Lex sloopt een auto!

De Droom

Een auto slopen!

Dreamchasers

Ayelet en Natascha

De Droomdag

Eindelijk was het zo ver, de droomdag van Lex. Samen met de mannen van de reddingsbrigade Bloemendaal gingen wij Lex en zijn vriendje Casper ophalen van school. Met een hoop kabaal van de sirenes kwamen wij aan. De hele klas stond al voor het raam te kijken wat er aan de hand was. Nog even snel de spulletjes opruimen en de jassen en tassen pakken en hup naar buiten! Daar werden ze opgewacht door de ouders van beide jongens. Nog een kus en knuffel en toen kon de dag beginnen. Lex werd door zijn klas uitgezwaaid en zat met grote ogen en een big smile voorin in de jeep. Op naar de reddingsbrigade van Bloemendaal!

Nadat ze een rondleiding hadden gekregen was het eigenlijk de bedoeling om het water op te gaan, maar helaas waren de golven meer dan 3 meter en was het niet verantwoord dit te doen. Dat was even een kleine teleurstelling, maar niet getreurd want de helden van de reddingsbrigade hadden gelukkig een geweldig alternatief.  Met de speedboot op een trailer achter de jeep door de branding scheuren. En wat gaaf was dat!! En droog bleven we ook niet.

Na het scheuren was het tijd om de materialen weer schoon te spuiten en natuurlijk ook elkaar. Als verrassing kwam ook de politie nog even om de hoek kijken. Deze kans lieten de jongens natuurlijk niet voorbij gaan en ze hebben de politiebus dan ook helemaal binnenste buiten gekeerd! 

Na een lekkere warme douche en een kop warme choco was het tijd om verder te gaan. Zilte lucht maakt hongerig dus snel door naar de Hemelse Pannenkoek in Overveen! Hier werden we al met open armen opgewacht door Eva en Maarten.

Nadat de mannen een potje mini golf hadden gespeeld en de mooiste sprongen op de trampoline hadden laten zien, was het tijd om zelf pannenkoeken te bakken. Onder begeleiding van Chef Maarten werden er heerlijke pannenkoeken gebakken die ze helemaal zelf mochten versieren! Nadat de buikjes vol zaten gingen we door naar het volgende onderdeel van de dag.

In de auto werd er natuurlijk gevist naar waar we naar toe zouden gaan, we hoorde van alles voorbij komen, maar niet hetgeen wat we gingen doen.

We reden het terrein van Autosloperij Rooie Ben in Amsterdam op en nog viel het kwartje niet. En toen ineens: ‘OHHHH we gaan auto’s slopen’

Jaaaaa ze mochten een auto slopen! Hup snel een overal en handschoenen aan en een veiligheidsbril op. Bastiaan had een mooie auto voor ze die onder handen mochten nemen. Eerst met spuitbussen onderspuiten en daarna met grof geweld rammen op de auto. Er is geen stukje van de auto ‘onbehandeld’ gebleven. Na een uurtje staan rammen was het weer tijd om naar de laatste activiteit te gaan.

Voldaan met een grote smile op hun gezicht stapten we weer in de auto. “Hebben jullie nu nog een verrassing voor ons?’’ Ja nog een verrassing! Na een kort autoritje kwamen we bij de volgende en tevens laatste activiteit aan. Boerderij Koningshoeve in Spaarndam. Een biologische boerderij waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en meehelpen met het verzorgen van de vele dieren. Saskia stond ons al met veel enthousiasme op te wachten. Na een korte break, wat drinken en een handvol pinda’s was het tijd om aan het werk te gaan! Ook de papa’s waren inmiddels gearriveerd en kregen meteen een overall en laarzen aan. Hup, aan de slag want de schaapjes hebben honger! Met z’n allen in de aanhanger en achterop de quad reden we naar het land waar de schapen ons al op stonden te wachten. Na de schapen meteen terug naar de stal waarna de koeien aan de beurt waren. Saskia vertelde onder het harde werken vol enthousiasme over de dieren en over het leven op de boerderij. Van al dat harde werken in de buitenlucht gaat de maag natuurlijk rommelen dus tijd om te eten! Samen met Saskia en de papa’s werd buiten het kampvuur aangestoken. De knakworstjes, marshmallows en kippetjes kwamen tevoorschijn, smullen maar! Nadat de buikjes gevuld waren konden de jongens nog even naar hartenlust spelen in het hooi waarna het toch echt tijd werd om afscheid van elkaar te nemen. Met een hele dikke knuffel en een grote glimlach op het gezicht hebben we de jongens uitgezwaaid. Wat hebben we met z’n allen ontzettend genoten!

Sponsoren bedankt!

Bekende en onbekende mensen voor de donaties, Zenner Nederland, AFAS Foundation, Reddingsbrigade Bloemendaal, De Hemelse Pannenkoek, Autosloperij Rooie Ben, Boerderij Koningshoeve Spaardam, Fotografe Priscilla Buijs

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup