Dream4kids-698

Tessa voelt zich voor één dag achtbaanbouwer in de Efteling

De Droom

Tessa wil graag achtbaanbouwer worden als ze later groot is. Ze weet alles over de verschillende achtbanen in de Efteling; haar hoeven ze niets meer uit te leggen!

Droomgidsen

Frank en Janneke

Op pad met de roze limo

Het is nog vroeg in de ochtend als een knalroze limousine het schoolplein op rijdt. Als droomgidsen Frank en Janneke het lokaal van de zesjarige Tessa binnenstappen, weet ze direct wat er gaat gebeuren. Met tranen van blijdschap in haar ogen hoort ze dat het vandaag haar grote dag is: het is tijd voor haar Droomdag! Samen met haar vriendinnetje Esmee gaat ze de hele dag op pad om leuke dingen te doen. Haar klas is dolenthousiast: “Wat fijn dat het vandaag gaat gebeuren, dit heb je echt verdiend”, roept een van haar klasgenootjes uit. Samen met de juf, de directeur en een groepje ouders worden de kinderen uitgezwaaid als ze in de prachtige limo stappen. Ze zijn nog maar net vertrokken of de eerste traktatie van de dag wordt tevoorschijn getoverd: een bubbelend glaasje kinderchampagne. Op naar de Efteling!

Zelf een achtbaan besturen

Na een opwindend ritje komt het gezelschap aan in Kaatsheuvel, waar ze persoonlijk welkom worden geheten door Efteling-medewerker Laura. Ze legt uit dat Tessa een speciale gast is en dat ze vandaag een bijzonder kijkje achter de schermen mag nemen. In de werkplaats kijkt ze haar ogen uit; hier worden de attracties die ze zo goed kent onderhouden! Met open mond kijkt ze nieuwsgierig naar alle onderdelen. Tessa voelt zich al helemaal thuis. “Ik wil later achtbaanbouwer worden!”, roept ze vrolijk.

Dan is het tijd voor het echte werk: het park verkennen! Na een korte stop bij een voorstelling van de sprookjesboom, komen de meiden aan bij Tessa’s favoriete attractie. Ze is helemaal weg van de doldwaze achtbaan Max en Moritz. Als toekomstige medewerker mag Tessa zelfs even in de cabine waar de achtbaan wordt bediend. Als volleerd achtbaankenner drukt ze zelfverzekerd op de startknop en roept na afloop in de microfoon: “En, vonden jullie het leuk?” De andere gasten reageren enthousiast en zwaaien vrolijk naar haar. Uiteraard is een bezoekje aan het park niet compleet zonder een ritje in de achtbaan zelf. De meiden gillen van plezier als ze vier keer achter elkaar in de attractie gaan.

Tijd voor een metamorfose

De Efteling is een fantastische eerste stop van de dag maar er staat nog meer op het programma. Na een korte stop op school in Duiven, is het alweer tijd voor de volgende fase van de Droomdag. Tessa en Esmee mogen samen met hun vriendin Tess naar de schoonheidsspecialiste. Hier worden ze omgetoverd tot echte fotomodellen, compleet met oogschaduw, mascara, eyeliner, roze lippenstift en highlighter op de wangen. “Ik ben gek op make-up en roze is mijn lievelingskleur”, vertelt ze. Ze krijgen zelfs een heuse goodiebag mee.

Deze metamorfose is niet voor niets, de meiden gaan namelijk met de trein naar Arnhem voor een fotoshoot bij Shoots en More! Eenmaal aangekomen bij de fotostudio worden ze, met een roze prinsessenjurk aan, in de mooiste poses vastgelegd. De fotograaf weet precies hoe ze de kinderen enthousiast krijgt. Ze springen en spelen uitgelaten tussen de ballonnen en confetti. Na afloop mogen ze alvast spieken naar het resultaat; de meiden zijn diep onder de indruk.

Zelf pizza bakken

Inmiddels heeft Tessa al flink trek gekregen. Dat is maar goed ook want de laatste stop van de dag is bij Happy Italy! Bij aankomst voelt ze zich een echte VIP. “Jullie krijgen de mooiste tafel van het restaurant”, zegt de serveerder met een brede glimlach op zijn gezicht. Hij heeft niets te veel gezegd; de hele tafel is prachtig versierd met ballonnen. Tessa krijgt haar favoriete pizza: een pizza met vegan kaas in de vorm van een hartje. Na het eten wacht nog een bijzondere verrassing. “Vinden jullie het leuk om even in de keuken te kijken?”, vraagt de serveerder. Dat vinden ze natuurlijk een fantastisch idee! Tessa stapt zelfverzekerd de keuken in en mag zelfs een eigen pizza bakken. Ze doet het zo goed, dat ze een pizzadiploma als herinnering krijgt. Dan komt er een einde aan de dag en wordt Tessa met een stralende glimlach op haar gezicht naar huis gebracht. Het was een schitterende Droomdag!

Sponsoren bedankt

Tessa’s Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder:

Facebook
Twitter
LinkedIn