LYNN DROOMT MET HAAR HELE KLAS

DE DROOM

Lynn is heel creatief, is gek op vlinders en wil dolgraag in een Engelse dubbeldekker vervoerd worden.

DREAMCHASERS

Jane en Warmolt

DE DROOMDAG

Vandaag is de droomdag van de 6-jarige Lynn! Om half negen komen de 26 leerlingen uit groep 3/4 van de Broederschool in Heerlen al enigszins opgewonden hun klaslokaal binnen, waar op iedereens tafeltje een tasje staat met daarin een lekker ontbijtje. De eerste activiteiten zijn namelijk met Lynn’s hele klas! Als dat allemaal is verorberd, is het tijd om te vertrekken naar de eerste bestemming. 

Met Lynn als stralend middelpunt vertrekken we per bus. Niet in een gewone bus, maar in een oude Engelse dubbeldekker, dit staat al een hele tijd op Lynn’s verlanglijstje. Wat is ze onder de indruk van deze fraaie dubbeldekker! Via een mooie landelijke route is er onderweg al van alles te zien; bijvoorbeeld een gigantisch reuzenrad in Vlodrop. Dankzij het bedrijf Vekoma, dat spectaculaire attracties voor pretparken ontwerpt en bouwt, worden onze hoofdgast (Lynn) en haar klasgenootjes hartelijk onthaald. En natuurlijk mogen de kinderen een ‘vlucht’ maken in het prachtige reuzenrad. Als iedereen genoeg heeft rondgedraaid, gaat de rit met de dubbeldekker verder.

Dit keer een korter ritje, we blijven namelijk in Vlodrop, voor ‘De Gitstap’: een fantastische buitenspeeltuin, waar de kinderen ruim de tijd krijgen om in te spelen. Al gauw is het een wirwar van schoenen en sokken en bezwete blije kindergezichten. De ijstraktatie wordt dan ook met open armen ontvangen! Na het spelen kunnen de kinderen heerlijk uitpuffen op het mooie terras van het aan de speeltuin gelegen restaurant ‘De Huifkarhoeve’. Daar wordt voor iedereen het lievelingseten van Lynn bereidt: pannenkoeken! Die gaan er vlot in, smullen!

Alle kinderen vinden het ontzettend jammer dat het dan alweer tijd is om terug te gaan naar school. Uiteraard wel met de dubbeldekker! Na de terugkomst op school gaat de Droomdag verder voor Lynn! Dit keer in een kleiner maar voor Lynn zeker fijn gezelschap: een vriendinnetje en twee vriendjes gaan samen met Lynn mee naar Maastricht! Hier zal de volgende activiteit plaatsvinden.

Lynn is helemaal gek op vlinders. Daarom bezoeken we de vlindertuin in de imposante orangerie van André en Marjorie Rieu. Lynn kijkt haar ogen uit tussen de vele prachtig gekleurde vlinders die, evenals Lynn, enthousiast in de oranjerie ronddartelden.

De Droomdag wordt passend afgesloten in Maastricht met een leuke knutselworkshop bij Milous Heunks van ‘het Kinderatelier’. Milous staat ons daar al enthousiast op te wachten en binnen in het knusse atelier worden we verrast met allerlei lekkers en diverse cadeautjes voor Lynn. Lynn vindt het best lastig om te kiezen welk knutselwerkje ze wilt maken, maar uiteindelijk valt de keuze op het schilderen van een zelfportret, op een echt schilderdoek! En dat mag aan het einde van de middag natuurlijk mee naar huis! Moe maar zeer voldaan wordt de dag in Heerlen afgesloten, onder het genot van een grote hamburger en frietjes.

SPONSOREN BEDANKT

Bijzondere dank aan Piet Verbeek exclusief vervoer, Vekoma Rides Manufacturing B.V, De Gitstaphet kinderatelier Maastricht en de Broederschool voor het mede mogelijk maken van deze geweldige droomdag.

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup