In het leger met Roy

Dreamchasers

Daphne en Jorrin

De droomdag

Roy is nog in de veronderstelling dat hij een spreekbeurt moet houden vandaag. Met z’n allen zitten ze in de klas en dan vertelt de juf ineens over haar weekend. Ze laat hierbij een filmpje zien waarbij dreamchasers Daphne en Jorrin te zien zijn. Waarschijnlijk voelt Roy al wat aankomen… Na afloop van het filmpje stormen de moeder, de oma, het zusje en het beste vriendje van Roy de klas in, vergezeld door de dreamchasers, een fotograaf en twee politieagenten. De klas begint te lachen en Roy steekt z’n handen in de lucht en gilt: “Ik geef me over!”.

Met de hele groep gaat Roy de school uit en eenmaal buiten mag hij in een politiewagen stappen. De zwaailichten gaan aan en niet veel later zijn ook de sirenes luid te horen. Roy is onder de indruk van fietsers die aan de kant gaan en auto’s die in de berm gaan staan. “En we zijn door rood gereden!”.

Na een goede start gaat de hele club naar ’t Harde, waar Roy een militaire missie toegewezen krijgt. Hij ontmoet zijn medesoldaten en wordt een teamlid in de groep. Zijn gezicht wordt geschminkt en hij wordt beladen met wapens. Samen gaan ze op zoek naar verdachte wapentransacties. Die schijnen veel te gebeuren in de bossen. Na een stuk wandelen stuiten ze dan ook op zo’n illegale transactie. Ze moeten doodstil zijn, maar het is al te laat! Ze worden ontdekt! Er wordt op ze geschoten, rookbommen vliegen door de lucht en zijn teamleden schreeuwen dat hij hen moet volgen. Snel stappen ze in de auto om weer terug te keren naar het kamp. Wauw, wat was dat gaaf!

Na een frietje in de wapenkamer, gaat iedereen door naar Nijmegen. Als we bij NEC in de buurt komen, voelt Roy al iets aankomen. Hij krijgt een rondleiding door heel het NEC stadion. De kleedkamers, de persruimte, het interviewdoek, het veld, de VIP-lounges en ga zo maar door. Na afloop krijgt hij ook nog een wedstrijdkaart aangeboden en een bal met handtekeningen van heel het team. En nee, de bal wordt niet veilig opgeborgen, maar daar spelen we gelijk een potje voetbal mee! 

Als afsluiter eten we pannenkoeken in pannenkoekenrestaurant ’t Hoogstraatje in Nijmegen. Daar hebben we nog een kleine verrassing voor Roy. Hij mag namelijk met twee anderen nog eens naar Skydive Roosendaal om daar de sprong van zijn leven te maken!

Sponsoren: bedankt!

Politie Nijmegen, NEC, Pannenkoekenhuis 't Hoogstraatje en Indoor Skydive Roosendaal.

 

 

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup