‘KAPOT VETTE WAGGIES’ VOOR MATIN

DREAMCHASERS

Jacinta en Lisette

HOOFDSPONSOR

Kiwanis Valkenswaard Dommelland

DE DROOM

Geen uitgesproken droom of wens. Matin wil gewoon een dagje weg/iets leuks doen. Matin is wel een grote fan van Fortnite.

Er is besloten om de droomdag in 2 delen te splitsen: eentje om zijn kamer op te pimpen en een echte droomdag met activiteiten en allerlei leuke dingen.

DE DROOMDAG(EN)

Dag 1: 

Vandaag beginnen we aan de eerste droomdag van Matin. De dreamchasers hebben zijn kamer en de woonkamer mogen pimpen. Het Goed in Nijmegen heeft heel veel spullen gedoneerd. Het andere Dreamchasers duo heeft schilders geregeld. Verder zijn er veel mensen die spontaan ook nog losse spullen hebben gedoneerd. Helemaal top natuurlijk, geweldig om te zien hoeveel mensen iets willen geven! Het was een flinke dag klussen, sjouwen en verbouwen, maar eindelijk mogen we Matin zijn opgeknapte plekje laten zien. Sprakeloos is hij als hij zijn kamer weer ziet als we klaar zijn. ‘Wauw, wat is het mooi geworden!’

Dag 2:

De échte droomdag begint door twee van zijn beste vrienden op te halen, Justin en Jelle. Hiermee is ons ontvangstcomité compleet en kunnen we Matin gaan verrassen. Matin is dolblij zijn vriendjes te zien. De dag (en de auto natuurlijk) brengt ons vervolgens naar Arnhem. Onderweg van de parkeergarage naar de eerste bestemming liepen komen we een piano tegen. Voordat we het weten zijn ze aan het pingelen. De jongens blijken muzikale talenten te zijn! 

We worden hartelijk ontvangen bij Popocatepetl the Mexican (een authentiek Mexicaans restaurant). Het is tijd voor een heerlijke brunch. Tot zijn verrassing is er ook vuurwerk aanwezig bij het eten, wat gaaf! Als iedereen genoeg heeft gesmikkeld is er een verrassing voor Matin: een specialist in Audi, BMW en Porsche nodigt Matin en zijn twee vrienden uit voor een rondleiding in de garage en een rit in een ‘kapot vette waggie’ (we hebben deze dag enorm veel nieuwe woorden van Matin en zijn vriendjes geleerd). Dit was helemaal ‘the bom’ natuurlijk. We hebben gelachen en gekletst en hele vette moves geleerd van Fortnite zoals ‘de noodle’. Het was ‘lit’!

Na de brunch gaan we weer verder toeren. In de auto gokken de jongens wat we gaan doen. Gamen, paintballen, de dierentuin… alles komt voorbij. Als we aankomen bij TeamGamez in het Paintball World Pand weten ze het zeker: wij gaan paintballen! Eenmaal binnen worden we ontvangen door Tim. De jongens gaan niet paintballen maar mogen de hele middag gamen! Ze gaan zo op in Rocket League en Fortnite dat we ze bijna achter de computer uit moeten trekken voor een lekkere snack en wat drinken. Hap, slik, weg en weer door gamen!

De computers zijn niet de enige activiteit; er is ook virtual reality gaming. Bij virtual reality kijk je door een bril en zie je dingen die niet écht gebeuren maar wel ontzettend echt lijken. Het is alsof je in een andere wereld bent! Iedereen mag even door de bril kijken, maar Matin natuurlijk het langst. We zijn allemaal van een flatgebouw gesprongen. Het was super intens maar heel erg vet! 

Ondertussen zijn we allemaal flink uitgehongerd door het springen van de zogenaamde flatgebouwen. We worden ontvangen bij Donatello’s voor lekkere pizza en sweets. Wie zegt daar nou nee tegen?! Als iedereen voldoende gegeten heeft mogen we de chef ontmoeten en daar hoort natuurlijk ook nog een mooi kiekje bij! De dag vloog voorbij en de tijd om naar huis te gaan is helaas aangebroken.

Als kers op de taart hebben we nog meer cadeautjes voor Matin. Een shirt en poster van Fortnite! We hebben samen zijn vrienden naar huis gebracht en vervolgens Matin zelf. Toen we weggingen was hij alles in geuren en kleuren aan het vertellen thuis. Het was een geweldige dag vol lol. We wensen hem nog veel plezier op zijn extra dagje uit in een Porsche, Audi of BMW die hij nog te goed heeft.

SPONSOREN BEDANKT

Wij willen alle sponsors die geholpen hebben om de droomdag van Matin te realiseren enorm bedanken: het goed Nijmegen, ANAC Carwash, Popocatepetl Nijmegen, Popocatepetl The Mexican ArnhemVD Akker, Team GameZ, Donatello's Arnhem, Busje huren en Kiki van Texters, Perry, Annelien, Carmen, Kim, Judith en Sanne voor alle hulp en gedoneerde spullen.

Zonder jullie was het niet gelukt!

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup