5. lambo (1)

Wessel beleeft een dag vol spanning & avontuur

Droom

Wessel wil later bij de politie werken en de wereld een beetje mooier maken.

Dreamchasers

Annemiek & Heidi

Nietsvermoedend zit Wessel in de klas, terwijl Annemiek, Heidi, de filmmaakster en de fotograaf aankomen op het schoolplein. Vanuit zijn klaslokaal spiekt Wessel naar buiten en ziet een zwarte Lamborghini staan. Wow! Hij maakt een foto en stuurt ‘m spontaan naar zijn moeder: “Kijk eens, deze staat bij mijn school!” appt hij. Niet lang daarna stapt chauffeur Tim de klas binnen, om te vragen of de klas buiten wil komen kijken naar die gave auto. Natuurlijk willen ze dat! Als ze buiten komen, worden Wessel en zijn klasgenoten verrast met ballonnen en muziek: dit en deze Lamborghini supercar zijn voor hem! Wessel had geen idee en de normaal zo spraakzame jongen staat met zijn mond vol tanden. Het is zíjn dag, zijn Droomdag vandaag!

Rijden en vliegen

Vandaag mag Wessel samen met Annemiek en Heidi op pad voor een spectaculaire dag om nooit te vergeten. Allereerst rijden ze, in deze gave Lamborghini uiteraard, naar Breda Airport, om daar van het ene snelle voertuig in het andere te stappen: Wessel mag mee op een rondvlucht! Een half uur lang vliegt hij in een tweezitter boven de Biesbosch richting Rotterdam, wat een uitzicht!
Na de rondvlucht is het even tijd voor een drankje om bij te komen van deze gave ochtend, om vervolgens in een Carver te stappen, een hip elektrisch 2-zits-voertuig met 3 wielen, dat kantelt door de bochten. Aangekomen in Breda ziet Wessel een brandweerauto staan. Fan als hij is, vraagt hij meteen of dit er stiekem ook iets mee te maken heeft, maar nee, die staat er toevallig. Hé, jammer…


Mee op oefening met de politie

Annemiek en Heidi vertellen dat het tijd is voor een lunch, om daarna weer terug te gaan naar school (…), maar dat blijkt een grapje te zijn en Wessel wordt verder verrast door de dames: je dag is nog niet voorbij! Op naar Den Bosch, want daar staat iets heel bijzonders te wachten.

In Den Bosch is namelijk een speciale eenheid van de politie bezig met een officiële oefening. Zijn broer Alex is inmiddels ook daar aangekomen en samen lunchen ze in de politiekantine. Wessel vindt het maar wat spannend, want nu is het geen GTA spel meer, maar helemaal echt.
De jongens krijgen uitleg over wat speelt bij de politie: hoe werkt een wapen, hoe ziet een echte kogel eruit, wat is nodig om boeven te vangen. Ze horen van alles over het wel en wee bij de politie. Een indrukwekkend verhaal voor een puber!

En dan is het toch echt tijd voor de oefening, en tja, als je er dan toch bent, dan kun je net zo goed meedoen! Ze beginnen met scooter rijden: twee agenten zitten op een scooter, op weg naar het ‘target’, om vervolgens van de scooter af te springen en het ‘target’ in de houtgreep te nemen. Wow! Maar dat was nog niet alles, want er zijn twee nieuwe ‘targets’ nodig, jawel: Wessel en Alex. En als de politie ze dan beetpakt en in de houtgreep neemt, komt dat wel even binnen bij de jongens.

Na al dit politiegeweld stappen ze eerst in een ME auto en rijden naar een woonwijk waar Wessel overstapt in een andere auto. Maar wat gebeurt er nu?! Wessel zijn auto wordt klem gereden, en hij wordt in de boeien geslagen. Het is zo levensecht dat zelfs de omstanders schrikken van de situatie!  Wat een afsluiting van een middagje ‘bij de politie’, maar nu weet Wessel het zeker: hij wil bij de politie!

Toch nog naar de brandweer

Vervolgens wordt Wessel door de politiecommandant naar een volgende locatie gebracht: de brandweer. Hij is meteen weer in zijn nopjes en stelt allerlei vragen die hij in zijn hoofd heeft. Hij wil alles weten over de auto’s, de techniek en het werk bij de brandweer. Michel, een van de brandweermannen, geeft de jongens een kijkje in verschillende brandweerauto’s en legt uit hoe zij getraind worden. Ook vertelt hij dat één onderdeel van de training het intrappen of inslaan van een deur is. Dus ja, dat moet getest worden natuurlijk en Wessel en Alex mogen als echte professionals aan de slag.

Gemiddeld genomen komt 1 a 2 keer per dag een oproep,  en laat dat net gebeuren als de jongens er zijn, wat een toeval! Binnen 30 seconden zit iedereen in de brandweerauto op weg naar de locatie. Wat ging dat snel! Het ene moment waren ze nog hun kleding aan het aantrekken en het andere moment reed de auto al richting het ongeluk. Wat indrukwekkend! Wessel en Alex luisteren intussen mee over de radio, om zo te horen wat allemaal gebeurt en wat ze moeten doen. Hm, daar is dan toch de twijfel bij Wessel; wil ik dan toch liever bij de brandweer?

Wat een bonus

Alsof het nog niet genoeg is, heeft chauffeur Tim nóg een verrassing in petto. Slechts 100 meter verderop, bevindt zich het gebouw van de Veiligheidsregio Oost-Brabant. In dat gebouw komt de politie samen met de brandweer, de gemeente, het leger en andere cruciale partijen bijeen op het moment dat er calamiteiten zijn in de regio. Ook hier krijgen de jongens uitleg en zelfs een kijkje in de 112-toren waar alle meldingen van heel Brabant binnenkomen. Een plek die normaal verboden terrein is.  


Tijd voor eten

Ondertussen staan Annemiek en Heidi en chauffeur Tim buiten te wachten met… een knalgele Lamborghini Gallardo. Wessel weet meteen dat er een V10 motor inzit, knap hoor. Nadat de jongens de rondleiding gekregen hebben stapt eerst Alex in voor een rondje racen en vervolgens Wessel, die naar het laatste adres wordt gereden: Giardino D’Italia in Tilburg. Daar staan hun pleegouders en zusje de jongens al op te wachten. Naast een speciaal menu en een speciaal voor hen gemaakte taart, krijgt Wessel ook nog cadeautjes van de Youtuber Royalistic en van Ferrari. De dag kan nu echt niet meer stuk. Wat een mooie, bijzondere dag voor deze jonge puber. Een herinnering die een onuitwisbare indruk heeft achter gelaten.


Sponsoren bedankt!

Wessel zijn Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn, zonder:

Facebook
Twitter
LinkedIn