Een droomdag en een nieuw thuis!

De Droom

De motorkap van de auto van ‘Leip’ painten, een spelcomputer in elkaar zetten en skaten met professionals.

Dreamchasers

Febe en Belinda

De Droomdag

Zondag 20 augustus 2017: intakegesprek

Febe en Belinda gaan op intakegesprek bij 13-jarige Aci. Hij woont samen met zijn vader Ad in een particulier gehuurde kleine woning. Ze staan op de wachtlijst voor een eigen huurwoning van een woningbouwvereniging. Als we Aci vragen hoe zijn droomdag er uit zou kunnen zien, dan noemt hij dingen op zoals knutselen, houtbewerken, solderen, iets met ICT (maar dan wel de hardware). Ook is Aci kunstzinnig en maakt prachtige tekeningen en schilderijen. Febe en Belinda kunnen hier wel iets mee.

 

Zondag 19 november 2017: dierentuin, sushi en in een hotel overnachten

Tussen het intakegesprek op 20 augustus en de droomdag op 20 november is bekend geworden dat Ad een eigen huurwoning krijgt. De sleutels van de nieuwe woning in Den Bosch ontvangt hij een week vóór Aci’s droomdag. Febe en Belinda hebben niet lang na hoeven te denken: we geven Aci een droomdag + we richten hun nieuwe huis in, zodat Aci en Ad een echt thuis hebben. Zo bedacht, zo gedaan. Ad geeft ons de sleutels en wij gaan een week aan de slag met meubels verzamelen, decoratieve dingen en natuurlijk de nodige apparaten zoals een wasmachine en een koelkast. En dat allemaal onder het mom ‘we kijken wel wat we kunnen doen met jullie huis’. De dag voor de echte droomdag gaan we de persoonlijke bezittingen verhuizen. Aangezien ook dit een verrassing moet zijn, lokken we Aci en Ad van huis weg. Samen met Aci’s vriendje Finn en zijn ouders gaan ze een dagje naar de dierentuin in Amersfoort. Een echte slang vasthouden en een tijger op nog geen meter afstand. Gelukkig met een glazen wand ertussen. Na een middagje dierentuin voor Aci en een middagje verhuizen voor ons dreamchasers, ontmoeten we Aci en Ad weer in de avond. We gaan lekker sushi eten. Aci wil van alles en nog wat proeven en hij vindt het heerlijk. Finn kan wel 5 porties maki met komkommer op. Ad is een echte vleeseter. Na het eten rijden we naar het Fletcher hotel in Amersfoort. Ook daar wordt goed voor ons gezorgd. Aci krijgt een prachtig cadeau: het bordspel ‘Blood Rage’. Gedoneerd door ‘Spellenvariant’. Uiteraard gaan Aci en Finn het meteen uitpakken en bekijken hoe je het spel dient te spelen. Morgen is de echte droomdag, dus jongens…niet te laat gaan slapen. Het is al na elven...

 

Maandag 20 november 2017: DE ECHTE DROOMDAG

Allereerst lekker ontbijten bij een zeer uitgebreid ontbijtbuffet. Inmiddels is ook de fotograaf gearriveerd en de chauffeur van Aci’s lievelingsauto: een Ford Taunus uit 1966! Hierin rijden Aci, Ad en Finn naar een autoschadebedrijf in Leusden. Even later komt er nog een auto aanrijden. Het is de Volvo van Aci’s favoriete YouTube-groep ‘Leip’ (voorheen ‘Zu5e’). Aci kan zijn ogen bijna niet geloven: daar komen Rico en Stephan van ‘Leip’ aanlopen. Aci mag de motorkap van de Volvo gaan painten. Hij bedenkt een mooi ontwerp, maakt een schets en met de hulp van ons allemaal prepareren we de motorkap voor het professionele spuitwerk door Aci. Leip heeft een eigen cameraman meegenomen, dus begin volgend jaar komt er een YouTube filmpje met Aci in de hoofdrol op hun pagina te staan. Cool!

Voor de volgende verrassing gaan we naar softwarebedrijf AFAS. Ze hebben allereerst een heerlijke lunch verzorgd, aangevuld met spicy kippenpoten van de KFC. En dan de tweede grote verrassing: Aci mag een eigen spelcomputer bouwen én hij mag deze meenemen naar huis. Aci bouwt samen met AFAS-medewerker Arno een supersnelle spelcomputer in elkaar. Andere AFAS-medewerkers komen nieuwsgierig kijken hoe Aci bezig is. Zij staan verbaasd over de kennis die Aci heeft over alle onderdelen en leren zelfs nog iets van Aci.  Terwijl Aci aan bouwen is, vermaken wij ons prima bij AFAS in de fitness-ruimte, achter de voetbaltafel en met een arcadekast.  Aan het einde van de middag is de spelcomputer klaar en mogen Aci en Finn nog even ‘spelen’ met een VR-bril. Als klap op de vuurpijl krijgt Aci ook nog een laptop cadeau van AFAS!

