DROOMDAG VAN YASMIN

DE DROOM

 

Yasmin houdt van turnen, samen zijn met vriendinnen, lasagne, mooie nagels, haren vlechten, kleren kopen, paarden en film kijken in de bios.  

DREAMCHACHERS 

 

Esther en Esther 

DROOMDAG

 

Eindelijk is het dan zover, het is 27 december 2018. Net na de kerst vindt Yasmin haar droomdag plaats. Al om 9.15 uur zijn we bij Yasmin en haar pleeggezin. Maar daarvoor halen we nog Esther en Marloes (twee vriendinnetjes van Yasmin) op. Zij dragen een mooi T-shirtje waarop staat: “droomdag Yasmin”, met ook hun eigen naam erbij. Ook is er een T-shirt voor Marit (grote zus), die lekker de hele dag meegaat. Yasmin straalt al, ze heeft er zin in. 

Wat zien we daar nu ineens voor de deur staan? Een mooie grote, witte limousine met een chauffeur (die er heel netjes uitziet). De meisjes zijn helemaal uitgelaten en kunnen niet wachten om in de limousine plaats te nemen. Dat is geweldig, ze mogen toosten met SiSi (zonder prik) en voelen zich echte VIPS. Na een ritje van 40 minuten komen we aan op onze locatie in Vries: een echte turnhal. 

In de turnhal staat een echte turntrainer (Turn Groep Noord in Vries) klaar met maar liefst twee lieftallige assistentes. Ook is de fotograaf gearriveerd. Nu is  tijd om twee uur te gaan turnen. Yasmin is vol energie en stuitert gelijk in de blokkenbak. Ze heeft voorafgaand aan de droomdag twee(!) turnpakjes gekregen en verkleedt zich daarom tijdens de turn-clinic. Ze ziet er zeer professioneel uit. Ook zus Marit turnt mee. 

Pfff, om twaalf uur zijn de meiden wel toe aan wat eten. Daarom op naar een leuk restaurantje (Onder de Linden, Vries) waar een geweldig buffet voor de meiden (en voor ons) klaar staat. Pannenkoekjes, hamburgertje, frikandel, soep, noem maar op. Heerlijk!  Daarna nemen Marloes en Esther afscheid en gaan wij door naar een superleuke kledingwinkel (Harbourkidz in Groningen). Hier gaat Yasmin helemaal los. Ze mag een heel setje uitzoeken. Yasmin kiest een mooie groen witte jurk met maillot en een mooi spijkerjasje. Heel stoer. Dat is gek, zo zonder betalen de winkel uitlopen. 

Maar we zijn nog niet klaar, we hoeven maar een klein stukje te lopen en hopsakidee we zijn in de Nail Fashionstudio van Corrie (Beauty Harbour in Groningen). Hier krijgt Yasmin een nagelbehandeling van Corrie. Geweldig vindt ze het. Ze krijgt nog een mooi nagellakje mee. Ook is geregeld dat haar haren mooi gevlochten worden. Ze ziet er geweldig uit! 

Op naar de volgende locatie, Yasmin is erg nieuwsgierig. In de auto een klein stukje door Groningen waar we stoppen voor het Oud Rooms Katholiek Ziekenhuis. In dit ziekenhuis bevindt zich een particuliere bioscoop waar het hele pleeggezin van Yasmin zich heeft verzameld. Zo verrassen ze Yasmin. In de bioscoop is popcorn, drinken en lekker veel snoep. Wat een feest. De lichten gaan uit en de film kan beginnen, maar wat is dat nu? Het eerste filmpje is een filmpje van de beste vriendin van Yasmin die geëmigreerd is. Een grote lach verschijnt op Yasmin haar gezicht. Ook worden hier en daar wat traantjes weggepinkt. Vervolgens begint de hoofdfilm (persoonlijk uitgezocht door Marit): Ted en het geheim van koning Midas. Een superleuke familiefilm waar iedereen van geniet. 

Het is ondertussen al 18:00 uur. Op naar de laatste locatie: Il Lago in Groningen. Heerlijk Italiaans eten want daar houdt Yasmin enorm van. De tafel is prachtig gedekt en er liggen allemaal gekleurde ballonnen met lieve spreuken voor Yasmin. Hier eten we nog een heerlijke pizza en sluiten we deze mooie dag af met een lekker toetje. 

 

Wat een mooie dag! 

 

SPONSOREN BEDANKT!

 
Familie en vrienden 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup