Screenshot 2021-11-24 at 14.41.01

Roni gaat naar de ruimte

De droom

Roni wil dolgraag naar de ruimte, houdt van coole auto’s en techniek.

Dreamchasers

Jeroen en Maaike

De Droomdag van Roni

Het lijkt een gewone schooldag te worden als Roni ’s ochtends zijn klas binnenstapt, een rode bandana om zijn hoofd. Toch blijkt niets minder waar. Wanneer hij op de gang ineens zijn opa en dreamchasers Jeroen en Maaike tegenkomt, weet hij al hoe laat het is: het is tijd voor zijn Droomdag!

Roni weet niet wat hem overkomt, wat een verrassing! Dan wijst Jeroen hem op een bijzondere auto op het plein: een zwarte Lamborghini Urus, speciaal voor hem. Alle kinderen drukken met hun neus tegen de ramen om het te kunnen zien. De dag is nog maar net begonnen, maar Roni voelt zich nu al een ster als hij met alle kinderen op het plein komt kijken bij de auto. Dan is het tijd om in te stappen, en opa en Cas mogen mee! De auto scheurt er vandoor, op weg naar een speciale bestemming.

Als een filmster in de studio

Tijdens een korte stop bij een benzinepomp verklappen Jeroen en Maaike al dat ze richting Amsterdam gaan, maar wat zouden ze daar gaan doen? Roni gaat als een echte acteur in zijn eigen film spelen. Tijdens het ophalen van de droom bleek dat Roni het allerliefste naar de ruimte zou willen gaan. Dat kan geregeld worden! De auto komt tot stilstand bij Live Legends in Abcoude, een entertainmentbedrijf dat filmpjes maakt voor bedrijvenshows. Roni, opa en Cas kijken hun ogen uit als ze de enorme studio zien met een gigantische greenscreen met monitors. Ook is er een gezellig ingerichte huiskamer met Playstation.

Alvin van JMT Management heeft de leiding over de studio. Er is een hele filmcrew voor Roni aan het werk: mensen voor het licht, geluid, camera en regie. Ook heeft Alvin rekwisieten meegenomen waardoor het lijkt alsof Roni straks écht op de maan is: een supergaaf ruimtepak en een helm. Dan is het tijd voor het echte werk, Roni mag een voice-over inspreken voor zijn filmpje. Zo kan hij zich tijdens het filmen helemaal focussen op de bewegingen. Dat gaat Roni ontzettend goed af, hij heeft talent! Voordat de camera’s gaan draaien, is het nog tijd voor de grime. Een ster moet tenslotte goed in de watten gelegd worden. Tussendoor is er ook nog tijd voor heerlijke frietjes en snacks voor iedereen.

Opname voor het groene scherm

De film zelf draait om een dagdroom van Roni. In de eerste scène zie je hem met een bouwpakket spelen op zijn slaapkamer. Dan begint de droom en gaat hij in zijn stoere ruimtepak naar de maan en besluit hij om daar zijn vlag te planten. ‘A small step for man…”.  

Ook bezoekt hij een ruimteschip, waar hij een boodschap krijgt van de enige echte André Kuipers. “Een fantastische prestatie, de allerjongste ruimtevaarder ter wereld, ontzettend goed! Ik wens je een heel goede reis.”

Ook wil zijn held Pascal Tan van het klokhuis nog iets tegen hem zeggen: “Ik hoorde dat je fan van ons bent, wij zijn ook fan van jou! Zorg ervoor dat vanaf nu elke dag een Droomdag is. Ik hoop dat je heel veel leuke ruimtereizen in je leven gaat maken.” Tot slot besluit Roni terug te gaan naar de aarde, waar hij wordt begroet door zijn opa en Cas. Dan staat de film erop, tijd om nog even lekker te experimenteren met de groene schermen. Zo liggen de jongens al snel op de grond om te ‘zwemmen’.

Het einde van een prachtige dag

Inmiddels heeft de groep weer aardig trek gekregen. Omdat Roni dol is op pizza, vertrekken de kersverse acteurs richting Restaurant Santa Maria in Heumen. Daar zijn ook oma en het gezin van Cas. Samen genieten ze van een heerlijke Italiaanse maaltijd. Roni mag zelfs zijn eigen pizza maken in de keuken!

Dan is het tijd om afscheid te nemen, Roni gaat met Opa en Oma mee naar huis en Cas  vertrekt met zijn gezin. Roni hoeft zich de komende tijd ook niet te vervelen, hij mag de bouwset, het ruimtepak en de helm houden. Het was een schitterende Droomdag, met veel avontuur en gelach.

Sponsoren

Facebook
Twitter
LinkedIn