen in de lievelingskleuren van Famke die we voor deze dag hebben laten maken, zullen de hele dag met ons mee gaan.

Met de Limousine vertrekken wij naar kapsalon MEER in Vught, die ook speciaal voor Famke opengaat vandaag. Famke kiest ervoor om haar haren aan twee kanten te laten invlechten. Famke is nu helemaal klaar voor de rest van de dag en ziet eruit als een echte ster.

We vertrekken met de Limousine naar Brasserie 155, waar de moeder van Famke en grote broer Thijmen als verrassing op Famke zitten te wachten. De tafel is prachtig gedekt; chocolade pepernoten, M&M’s, cake, gevulde speculaas, hele grote spekjes en ga zo maar door! Het kan niet op! Rond 11.30 uur nemen we afscheid van de moeder van Famke, Thijmen, Leontien, Jeroen en de limousine en gaan met eigen auto op weg naar de Efteling. 

Om de rit in de ‘gewone auto’ toch heel leuk te laten zijn, hebben we een volle mand met cadeautjes die onderweg uitgepakt mogen worden en veel lekkere dingen. We hebben familie van Famke gevraagd om een lieve videoboodschap in te spreken, ook deze filmpjes laten we onderweg aan de meiden zien.

Als we bijna in Kaatsheuvel zijn ziet Elke het bordje “Efteling”. Meteen daarop volgt wederom een hoop gegil achterin de auto. Wij kijken elkaar aan en zijn blij dat deze verrassing zo goed ontvangen wordt! 

Bij aankomst maken we kennis met Leontine, de fotograaf voor de rest van de dag en vallen we meteen op door onze ballonnen. We worden door een man met een microfoon welkom geheten en er wordt zelfs gezongen voor Famke bij de entree van de Efteling. Wat een toevallige, mooie ontvangst! We halen de kaartjes op, die al op ons liggen te wachten, en gaan al vrij snel richting het Efteling theater. Daar wordt Famke als VIP ontvangen en krijgen we prachtige plaatsen toegewezen bij de musical “De Sprookjessprokelaar”.  Famke krijgt ‘bezoek’ in de zaal van de manager, die ons vertelt dat we na afloop de cast mogen ontmoeten en een kijkje achter de schermen mogen nemen. Wat een verrassingen allemaal! Famke zit te genieten, aangezien ze zelf enorm van dansen en zingen houdt. Na afloop mogen we mee naar een aparte gang, waar opeens DE HELE cast van “De Sprookjessprokkelaar” op Famke staat te wachten. Dit is allemaal wel heel spannend voor Famke! Nadat Famke iedereen een handje heeft gegeven, krijgt ze van de hoofdrolspeelster nog een super leuk boek en de CD van de musical en mogen we mee achter de coulissen, iets wat echt nog NOOIT voorgekomen is. 

Hierna mogen we als enige bezoekers iets drinken in de foyer. Daar worden gebakjes en een boomstam met chocoladelolly’s gepresenteerd en eten we weer onze buikjes vol met chocolade. Hier volgt alweer een onverwachte verrassing. Wij vertellen dat we deze middag nog in 3 attracties willen gaan (Joris en de Draak, De vliegende Hollander en Droomvlucht) en direct wordt er actie ondernomen; we mogen bij deze drie attracties via de uitgang naar binnen en we krijgen dus als echte VIPS voorrang (geen wachtrijen van 50 minuten). WOW! Geweldig. We wandelen heerlijk door de winter Efteling, wat is het mooi verlicht en met zoveel sneeuw. De meiden weten niet wat ze zien! We vinden het allemaal helemaal geweldig, wat een feest! 

Na de lichtshow om 18.15 uur gaan we op weg naar onze laatste bestemming. We sluiten de dag af met spaghetti, veel kaas en vooral veel komkommer voor Famke bij Tasty Italy in Waalwijk. De vader van Famke wacht ons daar op en na het toetje (vanille ijs met hagelslag en vuurwerk) gaan we weer richting Vught! In Vught nog even nagepraat met de moeders van de meiden en daarna allemaal moe maar voldaan naar bed!

Wat een prachtige dag hebben we gehad! Famke heeft genoten wij hebben allemaal met haar mee mogen genieten! 

Hopelijk was het voor Famke een TOP DROOMDAG! 

Sponsoren bedankt!

Shoeby Shop Vught, MEER Haar en Stijl, Brasserie 155, De Efteling BV, Marcel van Spijk & Mark van Achterberg, AFAS Foundation, Ria de Jong, Koen de Jong, Femke Bruinsma, Daan & Luuk, Ab van Hooff, Harold Jansen

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup