Jop in actie

De Droom

Een jachtluipaard in actie zien en vliegen in een vliegtuig

Dreamchasers

Ferdi en Georgia

De Droomdag

Het is dinsdag heel vroeg in de ochtend… Het plein waar Jop woont is nog stil en er is niets te zien…behalve dan een KNOTS van een limousine die zojuist het plein oprijdt. Chauffeur Jeroen stapt uit, loopt naar het huis en drukt op de bel.. Jop staat voor het raam met open mond en grote ogen naar de limo op het pleintje staren… als hij weer kan praten zegt hij; ...waaaaaauw …vandaag is mijn droomdag!!

Dan hoort hij de bel en het besef dat het vandaag inderdaad echt zo ver is, is zó overweldigend dat hij even niet weet wat hij moet doen. Gelukkig zijn allebei Jops idolen, papa en mama, vandaag “toevallig” thuis en die weten hem goed op te vangen. 

Even later komt Jop naar buiten om de boel eens van dichtbij te verkennen. Opeens komen er van alle kanten mensen, buren, vrienden en familie aangelopen.

Jop doet de autodeur open en daar zitten zijn dreamchasers Ferdi en Georgia op de laaaaaaange achterbank!  De auto komt met geweldige cadeau’s, waaronder een superman cape. Die past zo mooi bij Jops schoenen dat hij hem maar meteen omdoet. 

Even poseren voor de foto, papa en mama instappen,  fans uitzwaaien…. als een volleerd filmster wuift Jop vanuit de auto naar buiten waar een haag van mensen hem uit staat te zwaaien.

De rit gaat naar Nuenen, naar Dierenrijk waar Jop wordt ontvangen als een VIP. Het lijkt of iedereen Jop kent! Uit verschillende hoeken klinkt het; hi Jop, wat leuk dat je er bent! 

Chocomelk met slagroom en lekkers staat voor ons klaar en Chantal komt ons vertellen wat Jop vandaag mag gaan doen. Jop mag samen met verzorgster Judith de jachtluipaarden (cheeta’s…… Ehm ik geef de voorkeur aan gewoon jachtluipaard -Jop)  eten gaan geven. En niet zomaar in een bakje ofzo.. nee… Eerst worden de luipaarden het nachtverblijf in gelokt. Als gecheckt is en nog een keer gecheckt is of de deur goed dicht is, sluipen Judith en Jop het dagverblijf in met een grote emmer vlees en verstoppen die zo goed mogelijk op verschillende plekken.

Jop vond het beter dat wij achterbleven want dan waren we sneller klaar met tellen als we moesten checken of iedereen wel weer terug was gekomen.

Als het vlees verstopt is lopen we naar de voorkant van het verblijf. Hier zijn ramen waardoor je goed kan volgen wat er gebeurt. Judith en Jop hebben heel handig een paar stukken vlees vlakbij het raam gelegd zodat we het van dichtbij kunnen meemaken; een jachtluipaard in actie.

Alhoewel je makkelijk een dag of meer kunt doorbrengen in dit gezellige dierenpark, begeven we ons na dit hoogtepunt langzaam weer richting de uitgang, want we hebben nog meer plannen vandaag! Dierenrijk verzorgt eerst nog  een zalige lunch met broodjes, kroketten, patat, smoothies en ander lekkers. Tot slot krijgt Jop nog een minuut de tijd om zijn slag te slaan in de shop van de dierentuin en hij slaagt met vlag en wimpel :-)

Een slang, boemerang en tijger rijker stappen we even later in het busje van busjehuren.nl die hele slimme dreamchasers de nacht ervoor daar al hadden neergezet. De bus rijdt ons naar Rotterdam airport, das best een stukje sturen maar dat geeft niks want met zo’n volle buik is het best lekker even in een busje te zitten en te “relaxen”. 

Ook in Rotterdam is de ontvangst meer dan hartelijk. We krijgen een drankje aangeboden en we praten wat terwijl de spanning stijgt. Jop kan niet geloven dat ook zijn tweede grote wens; vliegen in een vliegtuig :-) ook uit gaat komen en hij wordt er helemaal onrustig van. Het vluchtplan wordt doorgenomen en even later lopen Jop en mama met piloot Hans over het platform naar het vliegtuig. Fotograaf Inge, papa, Ferdi en Georgia zwaaien het drietal uit vanaf de grond. 

Jop is de hele dag al open, vrolijk en er wordt veel gelachen. Dit doet papa en mama zichtbaar goed. Ze zien weer even het onbezonnen mannetje dat het hoogste woord heeft en vraagt of er op zijn droomdag a.j.b. niet gezongen wordt. Althans niet door 1 van ons..

Als iedereen weer veilig op de grond staat is het tijd voor de volgende activiteit. Bij brasserie Waalhaven staat een tafel voor ons klaar en mag Jop buiten de kaart om een heerlijke pannenkoek bestellen. En ja. Ook hier komt een wens van Jop uit…. als toetje een verrukkelijke chocolade taart. Hoe we het doen, ik weet het niet, maar na een fantastisch diner lukt het ons allemaal om ook nog die chocolade punt “weg” te werken. Bij het afrekenen wordt het eten van Jop van de rekening afgetrokken, want hey… hij is vandaag VIP.

Het is al donker als we thuiskomen en met een dubbel gevoel nemen we afscheid van elkaar. Aan de ene kant is het fijn weer thuis te zijn; zo’n droomdag hakt er best in. Zoveel ervaringen, mensen, prikkels, emoties en kilometers. Aan de andere kant; wát een fantastische mensen, wat een heerlijk kereltje, de leukste ouders, supergezellige en goede fotograaf, het beste dreamchase maatje ever…. kon iedere dag maar zo zijn…..

Sponsoren bedankt!

Dierentuin Dierenrijk, busjehuren.nl, Vliegclub Rotterdam, Patrick Moreau, Fer4Care Consultancy, AFAS Foundation, Geluc  

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup