ray4

Ray; de vloggende hulpagent voor een dag!

DE DROOM

Ray wil heel graag  politieagent worden, en houdt enorm van vloggen

DREAMCHASERS

Lonneke

DE DROOMDAG

Dat je dag bijna niet spannender kan beginnen, dat kan Ray (7) wel beamen. Want jeetje – staat er zomaar ineens midden in je klas een politieagent! En wacht eens, die politieagent heeft gewoon zijn politieauto pontificaal in het midden van het schoolplein gezet. Ray’s hart maakt een klein sprongetje, want hij wil niets liever dan politieagent worden. Dan is het wel heel toevallig dat juist dit in zijn klas gebeurd? Stiekem denkt hij toch, het zal toch niet… zíj́n droomdag zijn? Hij hoopt van harte dat zijn wens om vlogger te worden ook aan bod komt. Maar dit…dit is al een fantastisch begin!

5 minuten later zit Ray met een stralend gezicht op de bijrijdersstoel te staren naar al die knopjes en schermpjes in deze échte politieauto. Gaaf! Gaan we straks héél even de sirene testen? Ja hoor, alles wordt uitgelegd; waar het voor dient en wanneer wat ingezet wordt. Even de meldkamer groeten “Test, Ray hier”..nét echt. Een traumabeer, veiligheidshelm, camera en zwemvest… wie had kunnen weten dat in zo’n dienstauto al deze spullen liggen, allemaal voor ‘just in case’. Ray is zichtbaar onder de indruk, trouwens de rest van zijn klas ook J. Van het uniform (en toch ook een beetje het wapen wat de politieagent aan zijn riem heeft hangen) en de politieauto, maar bovenal van de vraag “Ray, zou jij vandaag opgeleid willen worden als politieagent?” is hij echt heel even een beetje ontdaan.

Maar wat houdt dat nou allemaal in: politieagent zijn? En wat moet je dan allemaal kunnen? Als een echte politieagent moet je allereerst slim en creatief zijn, onder tijdsdruk kunnen presteren en logisch kunnen beredeneren. Waar kan je dat beter testen dan bij een Escape Room? Volledig in stijl (jazeker, met de politieauto) wordt het stel afgeleverd bij deze bij de Escape Room in Geldrop en de opdracht luidt; ‘Kraak een bankkluis’. Ha! Even in de huid mogen kruipen van een boef, dat is interessant! Een goede agent begrijpt natuurlijk als geen ander hoe een boef denkt, dus kom maar op! Binnen afzienbare tijd wordt het goud met het waardetransport naar buiten gereden. Dat ziet eruit alsof de klus perfect geklaard is, knap gedaan van Ray en zijn broer!

Maar wat zijn nou nog meer eigenschappen waardoor je politie-waardig bent? Dat vergt natuurlijk vele skills; speuren, zoeken, scherp en fit zijn. Ray wordt – samen met zijn broer- vandaag klaargestoomd voor de echte werk! En wel bij Adventure and Thrill: er is geen betere plek om fysiek uitgedaagd te worden en te bewijzen dat je echt nergens bang voor bent. En óf ze op de proef worden gesteld: eerst een parcours op grote hoogtes met uitdagende loopbrug, daarna een ondergronds doolhof (smal, donker en een tikkie spannend) waarbij een opdracht volbracht moet worden verre van makkelijk is. De moeder van Ray is ook van de partij, maar daar heeft ze – op dit onderdeel- toch een klein beetje spijt van. Die hoogtes en dat gewiebel van die loopbrug, zit die nou echt op 3 meter hoogte… brrr. Maar ze laat zich niet kennen!

En nu de ultieme test: blijven zitten op een ronddraaiende rodeostier. Ray blijft ongelofelijk lang zitten en houdt vol; een mooie eigenschap voor deze knappe politieagent in spé.

Hadden we al gezegd dat voor de deur bij Adventure and Thrill, een professioneel vloggerteam voor Ray klaar stond? Bob en Jordy – zelf uiterst bedreven is het digitaal vastleggen van hun avonturen – staan klaar om Ray te voorzien van tips (en uitleg over hun beginnersfouten die zij zelf als vlogger maakten) en tricks. Handig! Wat de ideale stand is van de camera, hoe je precies moet editen en waar je met presenteren op moet letten. Met deze vliegende start kan Ray straks al zijn avonturen in no-time gaan vastleggen.

Aan de innerlijke mens is vandaag ook gedacht, FoodWorldBest zorgde voor een heerlijke maaltijd aan het einde van de dag. Precies waar Ray, zijn broer en moeder zin in hebben (frietjes, heerlijk!), want na al die inspanningen hebben ze enorme trek gekregen. Tijdens dit rustmoment (ook tijdens de actie hoor) even wat foto’s door Heidi Scheepers van &Joy Fotografie, zodat Ray en zijn familie nog lang kunnen nagenieten van deze dag.

Niet voor niets zijn al deze uitdagingen doorstaan: aan het einde van de dag komt de politieagent terug bij Ray om de balans op maken. Ja hoor, bekwaam bevonden als officiële hulpagent! Bezegeld met een politie-cadeau-pakket waar menig kind jaloers op zou zijn, is de ambitie van Ray om politieagent te worden aardig waargemaakt. Maar dat vloggen hè; hoe gaan we al die kennis nou in de praktijk brengen zonder een camera? De moeder van Ray hoort deze ietwat doortastende – maar wel terechte vraag- van haar zoon aan. En hij heeft wel gelijk, vloggen zonder camera is nou eenmaal vrij lastig! We zouden Dream4Kids niet zijn als we daar niet ook aan hadden gedacht. Prompt komen er op de terugweg nog twee supergave digitale camera’s tevoorschijn. Een voor Ray en een voor zijn broer. Kunnen ze zodra ze thuis zijn even hun vlog-idool gaan imiteren – YouTuber Hanwe- want die schijnt bij Ray en zijn broer garant te staan voor veel nieuwe inspiratie voor de gekste vlogs. Misschien dat we het duo binnenkort ook wel op YouTube zien verschijnen!

SPONSOREN, BEDANKT!

De Droomdag zou nooit zo’n daverend succes geweest zijn zonder:

Adventure and Thrill, Frances Werrelman
Escape Room Geldrop, Jef van Stratum
Politie Oost-Brabant, Joost van Beckhoven
Wij zijn Jong; Bob en Jordy
Heidi Scheepers Fotografie
V-tech, Susan Francot

Tekst: Rinske Lagaunne

Facebook
Twitter
LinkedIn