We hoppen weer de Ford Taunus in en rijden naar Den Bosch. Eerst lekker dineren bij ‘Montimar’ en daarna naar het World Skate Center. Hier geeft het Bossche skateteam een demo en krijgen Aci en Finn skateles van Joe. Aci is er helemaal op gekleed: hij draagt een gaaf T-shirt en een stoer sweatervest die hij de vrijdag vóór de droomdag bij Downtown uit heeft mogen zoeken. Tot slot krijgt Aci van de Skatestore ook nog een nieuw board en nieuwe wieltjes cadeau. En dan is de droomdag voorbij en brengen we Finn terug naar zijn huis. Febe rijdt met ze mee en Belinda gaat vast de kaarsjes aansteken in het nieuwe huis van Aci en Ad. Onderweg krijgt Aci nóg een cadeau: de door de Dobbelsteen en Elektrotechniek S.Pennings gesponsorde Magic Cards. 

Als Finn thuis is afgezet, rijden Aci, Ad en Febe niet naar het oude huis, maar nemen een andere afslag (lol). Aangekomen bij hun nieuwe ‘thuis’ kan Ad zijn ogen niet geloven en Aci is er ook helemaal stil van. Hij heeft nu een eigen slaapkamer en zelfs een eigen computerkamer! Het hele huis is ingericht, er kan worden geproost, de taart kan worden aangesneden en kijk vooral in alle hoeken en gaten, want overal is wel iets te ontdekken. De volgende dag staat er een stukje over deze droomdag in het Brabants Dagblad. Wij zijn blij dat we dit voor Aci en Ad hebben kunnen doen en hopen dat we nog veel meer dromen mogen vervullen.

 

Vrijdag 24 november 2017: REACTIE DROOMDAG(EN)

Aci vond het in elkaar zetten van een de spelcomputer supergaaf en de ontmoeting met ‘Leip’ heel bijzonder. ‘Dat gebeurt niet zo vaak.’

Ad kan het nog steeds niet geloven wat er allemaal is gebeurd. Hij en Aci zijn superblij met de prachtige droomdag(en) en hun nieuwe ‘thuis’.

Sponsoren bedankt!

Jeugdbescherming Brabant, Alexander Kroon (fotograaf), Erik de Groot (fotograaf), Samsung (Meander Slieker), AFAS Foundation, De Dobbelsteen, Samsung, Elektrotechniek S. Pennings, Leip (Stephan & Rico), Herder Autoschade B.V. (Wilfred Herder), Zoofy (Yannick Veys), Hans van Dorssen, Falus Skateboarding (Patrick Reins), Montèl (Maxime in het Veld), John van Weegen, Bert Bus, bakkerij van Doorn, WorldSkateCenter (Jos Sleegers), Skateteam/Skatestore Den Bosch (Joe Kleinendorst), Albert Heijn (Tim van Dulmen), Vincentius, Brian (dressoir), Sander (dressoir), Fleur Steenbekkers (overname inboedel vorige huurster), Ralf (eettafel), Kees van Lieshout, Frans van den Akker (Ford taunus schaalmodel), Taunusclub, Purvis (Edu), Wouter Pollmann (kastje en stoelen), Mandy (koelkast), Flying Tiger Copenhagen/Tiger Stores Nederland (Sabine Heij), Reclamecenter Eindhoven (poster en muismat), De Kleine Beurs kringloopwinkel (Dorine Hagelaars), Spellenvariant (Peter-paul van Houten), Jamin Eindhoven (WillemJan Mollemans), Barbara van Heeswijk (bijzettafels), Fletcher (Miriam Reitsma), Esso tankstation Den Bosch (Marc Geerlings), Montimar Den Bosch (Jan en Rik), KFC Amersfoort (Aqeel Afshari), Angelique Bruijn (goedkope dierenparktickets), Sushi Today Amersfoort (Danny), Wilma van de Poll (kledingkast Aci), Prem, Lonneke (Dream4Kids), Femke Hoekstra (keukentrolley), Cindy Rongen (vloerkleed), Downtown (Giel), De Bommel (Christine Arkestijn), Sonja, Niels, Brigitte (kledingkast Ad), Etos Eindhoven (Chantal Vos), Albert Heijn Rosmalen (Maarten), Plantje.nl (www.plantje.nl) (Pieter van der Dussen), AO (www.ao.nl) (Maurice Swiersema), Bernadette (kussens e.d.) en vouchers voor Aci en Ad om een keer lekker uit eten te gaan nà de droomdag: Ribsfactory, New York Pizza DB, Picasso, van Puffelen, Roels, Lai Thai, Bourgondisch Genieten (kookworkshop), Jan de Groot, Stefanos.

 

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup