Driedelige droomdag voor Jermain

De Droom

Feyenoord, Pikachu en Wildlands

Dreamchasers

Anouk en Nousjka

De Droomdag

Deel 1: Skybox Feyenoord

Op 14 oktober om half 5 is Jermain opgehaald. Hij wist nog van helemaal niks en was dus ook heel verbaasd dat er opeens iemand in de woonkamer stond. Enthousiast begon hij te raden wat het zou kunnen zijn, maar met de hint dat het een eindje rijden was, was het niet zo moeilijk meer. We gingen inderdaad naar Feyenoord. In de auto had mama de foto van opa, een belangrijk onderdeel van deze wens. Eenmaal aangekomen bij het stadion was de grootte van het stadion overweldigend en Jermain kon niet wachten om naar binnen te gaan (volkomen logisch). Het allermooiste was, dat wij de wedstrijd in een heuse skybox van Opel mochten bekijken. Super gaaf natuurlijk, daar kom je anders nooit! Zelfs voor de inwendige mens was gezorgd, maar het stadion en alle indrukken die daarbij horen waren veel belangrijker. Jermain heeft er ontzettend van genoten en na afloop kreeg hij zelfs een mooie tas mee met inhoud! Een avond om nooit te vergeten..

Deel 2: Surprise, verjaardagscadeautje

Tijdens het intakegesprek was het overduidelijk dat Jermain een enorme fan is van Pokémon en dan met name van Pikachu. Wij begrepen dat zijn zusje en hij kort na elkaar jaren zijn in de maand oktober. Omdat de droomdag even op zich liet wachten, hadden wij een verassing voor Jermain tussendoor. Hij, zijn zusje en zijn moeder konden gratis naar de première van Pokémon de film op 5 november: Ik kies jou! Dit is gesponsord door de bioscoop Vue in Hoogezand. Super gaaf! Om de dag helemaal compleet te maken kregen ze nog zakgeld mee om wat lekkers te kopen. Als extra verrassing kregen ze ook nog DE special card van Pikachu. Deze krijgen alleen de allereerste bezoekers van de film. Het is dus heel uniek als je deze kaart in je bezit hebt. 

Deel 3: De echte droomdag

10 November, eindelijk is het zover! De echte droomdag van Jermain. Moeder is ingelicht, maar Jermain weet nog van niets. Om 9.00 uur in de ochtend worden de moeder van Jermain en zijn zusje opgehaald van huis met een heeeele mooie limousine. Ze reageren verbaast en enthousiast. Moeder vraagt zich af: ‘Hoe zou Jermain reageren als hij dit ziet?!’ Jermain zijn zusje krijgt een kroontje op, zo is zij een echte prinses in de limousine. 

Om half 10 komen we aan bij de school van Jermain. Eenmaal aangekomen bij het klaslokaal spelen we een toneelstukje met de juffrouw. Wij willen Jermain meenemen, maar de juffrouw gaat niet akkoord. Wij vragen Jermain of hij mee wil en hij antwoord met een keiharde ‘JA!’ Jermain gaat mee en de hele klas gaat mee naar buiten om Jermain uit te zwaaien. De kinderen rennen helemaal mee tot aan het einde van de straat! Het is een klein stukje rijden naar de volgende bestemming. We proosten gauw met z’n allen in de limousine met kinderchampagne. De dag kan beginnen!

De opslagplaats van de politie. Wat gaan we daar doen? Vragen Jermain en zijn zusje. Ze snappen er niets van. In eerste instantie weet Jermain niet wat hij ervan moet denken, tot hij de opslagplaats van binnen ziet en alle spullen mag zien van de politie. Hij krijgt een helm op, een kogelvrijvest aan en houdt een schild vast. Jermain wil al een hele tijd bij de brandweer, maar twijfelt nu wel of hij toch bij de politie wil werken.
Als we bij de allernieuwste, spiksplinternieuwe ME bus komen, wordt hem verteld dat hij in de nieuwe bus mag meerijden en wel op de commandant zijn plek. Hij krijgt een politiejas- en pet op. Wij stappen allemaal achterin en Jermain zit voorin! Hij vindt het helemaal geweldig. Het is ongeveer een uur rijden naar de volgende bestemming. Tussendoor gaan we nog langs het vliegveld in Eelde en kijken we van dichtbij hoe een vliegtuig gaat landen. Jermain snapt er niets meer van. We vragen voor de grap aan Jermain of hij zijn zwembroek wel mee heeft? Hij denkt even dat we echt gaan vliegen.

