GetImage-1

Tygo king off the day!

DE DROOM

Snelheid en kok worden!

DREAMCHASERS

Jolanda en Chris

DE DROOMDAG

Tygo’s stoere, snelle, leerzame, spectaculaire en heerlijke Droomdag!

Het is 8.30 uur op 20 maart 2019! We ontvangen eerst Tygo’s neefje Romano bij Blackwheels Event Center Weert. Om vervolgens in een super gave nieuwe oranje Ford Mustang (Ford Wensink) op weg te gaan naar de school van Tygo. Tijdens de gymles “overvallen” we Tygo. In de 1e instantie ziet hij Nik en Selina, 2 vloggers verbonden aan DYNAMO te Eindhoven. Zij gaan de gehele dag mee om alles te vloggen. Op dat moment denkt Tygo nog dat zij opnames komen maken van de nieuwe school maar al snel ziet hij ook zijn neef Romano staan die zich geen minuut bedenkt en de meegenomen mega confettiknaller laat ontploffen.

En dan ziet Tygo Chris en Jolanda staan. Jolanda overhandigt Tygo een gedicht dat Tygo voorleest en dan… Dan beseft hij dat het echt zijn droomdag is. Hij kijkt Jolanda aan en zegt; “is het echt vandaag mijn Droomdag”? Ja jongen, vandaag is jouw Droomdag en zoals in het gedicht omschreven.

Niks moet en (bijna) alles mag. “Kleed je maar snel aan!

Dan gaan we beginnen want jouw eerste verrassing staat hierbuiten op het schoolplein al op je te wachten!”. Als je een prijs kon krijgen voor snel omkleden dan had Tygo deze zeker verdiend.

Juf Milou zorgt ervoor dat de hele klas compleet is en met z’n allen gaan we op weg naar het schoolplein. En ja hoor, daar staat een supervette megagave snelle Ford Mustang. Tygo gelooft zijn ogen niet. “Wauw, Mooi hé.” Dat zijn de enige woorden die hij dan nog uit kan brengen. Uiteraard mag Tygo achter het stuur zitten en hij glundert van oor tot oor. Het begin is gemaakt en als de klas hem uitzwaait vervolgen we onze weg naar de eerste activiteit.

We rijden terug naar Blackwheels Event Center Weert alwaar Tygo zijn Tienerrijbewijs gaat halen. Daar aangekomen gaan we eerst maar even zijn lievelingsdrankje, een cassis drinken en door!

Tygo neemt plaats in de nieuwe Volvo V40 special Edition en Chris leert hem de kneepjes van het auto rijden. Gas geven, remmen en koppelen, ja alles! Wanneer hij dit onder de knie heeft gaan we een stapje verder. Vooruit, achteruit rijden, Tygo leert snel. Maar het is niet rijden alleen, nee we gaan nog een stapje verder! Dapper gaat hij samen met zijn neefje Romano op weg naar de ongeval-simulator. Ze nemen plaats en de auto draait op z’n kop. Met de instructies die ze aangereikt krijgen komen ze ongeschonden uit het voertuig en slagen ze ook met glans voor deze oefening!

Dan is het tijd voor……

het spannendste gedeelte van het Tienerrijbewijs; HET SLIPPEN OP GLAD WEGDEK! Maar behendig als de heren zijn leggen ze het parcours prima af. Van al die actie krijg je natuurlijk enorme honger. Een enorme ervaring en tienerrijbewijs rijker is het tijd voor broodjes frikandel en een flesje Cassis. Wat een feest! MOOI hé! Snel laten de jongens nog een gekleurde kleurplaat achter en is het tijd om opnieuw in het oranje monster (de Ford Mustang) te stappen en onze weg te vervolgen naar het volgende onderdeel.

Als extra verrassing ontvangt Tygo een persoonlijk videobericht van vlogger Ben die hem een onwijs leuke dag wenst. Mooi hé!

We moeten nogal een eindje rijden maar eindelijk arriveren we bij Electrocross in Wanroij! We worden hartelijk ontvangen en alles worden uitgelegd. Maar voordat we van start gaan drinken we eerst wederom een Cassis en daar horen natuurlijk Tygo’s lievelingssnoepjes bij.

Veiligheidsattributen (kniebeschermers, cross-shirt, helm en handschoenen) op en aan en dan gaat het toch echt beginnen. De electrobikes staan al klaar en dan start het oefenrondje! De mannen leggen een prachtig en stoer parcours af. Tygo volbrengt zijn race perfect!

Niet gevallen en vol goede moed even een pauze om vervolgens nogmaals 2 runs te rijden.

Als echte motorracers gaan de motors iedere ronde een beetje sneller en racen ze harder! En dan nadert ook het einde van deze leuke activiteit. We bedanken Marc en wederom staat daar onze Ford Mustang die ons naar de volgende activiteit brengt.

We bedanken Selina en Nik voor hun inzet en zij nemen vanaf station Geldrop de trein richting huis. Vanuit Geldrop vervolgen we onze weg en dan….. deze weg komt de jongens bekend voor en hardop vragen ze zich tegelijkertijd af “Uhhh hier woont toch tante Annie?”. We draaien onze Ford Mustang en rijden terug om tante Annie dit oranje monster te showen. Helaas is tante Annie niet thuis dus gaan we op weg naar de laatste droom. En wat voor één………

Eén van Tygo’s dromen is kok worden en dan heerlijke spareribs maken.

We rijden de parkeerplaats op van Brasserie Gezellig in Leende. De lieve, altijd vrolijke Bianca heet ons welkom in haar sfeervolle restaurant. Zoals iedereen zit ook Bianca in het complot en begint ze het gesprek met Tygo. Op haar vraag of hij spareribs wilde maken kwam dan ook een volmondig JAAAAA!!!!!!!!!!

Samen met de chef kok van Brasserie Gezellig vervolgen de jongens hun weg richting keuken.

Schort om en aan de slag! Drie grote spareribs liggen klaar om op smaak gebracht te worden. Ze krijgen het geheim van de kok en maken een overheerlijke marinade. Wanneer deze klaar is worden de spareribs “ingesaust” en worden ze in de oven gezet. Ondertussen kiezen de koks een bijpassende soort frietjes en maken ze alsof ze nooit anders hebben gedaan nog een spinaziesoep met zalm en een carpaccio. Als finishing Touch is aan Tygo de eer om uit de grote emmer mayonaise een schaaltje mayonaise te tappen! De geur van de heerlijke spareribs doet de kok beseffen dat het tijd is om ze uit de oven te halen en ze te serveren om vervolgens MEGA te genieten van eigen gemaakte spareribs. En of dat genieten is! Kreukelfrietjes erbij en smullen maar!! Een drankje nog en dan is het bijna tijd om weer huiswaarts te keren. We bedanken Bianca voor alles en stappen met goed gevulde buikjes voor de laatste keer samen in de Ford Mustang.

Met de muziek van Queen op de achtergrond en de dag samenvattend keren we huiswaarts. Wat een beleving, en wat een indrukken en wat een geweldige dag! MOOI Hé! NIET TE GELOVEN! SUPER VET! FOTOGRAFISCH GEHEUGEN!

De zon gaat langzaam onder wanneer we, nadat we Romano thuis hebben afgezet, bij Tygo thuis arriveren. Nog één keer dan, de radio voluit aan, Queen klinkt uit de speakers en trots showt Tygo zijn opa, oma en kleine broertje het oranje monster dat ons de gehele dag van activiteit naar activiteit bracht. We drinken samen nog een kopje koffie en Tygo bedankt ons met een gitaarspel van natuurlijk …. Queen. EN TYGO, die was THE KING OF THE DAY.

Moe, maar zeer voldaan nemen we afscheid van elkaar en gonzen de woorden van Tygo door ons hoofd; Super Vet! Mooi hé, en ja….. mooi was het!

SPONSOREN BEDANKT!

Onze speciale dank gaat uit naar de sponsoren

Ford Wensink te Zwolle voor de fraaie Ford Mustang

Dynamo Eindhoven voor de inzet van Seline en Nik die deze dag gefilmd hebben

Black wheels Event Center Weert voor het behalen van het Tienerrijbewijs en de heerlijke lunch

Electrocross Wanroij voor het crossen op de elektrobikes

Brasserie Gezellig in Leende voor het beschikbaar stellen van de kok, de keuken en het heerlijke eten

Facebook
Twitter
LinkedIn