Good Busy!

Via de Good Busy community biedt branchevereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) kennis, inspiratie en actie om ‘goed doen’ eenvoudiger te maken. Good Busy verenigt de bedrijven die ‘goed willen doen’ en helpt hen verder op weg.

good busy & dream4kids

De branchevereniging NOV, Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk, lanceerde onlangs de website ‘Good Busy’.

Ondernemers met hart voor de samenleving, die maatschappelijk betrokken willen ondernemen, kunnen er terecht voor tips en advies. Maatschappelijke uitdagingen groeien en steeds meer bedrijven willen, naast geld verdienen, ook van betekenis zijn. Door hun kennis en expertise in te zetten bijvoorbeeld, of hun medewerkers tijd en ruimte te geven voor vrijwilligerswerk.

Het platform Good Busy wil ondernemers én wegwijs maken én tips geven. Hoe maak je er nu concreet werk van? En waar kun je terecht? Naast advies, een toolkit en ‘best practices’ zijn op de website ook vrijwilligersorganisaties te vinden waar je als bedrijf mee kunt samenwerken.

De vijf principes
Chris Jarvis, een internationale expert op het gebied van ‘employee volunteering’, formuleerde ‘vijf principes voor succes’. Dit zijn ze. Op de website van Good Busy lees je er meer over:

1. Balans tussen de bedrijfsstrategie en de passie van de medewerker.
2. Geef vorm aan effectieve partnerschappen.
3. Portfolio: herken de veelzijdigheid van vrijwilligerswerk.
4. Medewerkersvrijwilligerswerk als essentieel onderdeel van HR.
5. Integreer medewerkersvrijwilligersbeleid in je organisatiecultuur.

Aan de slag bij Dream4Kids?
Dream4Kids is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om Droomdagen te organiseren. Steeds meer bedrijven weten hun weg naar Dream4Kids te vinden om met medewerkers, teams of afdelingen aan de slag te gaan om kinderen een fantastische Droomdag te bezorgen en toffe fondsenwervende acties op te zetten.

Neem gerust contact op!
Ook interesse? Kijk op Good Busy voor inspiratie of neem contact op via info@dream4kids.nl over de mogelijkheden voor jouw organisatie bij Dream4Kids.

Facebook
Twitter
LinkedIn