DAMIAN'S GROOTSTE DROOM KOMT UIT

De droom

Damian is groot fan van PSV en zijn aller grootste droom is het besturen van een drone.

Dreamchasers

Jorrin van Dellen en Roel Mous

De droomdag

Het is donderdagavond 19.30. We rijden naar het Inntel Art Hotel in Eindhoven waar we Damian en zijn moeder verwelkomen. Al snel vinden we ze en Damian begint meteen voluit te praten over alle treinen die hij onderweg zag en het PSV-stadion dat vlak bij het hotel ligt. Daar gaan we zeker een kijkje nemen, maar eerst even inchecken. Wat zijn de dames vriendelijk, Damian krijg een hartverwarmend welkom. Als we de kamer inlopen kijken we allemaal onze ogen uit. Het is een gigantische suite, met een gigantisch bed, een inloopdouche en een jacuzzi! Voordat Damian hier heerlijk gaat slapen, gaan we eerst nog even naar buiten. We bezoeken het PSV-stadion en gaan op de foto met de politie.

De volgende ochtend komen we al vroeg aan bij het hotel waar Damian en zijn moeder heerlijk hebben geslapen in hun eigen suite. Vol spanning staan ze al buiten op ons te wachten. Als Damian ons in de gaten heeft, springt hij op en rent hij naar de auto om ons gedag te zeggen. Vandaag is zijn échte droomdag en hij heeft er zin in!

Damian gooit zijn spullen in de auto en wil al op de achterbank klimmen. “Nee Damian, we gaan niet met deze auto… “ En nog geen minuut later komt de brandweer regio Zuid-Oost Brabant aanrijden. “Is die brandweerauto voor mij?” “Ja! Je wordt in een brandweerauto naar je eerste activiteit gebracht.” Enigszins verlegen maakt hij kennis met de brandweermannen en hij kijkt zijn ogen uit in de grote auto. Hij is zo hoog als het stoplicht! Hij krijgt van alles uitgelegd en hij weet nu dat de brandweer echt vaak katjes uit de boom haalt. Door de wijken van Eindhoven rijden we uiteindelijk naar Best, waar de sirenes en de zwaailampen volop aangaan. Op de plaats van bestemming stapt Damian uit de auto en daar ziet hij zijn volgende activiteit: een helikopter!

Nadat er nog heel veel foto’s met de brandweer zijn gemaakt is Damian klaar om op te stijgen met de helikopter. We vliegen onder de bezielende besturing van Peter van Zutphen over Eindhoven en het PSV-stadion. De favoriete club van Damian! Maar ook de vliegtuigen in de lucht, de auto’s en treinen zijn erg interessant. Damian kijkt zijn ogen uit! En ook wij genieten stiekem van deze vlucht. Wat ontzettend gaaf!

Als we weer op de grond staan staat Damian te stuiteren. Het is pas 10 uur en hij heeft al zo veel VETTE dingen gedaan! Hij is benieuwd wat de volgende activiteit is. Nog geen half uur later komt hij daarachter als we de parkeerplaats van de Spoordonkse Watermolen oprijden. Daar staat Frits van Drone Flight Company namelijk al klaar met zijn auto waar heel groot ‘drone’ opgeschreven staat. Dit was de grootste droom van Damian: het besturen van een drone. 

Van een kleine drone in de achtertuin bij het restaurant naar een grote drone in een weiland. Al snel mag Damian zelf vliegen en laat hij ons allerlei trucjes zien. Damian is een natuurtalent! Hij vliegt net zo lang door tot alle reserve batterijen op zijn en het tijd is om te gaan lunchen. Daarvoor rijden we naar Beachclub Sunrise. “Mag ik alles kiezen?” vraagt Damian. “Ja, Damian, je mag alles kiezen! Het is jouw dag.” Een bord vol kippenkluifjes gaat er wel in bij Damian! De general event manager, Kim, komt persoonlijk nog even checken of alles naar wens is. Dat is het zeker!

In de middag staat het Oertijdmuseum in Boxtel nog op het programma: een park vol met dinosaurussen waar Damian ons van alles over weet te vertellen. Gelukkig zijn we veilig zolang we achter hem blijven lopen. Dit bezoek werd extra speciaal gemaakt door een rondleiding van de eigenaar Rene door het laboratorium. Een paar dagen geleden zijn daar de botten gebracht van een ruim 20 meter lange Diplodocus. “Heb je ook zijn tenen?” wil Damian weten. En voor hij het weet wordt een doos van de schappen gepakt en heeft hij de tenen van de dinosaurus in zijn handen.

Om de dag af te sluiten gaan we eten bij de McDonalds in Best. Ook daar mag Damian alles kiezen en hij mag zelfs zijn eigen ijsje klaarmaken! Om precies 19.30 nemen we afscheid van elkaar en zwaaien we Damian uit. Een zeer geslaagde droomdag, Damian heeft genoten!

Sponsoren bedankt!

Dat wij deze te gekke droomdag mogelijk konden maken hebben wij te danken aan de volgende geweldige sponsors:

PixumLionsclub Oisterwijk

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup