Vrijwilliger in beeld: Debbie de Munnik

Regelmatig stellen we één van onze vrijwilligers aan je voor. Wie zijn ze, wat drijft ze en waarom kiezen ze voor Dream4Kids? Deze keer is Debbie de Munnik aan het woord.

"gewoon doen!"

Waarom ben je vrijwilliger bij Dream4Kids geworden?
Ik ontmoette 6 jaar geleden twee medewerkers van Dream4Kids op het evenement ‘8 uur overwerken voor het goede doel’. Het event was leuk, de gesprekken interessant en de ideeën die we samen bedachten voor de stichting heel waardevol. Ik besloot die avond al: ik wil mezelf verbinden aan deze mooie organisatie.

Wat heb je zoal gedaan voor Dream4Kids?
Ik ben gestart met het vormgeven van diverse communicatiemiddelen en dat is wat ik nog steeds met veel plezier doe. Ik heb ook een keer samen met een vriendin een Droomdag georganiseerd voor een broertje en een zusje. Daarnaast heb ik een aantal jaar meegedraaid in de Clubdagcommissie en kon ik Blue4Charity als partner koppelen aan Dream4Kids.

Wat is het leukste wat je hier hebt meegemaakt?
Lastig, want dan denk ik direct aan een aantal dingen: uiteraard de lachen op de gezichten van ‘onze’ droomkinderen. En het terugzien van die kinderen op de Clubdagen. Maar ook het binnenhalen van de fietsers van Blue4Charity die na een dagenlange fietstocht een cheque van ruim €46.000 overhandigden aan Dream4Kids. Wat een uitbarsting van vreugde kwam er toen los! En ja, ook het rondwandelen op de Clubdag na maandenlange voorbereidingen en het zien van al die blije gezinnen. Dat maakt je wel trots!

Wat is jouw persoonlijke droom voor de toekomst?
Eigenlijk is die droom dat Dream4Kids niet meer zou hoeven bestaan. Dat zou betekenen dat er geen kinderen een trauma oplopen. Helaas is het bittere noodzaak dat Dream4Kids bestaat; er zullen waarschijnlijk altijd kinderen blijven die een Droomdag goed kunnen gebruiken. 

Persoonlijk kijk ik er erg naar uit om weer mooie reizen te maken, met mijn partner en twee kinderen.  

Wat is jouw tip voor mensen die vrijwilligerswerk bij Dream4Kids willen gaan doen?
Gewoon doen! Ik word er heel gelukkig van om mijn tijd en creatieve talent in te zetten voor anderen. Ik denk dat dat voor iedereen geldt, op wat voor manier je dan ook bijdraagt: wat je geeft, krijg je (een keer) terug. Met andere woorden: niet alleen de droomkinderen ontvangen veel positieve nieuwe energie, jijzelf ook!

Facebook
Twitter
LinkedIn