IMG-20211002-WA0001

Samba scheurt in de allervetste auto’s

De Droom

Samba wil graag een spannende Droomdag vol met snelle auto’s en hoge hoogtes

Dreamchasers

Monique en Ninja

De Droomdag van Samba

Het is een prachtige zaterdagochtend als Samba op de bank zit. Zijn moeder en broertje hebben de hele familie opgetrommeld: oma, de tantes, neefjes en nichtjes zijn er allemaal. Toen stonden daar ineens dreamchasers Monique en Ninja voor de deur, samen met een echte fotograaf. Allemaal dragen ze een t-shirt met ‘Team Samba’ erop, en Samba krijgt een shirt met zijn eigen naam. Vandaag is het eindelijk tijd voor de Droomdag!

Meteen krijgt Samba zijn eerste cadeautje, een boek over Lamborghini’s. Dat valt helemaal in de smaak, Samba zou dolgraag ook eens in zo’n auto zitten. Zijn mond valt dan ook open van verbazing als de auto uit het boek ineens de straat in komt rijden. “Kijk eens wat daar aankomt!”, roept hij enthousiast. De gave sportauto parkeert voor de deur, en bij het afscheid nemen krijgt Samba een echte Lamborghinipet, hij rijdt vandaag helemaal in stijl. Glunderend stapt hij in de auto en rijdt hij naar zijn eerste activiteit, uiteraard met luid geknal van de sportmodus. “Wat fantastisch, dit gaat hij nooit meer vergeten”, zegt zijn moeder.

Karten en lasergamen

De eerste activiteit is meteen een super sportieve: karten en lasergamen bij Voltage in Tilburg. Speciaal voor Samba’s Droomdag is de locatie extra vroeg opengegaan, de groep heeft de banen helemaal voor zichzelf! Samba stapt vol zelfvertrouwen de kart in, het is een dubbele variant waarbij hij toch een eigen stuur heeft. Na een potje bloedfanatiek lasergamen staat er een heerlijke lunch klaar, Samba zit duidelijk te genieten. Ook is hij ontzettend benieuwd wat de volgende activiteit is. “De volgende auto heeft wielen die net zo groot zijn als jij”, vertellen de dreamchasers. Dan blijkt plots dat hij de chauffeur al ontmoet heeft, zijn medecoureur in de dubbele kart blijkt een geairbrushte showvrachtwagen te hebben.

Naar de brandweer

Samba wordt meteen voorzien van een echte stoere vrachtwagenoutfit: een pet en polo van het bedrijf in zijn eigen maat. Trots neemt hij plaats in de enorme wagen, hij laat meteen de claxon horen. Het lijkt wel een scheepshoorn, zo luid klinkt het! De vrachtwagen trekt op en levert Samba af bij het volgende adres: de brandweer. Daar mag hij als een echte brandweerman vuur blussen met water en schuim. Vooral dat schuim zorgt voor hilarische momenten: “Ik spuit verf op de muren!”, schatert Samba het uit. Dan mag hij zelfs samen met een brandweerman een auto openknippen met een enorme schaar, de wagen kraakt aan alle kanten.

De brandweermensen hebben nog wat in petto, Samba gaat de lucht in! Hij mag mee in het bakje aan de uitschuifladder, maar liefst 30 meter hoog. Met wat aanwijzingen van de brandweerman bestuurt Samba de ladder helemaal zelf. Hij pikt het zo goed op, het lijkt wel alsof hij ervoor geboren is. Met pretlichtjes in zijn ogen laat hij de ladder steeds verder stijgen en zelfs rondjes draaien, niets is te gek. “Hoe oud moet je eigenlijk zijn om brandweerman te worden?”, vraagt hij. “Nog even wachten tot je 18 bent”, klinkt het. Is dit het begin van een nieuwe droom?

Voordat Samba en zijn brandweermannen naar de kantine gaan voor een welverdiend stukje taart, mag hij eerst nog van de brandweerpaal naar beneden glijden. Onderweg komt het gezelschap ook nog enorme koikarpers tegen, die moeten uiteraard even gevoerd worden. Dan komt Samba aan bij de kantine, Monique en Ninja zijn al druk in de weer met een gigantische fototaart. Tijdens het taart eten, begint Samba plots te tellen. “Er klopt iets niet…”, peinst hij. “Er zijn altijd tien brandweermensen in dienst, maar ik zie er maar negen!”. Dan wandelt ook nummer tien binnen, niets ontgaat Samba’s scherpe blik!

Een cadeau op hoog niveau

Er staat een motor met zijspan klaar voor de volgende stop: een bedrijf met heftrucks en hoogwerkers. Als eerste neemt Samba plaats in een verreiker waarmee je op alle daken kunt kijken. “Wat zie je allemaal?”, vragen Monique en Ninja. “Kun je zien of het vieze of schone daken zijn?”. Dan ziet Samba waar ze op doelen, op een van de daken ligt een cadeau! Het zijn Hot Wheels, heel toepasselijk voor deze dag vol bijzondere wagens. Dat Samba goed is met auto’s, blijkt wel als hij zelf met de heftruck pallets verrijdt en moeiteloos parkeert in een vak. “Nou, ik denk dat je hem wel zelf even binnen kunt rijden toch?”, vraagt een van de medewerkers. “Ja hoor, maar dan draai ik hem eerst even rond”, antwoordt hij wijs.

Tot slot mag Samba ook nog een rondje rijden over het bedrijventerrein met een vrachtwagen met extra lange oplegger. Met zo’n oplegger moet je de bocht wijd inzetten en verkeersborden en lantaarnpalen ontwijken. Hij bestuurt de enorme wagen alsof hij het elke dag doet.

Tijd voor pizza en… een Porsche?

Inmiddels heeft Samba best trek gekregen. Dat komt goed uit, want er staat een echte politiewagen klaar om hem met loeiende sirenes naar de pizzeria te brengen. Tijdens het eten was er nog genoeg tijd om lekker te spelen met de autootjes èn een nieuw cadeautje: een eigen kleine heftruck. Als Samba uit het raam kijkt, ziet hij ineens een schitterende Porsche voorbijrijden. “Wow, dat is een mooie”, zegt Samba. De verbazing valt van zijn gezicht te lezen als blijkt dat hij juist in deze wagen naar huis wordt gereden. Thuis staat de familie al op hem te wachten met feesthoedjes en fluitjes. Bij het uitstappen krijgt hij zelfs nog een laatste cadeautje: een mini-Porsche! Al stuiterend vertelt hij zijn moeder, oma en tantes over zijn Droomdag, hij is wildenthousiast. Het is een dag om nooit meer te vergeten.

Sponsors:


Met dank aan:

Top1toys Vlijmen

WPT fashion Vlijmen

Anouk van Gorkom

Anouska den Ouden

Chauffeurs Martin, Richard, Tim & Mark Zijlstra

Facebook
Twitter
LinkedIn