Lego

Schitterende Lego-creaties bouwen met Joshua 

De droom 

Joshua is gek op Lego en Star Wars 

Dreamchasers

Mark en Roy  

De Droomdag

Het is een schitterende dag als Joshua opgewonden uit het raam kijkt. Vandaag hoeft hij niet naar school, het is namelijk tijd voor zijn droomdag! Als zijn Dreamchasers Mark en Roy voor de deur staan, doet hij stralend open. Ze komen hem ophalen met een schitterende limo, die zo groot is dat hij niet eens in de straat past. Samen met vriendje Mussa duikt hij de indrukwekkende wagen in. Die is ongelofelijke luxe en versierd met allemaal lichtjes. Ook is er gezorgd voor genoeg lekkers voor onderweg, er is chips, snoep, koekjes en drinken in overvloed. Ondanks dat het pas half tien ’s ochtends is, gaan die er goed in! Als eerste cadeautje krijgen de jongens stripboeken over superhelden, ideaal voor onderweg. 

Prachtige bouwwerken van Lego 

Het gezelschap gaat met gierende banden op pad, op naar Scheveningen. Joshua houdt erg van bouwen met Lego, eigen creaties maken vindt hij fantastisch. Als hij ziet dat ze het terrein van de Lego Discovery Centre oprijden, wordt hij wild enthousiast. De jongens kijken hun ogen uit, er is van alles te doen. Zo staan er overal schitterende bouwwerken van Lego, en kun je ook zelf bouwen. Ook lopen er themafiguren als Spiderman rond. Er is zelfs een raceparcours waar je met autootjes over kunt rijden. Het aller tofste vindt Joshua de Lego Ninja Go. Als kers op de taart krijgen de jongens een meet-en-greet met een heel bijzondere persoon: Jamie-Lee Verhoeff, een van de meesterbouwers van Lego. Hier zijn er maar 23 van op de hele wereld! Zij vertelt hoe zij ervoor zorgt dat de bouwwerken er zo mooi uit blijven zien. Ook heeft zij een cadeautje voor Joshua meegenomen: een Lego-pakket in Star Wars thema. Dat valt goed in de smaak, Joshua is gek op Star Wars.  

Genieten van Scheveningen 

Omdat het zulk schitterend weer is, besluit de groep nog even buiten te wandelen in Scheveningen, wat een lekker zonnetje! Dan is het tijd om door te gaan naar de volgende halte: het pannenkoekenrestaurant. Er is een heerlijk plekje vrij op het terras. Joshua en Mussa mogen zelf hun pannenkoek versieren met poedersuiker, snoepjes en koekkruimels. Een echte suikerbom dus! Ondanks dat het enorme pannenkoeken zijn, schuiven ze deze zó naar binnen. Na afloop besluiten de jongens even een kijkje te nemen op de pier. Daar is namelijk een reuzenrad van ruim vijftig meter hoog. Best spannend, zeker als je een beetje hoogtevrees hebt. Ondanks de spanning durft Joshua er toch in, een echt overwinning. Apetrots kwam hij weer uit de cabine. 

Drummen als Imagine Dragons 

Als Joshua, Mussa en de Dreamchasers de boulevard aflopen, staat de limo alweer klaar. Eigenlijk wil Joshua zijn Lego-set meteen in de auto al in elkaar zetten, maar dat vinden de Dreamchasers niet zo’n goed idee. Je wilt immers geen stukjes kwijtraken! Ze worden naar de muziekschool in Waalwijk gebracht voor een bijzondere workshop. Joshua heeft bij de naschoolse opvang wel eens gedrumd, iets wat hij ontzettend gaaf vindt! Nu staat er een geweldige leraar voor hem klaar om hem de fijne kneepjes van het vak te leren. Joshua leert razendsnel een liedje van zijn favoriete band Imagine Dragons aan. Ook drumt hij de sterren van de hemel op Queens We will rock you.  

Lekker eten bij McDonald’s 

Inmiddels hebben de jongens aardig trek gekregen, en ze rijden in de limo naar de McDonald’s. Daar sluit ook Joshua’s broer aan voor een heerlijke avond in een privéruimte. Superluxe eten ze hun frietjes en ijsje, terwijl ze de dag nabespreken. Als de jongens aan het eind van de dag thuis worden gebracht hebben ze een glimlach op hun gezicht van oor tot oor. 

Sponsoren bedankt! 

Fotograaf: Foto Jover 

Tekstschrijver: Pauline Veenstra 

Facebook
Twitter
LinkedIn