foto-PSV

Van PSV-pro tot jump-expert, Nouts’ jongensdromen komen tot leven!

Droom

De jongensdromen van Nout komen uit! Rijden in een snelle auto, op bezoek bij PSV, salto’s maken bij jumpsquare en Fortnite spelen op een fullscreen in de bioscoop.

Dreamchasers

Niels en Michiel

Droomdag

Het belooft een mooie dag te gaan worden voor Nout. Deze vrolijke, enthousiaste jongen van 11 jaar met sympathieke uitstraling – en enorme voetbalfanaat – gaat vandaag met zijn goede vriend en neef Wim een dag tegemoet vól jongensdromen. Voetbal, gamen en dikke auto’s, het komt allemaal voorbij. Maar laten we bij het begin beginnen: het is een doodnormale schooldag voor Nout, totdat hij verrast wordt door de Dreamchasers! Ineens staan ze in zijn klas en overdonderen ze hem totaal. Nout is aangenaam verrast door een filmpje van zijn familie en niemand minder dat Joey Veerman (de meest recent aangekochte PSV-speler) met de boodschap dat dit zijn Droomdag gaat worden! De rode loper is natuurlijk voor de gelegenheid uitgerold voor school van Nout. Dit blijft niet onopgemerkt en binnen no-time verzamelt iedereen zich rondom de rode loper, benieuwd wie er toch voorbij zal gaan komen. Dat is dus onze Nout! Door een haag van vriendjes en Fortnite-ballonnen, loopt hij richting het einde van de loper. Gaaf als je dan (nadat je door de hele school wordt nagekeken) gracieus stapt in een Porsche Macan. Ja – inderdaad – zo’n grote, vette bak (Nouts’ bewoordingen). Dit begint al goed! Uitgezwaaid door klasgenoten en leraar Rik, op weg naar een dag vol avontuur.

PSV

De volgende bestemming vinden onze Dreamchasers stiekem zelf eigenlijk ook behoorlijk tof. En nee, Nout denkt dat we naar een speeltuin gaan, maar niets is minder waar. Op weg naar Eindhoven (en iets met voetbal, rara) … naar de trots van menig Brabander (en boven de rivieren trouwens ook). Waarschijnlijk weten jullie al waar de reis naar toe gaat! Nog even de Porsche op zijn staart trappen (maar liefst 340 PK mensen!) en voor we het weten staan we voor de entree van het rood/witte stadion. Nout en Wim kijken nu al hun ogen uit, wat dit is toch geen dagelijkse kost voor hen beiden.

Als eregasten worden ze verwelkomd! Een rondleiding volgt en ze staan er nog een beetje onwennig bij, maar als blijkt dat er gepersonaliseerde PSV-shirts – en maar liefst een gesigneerde voor Nout- gemaakt mogen worden, zien we toch fonkelende ogen en een steeds bredere wordende lach. Aan de slag, want er moet natuurlijk nagedacht worden over het rugnummer! Even later – in desbetreffende shirts – even een potje voetballen. Eerst nog even digitaal een balletje trappen (gamen is altijd goed) maar niet veel later krijgen ze privéles midden in het stadion van de PSV-mascotte Phoxy. De volgende stop is het PSV-museum welke een-en-al clubhistorie en trots uitstraalt. Veel ‘ohs en ahs’ als we bij de trofeeën zijn aanbeland; het is nóg indrukwekkender van dichtbij. Na al deze ervaringen te hebben opgedaan, krijgen ze van de supporter host een goodiebag overhandigd met sleutelhanger en tof speldje en nog veel meer PSV-fanmateriaal (waar menig PSV-fan jaloers op zou zijn). Mooi te zien dat de beiden mannen volop aan het genieten zijn. De 340 PK komt alweer voor rijden om Nout en Wim naar de volgende bestemming te brengen.

Salto’s en flips bij Jumpsquare

Op naar een bestemming met nét iets andere kleuren: we gaan van rood/wit naar geel/zwart: Jumpsquare it is! En je zou denken dat we dan rustig moeten wachten op onze beurt, maar het blijkt echt een VIP-treatment: er is niemand te bekennen dus ze kunnen volledig los! En hoe. Salto’s en flips en zo’n profi-landing in een bak met foam. Deze mannen zijn in ieder geval niet bang aangelegd en hadden (zo blijkt nu) al de nodige ervaring! Met een semi-professional worden de fijne kneepjes van het jump-vak bijgebracht, het ziet er allemaal even gaaf uit. Even een rustmoment – heerlijke tosti’s! – voor de innerlijke mens en met veel moeite toch even wachten met jumpen. Eten en jumpen, dat is nou eenmaal niet de beste combinatie zo vlak na elkaar. Als de evenwichtsorganen weer zijn begekomen, kunnen we onze weg vervolgen naar nog meer entertainment.

Full-screen gamen in bioscoop

Ken je dat: dat er zoveel keuze is dat je gewoon niet weet wat je moet nemen? Daar hadden Nout en Wim een beetje last van. Maar ook maar voor even hoor. We staan namelijk voor een immens grote vitrine van Pathé Eindhoven, propvol met zoetigheid en bergen popcorn. Enorme twijfel over de grootte van popcorn-emmer; gaan we voor medium of het kleintje? Nou het is niet voor niets een Droomdag; de allergrootste popcorn emmer die er is graag! En ook nog een even scheppen van snoep, we zijn er nou toch. Onze tour achter de schermen vervolgt zich, zo zien we nog even hoe een projector werkt en hoe de film gestart moet worden. Handen te kort om al het lekkers te dragen, gaan we richting de zaal. Maar daar wacht ons een compleet lege zaal..? Wat gek? En nu blijkt na een paar trailers dat de projector kapot is! Gelukkig is dit allemaal in scène gezet: de zaal is helemaal ingericht zodat er ge-gamed kan worden: Fortnite, jazeker! Op een scherm dat zo waanzinnig groot is, dat Nout en Wim volledig in het spel opgaan. Dit is echt zo veel beter dan thuis! Als kers op de taart krijgen ze van Pathé Eindhoven ook nog een goodiebag, hopelijk niet nog meer popcorn – want daar hebben ze iets te veel van gehad.

Tijd voor pannenkoeken

Met goodiebag, shirts, voetbalgadgets en wat al niet meer onder de arm, naar het pannenkoeken restaurant. Daar mogen kiezen uit een eindeloos menu van lekkere zoete en hartige pannenkoeken. Dat blijkt ook alweer een geluksmomentje. Even bijkomen van al die indrukken en lachen, gieren en brullen met de Dreamchasers. Je zou bijna vergeten dat de dag alweer bijna ten einde is.

Tijdens onze rit naar de eindbestemming raakt Nout maar niet uitgepraat over de belevenissen. Van de luxe dat je het rijk helemaal voor je alleen hebt …‘net een echte VIP’ tot het gamen op full-screen in de bioscoop. Er zijn een aantal van zijn wensen goed in vervulling gegaan vandaag. Er wordt daarna even in stilte genoten van het nummer ‘Heat Waves’ met de ramen open van de Porsche, al toerend door het dorp van Nout. De mannen worden thuis afgezet; Nout zwaait en straalt in de deuropening. Zijn blik is onbetaalbaar; hier doen we het allemaal voor!

Sponsoren bedankt!

PSV

Wito Bruna

Porsche – Privébezit

Tekstschrijver Rinske Lagaunne

Facebook
Twitter
LinkedIn