V3

Valentijn “Al mijn dromen zijn uitgekomen”!

De dromen van Valentijn 

Valentijn heeft vele dromen, van rijden in een limo, vliegen als een vogel, juichen voor een goal in de Johan Cruijff Arena en, hoe worden games eigenlijk gemaakt? Hij zou ook dolgraag eens naar het Efteling-hotel gaan. Kaya en Yvonne, de twee Droomgidsen, gaan proberen al die dromen waar te maken. 

Dat lukt niet op één dag, zodat Valentijn eigenlijk wel 3 Droomdagen krijgt. Wat een geluk! 

Op de 1e Droomdag wordt Valentijn verrast door zijn oom Patrick voor een uitje naar de wedstrijd Ajax-Almere. Valentijn krijgt niet alleen kaartjes voor de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena, maar ook een Ajax-tenue met eigen naam en rugnummer en een bal met de handtekeningen van alle spelers van Ajax. Een goed begin! 

De Droomdag met de Droomgidsen 

Op vrijdagochtend gaat Valentijn gewoon naar school zoals altijd. Maar dit is geen gewone dag, want in de klas wacht hem een verrassing. Droomgidsen Kaya en Yvonne komen binnenlopen en juf Annette heeft al een filmpje klaarstaan op het digibord waarin de gebroeders Timber van het Nederlands elftal Valentijn een hele mooie Droomdag toe wensen. Na een traktatie in de klas en de verrassing dat vriendje Benjamin ook mee mag, lopen de twee vrienden door de haag van klasgenoten, over de rode loper, naar een mega-grote witte limousine die voor hen klaar staat. Voor de klasgenoten ook erg leuk, ze mogen allemaal achter elkaar door de limo lopen. Dat hebben ze nog nooit gedaan! Valentijn en Benjamin worden door iedereen, inclusief de familie van Valentijn uitgezwaaid. Op weg naar avontuur… 

Rijden in een limo en vliegen boven het Dolfinarium 

Al proostend met kinderchampagne en een zak snoep, met de muziek van de playlist van Valentijn gaat de reis beginnen. Door middel van rebusjes, die de droomgidsen gemaakt hebben, proberen ze te ontdekken waar ze naar toe gaan.  De reis gaat naar Airport Lelystad. Met veel spanning in het lijf stappen de twee jongens in het privé-vliegtuig voor een rondje vliegen. De enthousiaste piloot vertelt hun over het vluchtplan, ze melden zich aan bij de toren en ze vliegen een rondje boven Harderwijk, waardoor ze het Dolfinarium kunnen zien. Tot slot krijgen ze zelfs een vliegbrevet. Wat een ervaring. 

Bezoek aan café ‘t Tolhuis 

De limousine zet de vier in Hilversum af bij café ’t Tolhuis, waar ze getrakteerd worden op een enorme milkshake en heerlijke Amerikaanse pannenkoeken. Eigenaar Sven heeft het lievelingseten van Valentijn speciaal op het menu gezet vandaag. 

Daarna gaan ze even terug naar school, want vandaag is de dag van de foto’s voor het jaarboek van groep 8. Daar vertellen ze natuurlijk in geuren en kleuren wat ze al gedaan hebben vanochtend. De klasgenoten smullen van de verhalen. 

Het mysterie van games ontwikkelen ontrafeld 

Dan gaat de reis naar Tim en de jongens van Team Reptile. Deze ontwikkelaar van games laat aan Valentijn en Benjamin zien hoe het maken van games werkt. Uiteraard mogen ze zelf even gamen. Tim vraagt de jongens een tekening te maken en onder grote hilariteit worden de getekende poppetjes in een game verwerkt. Ze vertrekken met posters en stickers onder de arm, op weg naar……. 

Uitleven op de trampolines 

Ze gaan naar Flight Deck 53, waar de beide jongens hun energie wegspringen op de trampolines. Ze vinden het heerlijk en zo kunnen ze alle eerdere indrukken al springend een beetje verwerken. 

Heerlijk gesmuld en nóg een verrassing 

Dan naar restaurant Su, waar de dag afgesloten wordt met heerlijk eten, zoveel als ze willen. De familie van Valentijn eet gezellig mee.  

Daarna nemen de droomgidsen en Benjamin afscheid van Valentijn en zijn familie en wensen hun heel veel plezier bij ……. hun overnachting in het Eftelinghotel! Want op Droomdag 3 mag het hele gezin, samen met opa en oma nog genieten op de Efteling.  Ook dat was een topdag. 

Tot slot 

Valentijn heeft enorm genoten en kijkt moe, maar heel voldaan terug op zijn Droomdagen. Hij vertelde dat al zijn dromen zijn uitgekomen en dat 3 Droomdagen wel heel bijzonder is. 

Op naar nieuwe dromen!  

Droomgidsen

Kaya en Yvonne

Sponsoren

De Droomdag is mede mogelijk gemaakt door: 

Rondje vliegen boven Lelystad

Mede dankzij de sponsoren was het een onvergetelijke dag. Bedankt sponsoren! 

Tekstschrijver

Marjan Eikelenboom

Facebook
Twitter
LinkedIn