Na drie kwartier rijden ziet Jermain het bordje Wildlands staan. ‘Gaan we naar Wildlands?’ vraagt Jermain. Hij vertelt dat hij er al een keer geweest is. Van binnen balen wij een beetje, want wij hoopten dat wij de eerste zouden zijn met hem om daar heen te gaan. Als we vragen of hij daar heen wil, reageert hij enorm enthousiast. Wij zijn opgelucht en zeggen: ‘Nou commandant, jij bent de baas. Als jij daar heen wil, dan moeten we daar maar naar toe!’

We worden bij Wildlands afgezet door de politie om 11.45 uur. Jermain krijgt nog een souvenir mee. Een ME-busje in glas, deze krijgen alleen medewerkers die al jaren in dienst zijn. De hele dag draagt Jermain het glazen ME-busje vol trots bij zich. Bij Wildlands worden we opgewacht door twee vrijwilligers. Zij begeleiden ons de hele dag tijdens het bezoek aan Wildlands. Zij weten precies waar en wanneer een show is en waar we moeten zijn. We zien als eerste de zeehonden, daar staan we een poosje naar te kijken. Vervolgens gaan we naar een 3D-show. Tussen de middag eten we een snackmenu. Daarna zijn we naar een show geweest. Om 15.00 uur is er een dierenverzorger die speciaal wat komt vertellen over Jermain zijn favoriete dieren, de olifanten. Gedurende de dag bieden wij lekkers aan, maar het blijken niet zulke grote eters te zijn.

Om 17.00 uur verlaten we Wildlands. Jermain krijgt nog een souvenir mee.
Op de vraag of Jermain, zijn moeder en zusje al zin hebben in eten, reageren zij bevestigend. Wij hebben zelf ook wel zin in wat dus we rijden gauw naar de volgende bestemming. We gaan eten bij het buffetrestaurant Thijs & Aafke. Bij binnenkomst ziet Jermain het eten. Ooh, kijk hoeveel olijven ze hebben! We worden begeleid naar onze tafel. De stoel van Jermain is versierd.
Aan tafel bestellen we een drankje en wij vinden dit een mooi moment voor een grote verrassing voor Jermain. 

We pakken de tablet en laten een filmpje zien van Dirk Kuyt zien waarin hij een persoonlijk bericht heeft voor Jermain. Dirk Kuyt benoemt dat hij hoopt om Jermain ooit nog te ontmoeten en dat hij voor nu een bal heeft gesigneerd, speciaal voor Jermain. Jermain mag de bal uit de tas pakken en gaat meteen op zoek naar de handtekening. Ook voor het zusje hebben wij nog een cadeautje: een glitter drinkbeker van Frozen.
Na dit alles is het gauw tijd om te eten. We zitten aan tafel en kletsen wat met moeder, Jermain en het zusje tijdens het eten. Rond 8 uur zit iedereen vol en vertrekken we richting huis. Het was een lange dag en iedereen is moe. Op de achterbank is het al gauw stil, en liggen Jermain en zijn zusje heerlijk te slapen.
Eenmaal aangekomen bij het huis van Jermain lopen we nog even mee om afscheid te nemen. We hebben nog één laatste verrassing voor Jermain. Jermain pakt het cadeau uit en ziet dat het een mega grote Pikachu is. Hij is superblij met zijn cadeau. Jermain benoemt naar ons dat hij het een geweldige dag vond. Dit is waar wij het voor doen! Wij geven iedereen een knuffel en vertrekken naar ons eigen huis. 

Reactie droomdag(en)

Moeder vertelt dat Jermain het al veel beter doet sinds de dag naar Feyenoord. Jermain neemt de tas die hij heeft gekregen elke dag mee naar school en hij heeft aan iedereen verteld dat hij daar naar toe is geweest. Over de film vertelt hij ons enthousiast dat hij ook en special card heeft gekregen bij de bioscoop. Hij pakt zijn boekje met kaarten van Pokémon en laat de kaart zien. 

Tijdens de echte droomdag op 10 november, merken we dat Jermain niet altijd weet hoe hij moet reageren. Aan het einde van de dag geeft hij naar ons terug dat hij het een geweldige dag vond. Wij hopen dat hij er veel aan heeft gehad en dat hij een stoere politieagent of brandweerman gaat worden! J 

Sponsoren bedankt!

Wildlands Adventure Zoo, Dirk Kuyt Foundation, de Politie, Vue Hoogezand, Limousine Service Groningen, Opel

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup