ophaalmoment 2

Van Tarzan (& Jane) hoog in de lucht, tot een virtuele bankoverval… Ricky’s Droomdag vol spanning en sensatie!

De Droom

Opgehaald als een VIP in een Limousine, vliegt in een echte helikopter en aan een zip-line door de lucht als Tarzan. Na een heerlijk broodje carpaccio beleeft hij een virtual experience. Om vervolgens de dag af te sluiten met zijn lievelingseten, sushi!!

Dreamchasers (droomgidsen)

Martijn, Geerke &Chantal

Kinderchampagne in de limousine

Op vrijdag 18 maart was het dan eindelijk zover – op een werkelijk prachtige, zonnige voorjaarsdag – wordt Ricky verrast door ons in Den Bosch. Ricky is zo’n jongen die je ziet staan en meteen denkt ‘wat een stoere vent is dit’. Hij staat dan ook nog ineens stralend in de deuropening, als hij doorkrijgt dat de limousine die in zijn straat staat helemaal-alleen-voor-hem bedoeld is. Oké, ook een klein beetje voor Zara. We komen hem ophalen in zijn hippe look (tof petje, kekke broek). Hij ziet het helemaal zitten om op stap te gaan in deze stoere, feestelijke ‘ride’. Ricky houdt niet alleen van spanning en sensatie (dat staat dus op het programma vandaag), maar ook van Youtube filmpjes maken en (Spiderman-)game spelen op de Playstation. Of we de spannende avonturen van Spiderman kunnen gaan evenaren vandaag zal lastig worden, maar we denken wel dat Ricky de absolute Droomdag gaat beleven vandaag.

Travel-in-style, dat moet Marton, vast gedacht hebben, die Ricky voor deze gelegenheid in de watten liet leggen. Want niet alleen zag zijn limousine er behoorlijk VIP uit, er was ook echt aan alles was gedacht. De (kinder) champagne vloeit rijkelijk, de goodie bag met snoep en chips komt binnen no-time tevoorschijn en onder de muzikale begeleiding van de Toppers in concert (dank aan onze privéchauffeur Wim), werd koers gezet naar een klein stipje op de Brabantse kaart. En dat blijft nog even een verrassing en laat dát nou net iets zijn waar Ricky niet zo goed tegen kan; niet weten wat hem te wachten staat. Er wordt enthousiast (maar cool) gezwaaid naar voorbijglijdend publiek (net een echte VIP), als er dan terug gezwaaid wordt reageert Ricky nog enthousiaster. Er is nog volop tijd om de vele knopjes en laatjes te ontdekken die de limousine rijk is. Er verschijnen zonnebrillen om – volledig in stijl- nog even een hele reeks Snaps en TikToks te maken, zodat ook het thuisfront en achterban kunnen meegenieten van deze bijzondere belevenis. Laten we zeggen dat de mobieltjes van Zara en Ricky nu al overuren hebben gemaakt. Niet alleen met foto’s en filmpjes, maar stiekem kijken ze via Google Maps ook mee waar de reis naar toe gaat en wat zorgt voor nog veel meer nieuwsgierigheid.

Zijn ogen uitkijken in de helikopter

We stappen uit en – huh – waar zijn wij eigenlijk…? Hier kan toch nooit veel spannends gebeuren? We staan in Budel (of all places) en Zara merkt op dat hier werkelijk niets, maar dan ook echt niets te beleven is (‘Er is hier zelfs geen koe!’ roept Zara verbaast). We staan op Budel Airport, iets wat bij Ricky in ieder geval wél enorm tot de verbeelding spreekt. We hebben heerlijke Petit Fourtjes die – lekker uit het handje – gegeten worden en we blijven maar turen naar de lucht. Ricky heeft naar eigen zeggen lichtelijk last van hoogtevrees, dus hij fantaseert er behoorlijk op los wat er komen gaat. Ineens komt er een vrouw binnen met de verlossende woorden (die wond er in ieder geval geen doekjes om) ‘de helikopter is er binnen 5 minuten’. Ja, dus… Ricky weet nu in ieder geval wat hem (en Zara trouwens ook) te wachten staat. Binnen een half uur zullen ze in een helikopter stappen bij Ruud en gaan ze vliegen boven het Brabantse en misschien wel het Limburgse land. Hoe gaaf is dat?!

Ruud en Jeroen landen in Budel en nemen daarna de tijd, eerst een bakkie koffie en nog even (bij)tanken – niet onbelangrijk- waarna een fantastische vlucht van bijna een uur zal volgen.

En wat voor een vlucht: opstijgen, dalen… Ricky geeft eerlijk toe dat het aan zijn oren, maar ook aan het gevoel in zijn buik te merken is. Zelfs mochten de raampjes kort open en mocht er een hand heel even naar buiten. Maar de bewoordingen van Ricky waren vooral: ‘machtig mooi’… dan moet het toch ook volop genieten zijn? Als de vlucht bijna ten einde is overhandigd piloot Ruud een mooie broche in de vorm van een helikopter. Ricky gaat deze een speciaal plekje geven op zijn kamer, om deze mooie happening nog lang te kunnen herinneren. Zara hangt de broche-helikopter even aan haar oorbel, ook geen verkeerde plek J.  

Nadat iedereen weer met beide voeten weer op grond staat, genieten en praten we nog even na over helikoptervlucht in het café bij Budel Airport, terwijl de limo alweer voor komt rijden. Dat trekt de aandacht van alle cafébezoekers en er wordt en nog even snel een blik geworpen op de binnenkant voordat we koers zetten richting Eindhoven, voor een middag vol virtuele spanning en sensatie.

VR experience

We rijden na een goddelijk broodje Carpaccio, de lievelings-lunch van Ricky naar The Park Playground, ‘the place to be’, voor een onvergetelijke -VR experience- virtuele belevenis. Wat er volgt is anderhalf uur lang – met een gek apparaat op ons rug en een reusachtige bril op onze neus – lachen, schreeuwen, samenwerken en proberen alle lastige opdrachten te volbrengen. Iets met de bad guys – en wij waren godzijdank de good guys – en er is zojuist een bank overvallen. Het is tijd voor actie! Het is ongelofelijk hoe levensecht de avonturen zijn die je beleeft bij The Park Playground. Ricky gaat vol overgave alle uitdagende opdrachten tegemoet.

De hoogte in als Tarzan

Voor we het weten zitten we alweer in de limo, Ricky heeft zijn pet weer opgezet en we vervolgen de rest van ‘Toppers in concert’; Wim weet er wederom een rijdend feestje van te maken. Het saamhorigheidsgevoel na een dag samen op pad is te voelen. Dit zal van pas gaan komen bij de volgende stop; we zijn op weg naar Adventure & Thrill in Best. Want ook daar gaan we weer de hoogte in, maar dit keer met een helm op en van de zip-line! Van boom naar boom over het water heen suizen blijkt ook écht Ricky’s ding. Gekscherend noemen Zara en Ricky elkaar Tarzan en Jane. En dan is er nog een klein ongelukkig Jane-momentje, Ricky springt (als een echt held) even bij en belandt daardoor zelf in de modder.

Hilariteit alom, het mocht de pret echt niet drukken. Ricky pakt zijn glansrol en verkondigd de rest van de dag dat hij zijn zus heeft gered. Wat natuurlijk ook wel een beetje waar was. Je zou bijna vergeten dat we ook nog even een drankje moeten doen, dit natuurlijk volledig verzorgd door Adventure & Thrill. Na de hoogte gaan we nu de kleine, donkere ruimtes in; een doolhof waar je je al tijgerend en met een lampje op het hoofd, uit moet zien te redden. Zara heeft het niet zo op dit donkere en benauwde doolhof, waardoor Ricky er nog een schepje bovenop doet en achter haar aan gaat om haar de stuipen op het lijf te jagen. Maar Zara komt terug en hoe: de laatste activiteit is rodeorijden en dat blijkt wél enorm haar ding. Ze blijft eindeloos zitten, waarover Ricky zich meer dan eens heeft verbaasd die dag.

Sushi

Het is tijd om de dag wat rustiger af te sluiten en naar het restaurant te gaan. Het favoriete eten van Ricky is naast carpaccio ook sushi, daarvan zal vast wel iets bij ons volgende adres op het menu staan. Onderweg wordt er nog druk gespeculeerd over het restaurant en type keuken, niet veel later staan we voor een restaurant in Boxtel waar het qua lievelingseten van Ricky wel snor zit. Heerlijk dat all-you-can-eat sushi concept: Ricky weet helemaal raad met de IPad en blijkt een volleerd-sushi besteller. Overigens komen er ook frikadellen, soep en frietjes voorbij, dus laten we zeggen dat Ricky gewoon volleerd-besteller is. Wij ook blij – een bakje broccoli komt ergens mee in een van de bestellingen. Het is maar goed dat er volop calorieën zijn verbrand vandaag. Als klap op de vuurpijl (niet een echte dan) wordt het dessert geserveerd met het nodige sterretjes-vuurwerk en is Ricky’s VIP dag hiermee helemaal compleet. Eigenlijk was een film van Spiderman ook nog onderdeel van de Droomdag, maar we overhandigen Ricky de bioscoopbonnen na afloop zodat hij later nóg een keertje kan genieten. Het paste gewoonweg niet meer in deze perfecte Droomdag, er was simpelweg te veel leuks te doen.

‘Tonnetje rond’ zetten we koers richting Den Bosch. Onderweg komen de highlights van de dag nog even voorbij. De helikopter vlucht is echt het hoogtepunt van de dag verteld Ricky! Wie is er nu het meest uitgedaagd vandaag, Ricky en Zara of wij? Er is in ieder geval volop genoten van en door het Tarzan en Jane-duo en hun tomeloze enthousiasme en nieuwsgierigheid. En Ricky…? Die straalt. Daar doen we het allemaal toch voor?

Sponsoren bedankt!

Ricky had nooit zo’n mooie dag kunnen beleven zonder hulp.

Rinske Lagaunne – Tekstschrijver.

Vrienden, buren, collega’s en familie van de dreamchasers!

Facebook
Twitter
LinkedIn