Droomdag-Rachel4-1

Rachel; fashionista met lipgloss, op grote hoogtes

DREAMCHASERS

Niels en Michiel

DE DROOMDAG

Je staat op, eet je ontbijt, pakt je schooltas en gaat nietsvermoedend naar groep 7 van de Petrus Donders school. En dan sta je zomaar ineens volledig in het middelpunt! Want vandaag is het dan ein-de-lijk zover: Rachels Droomdag is – met enige vertraging dankzij Corona – dan toch echt een feit. Rachel; 12 lentes jong en een tikkeltje verlegen, staat heel even alleen maar te staren naar al dat moois wat speciaal voor haar is geregeld. Groene ballonnen met Rachels naam erop, een heuse rode loper en een fenomenaal transportmiddel: een prachtige, fonkelnieuwe Ferrari staat vandaag geheel tot Rachels beschikking. Niet alleen Rachel is compleet verrast, maar ook Maartje (haar liefste vriendinnetje) staat met grote ogen te kijken wanneer ook haar verteld wordt dat zij mee mag op dit grote avontuur. De gehele klas zwaait Rachel en Maartje uit, met toch een lichte jaloerse blik in hun ogen. Want op weg naar waar gaan ze met deze mooie – tikkeltje opzichtige- Ferrari?

Krullenbol voor een dag en natuurlijk… lipgloss!
Een groot avontuur, dat zal het zeker gaan worden. We gaan zometeen pas uit de school klappen over de activiteit waar Rachel toch het aller-, allermeest van genoten heeft. Maar daarover later meer! Maar nu eerst “geen Droomdag” zonder een stylish-look voor beide dames. We starten met een styling-route die ons eerst naar My Sistr in Nistelrode brengt, die zorgde voor all-natural-curls bij Maartje en juist een fashion look bij Rachel. Maar daar bleef het dus niet bij, want make-up kan hieraan natuurlijk niet ontbreken. Mascara, blush, oogschaduw en… natuurlijk lipgloss”.… aldus Rachel. Veel glitter en glamour… de twee dames beoordelen elkaars eindresultaat, om vervolgens zéér goedkeurend te knikken naar de make-up artist Marloes. Deze look zou elke dag ook niet misstaan ☺, maar helaas is het maar één keer Rachels Droomdag. Verwend met ook nog eens een goodie bag vol met fijne producten voor thuis, alweer op weg naar de volgende stop!

Tie dye versus stoere look
Kleding maken niet alleen de man hoor, maar ook de vrouw! Onze route vervolgde zich naar het enige echte fashion-paradise van Brabant: Van Tilburg. De fashion winkel waar ze werkelijk álles hebben, voor iedere stijl en iedere leeftijd. Deze twee fashionista’s in de dop gaan hier zeker gaan slagen. Leuk te zien dat Rachel kiest voor een stoere stijl… ‘ zwarte sweater, leren jasje en coole jeans’ en haar vriendinnetje voor de sporty stijl gaat…‘Nike broek, tie dye shirt’. Ondanks dat de beide dames prima weten wat ze mooi vinden, krijgen ze van de behulpzame adviseuses Michelle en Miranda van Van Tilburg nog wat tips en leuke ideeën om hun persoonlijke stijl helemaal af te maken. Heerlijk zijn ze in de watten gelegd bij De Orangerie bij Van Tilburg: want zelfs aan de innerlijke mens is gedacht. Een lekker taartje, appelsap en ter afsluiting een tosti gaan er natuurlijk prima in op dit tijdstip. Het is maar goed dat ze nog niet weten wat ze hierna te wachten staat… Want dan hadden ze dit lekkers misschien wel even laten staan…

Grote hoogtes
Op naar… Vliegveld Eindhoven….? Maar wat gaat we daar doen dan? Het zal toch niet..? Een lang gekoesterde droom van Rachel gaat zometeen in vervulling, vliegen! We hebben nog gevraagd of ze geen hoogtevrees heeft, maar heus: dit is wat Rachel het allerliefst wil gaan doen. En dankzij de Eindhovense Aeroclub Motorvliegen, duurde het niet lang voordat Rachel naast de piloot mocht plaatsnemen van een toch wel compact vliegtuig voor haar allereerste vliegervaring. Want erover dromen is een ding, maar daadwerkelijk in het vliegtuig stappen en het ook gaan meemaken? Dat is weer even wat anders! Maar het was in een woord onvergetelijk! Niet te hoog voor je Rachel? “Nee, absoluut niet! We vliegen nu boven mijn eigen huis!!” Eigenlijk duurde het te véél te kort, maar het is ook wel weer fijn om vaste grond onder je voeten te hebben. Met nog een wat onstabiel gevoel in de benen komt er helaas ook een einde aan deze fantastische ervaring. Dit gaat Rachel nóóit meer vergeten, echt nóóit meer!

McFlurry, here we come!
Wat doe je als je echt enorme trek hebt gekregen? Juist, dan ga je natuurlijk naar de McDonald’s in Helmond! En weet je dan niet precies wat je wil gaan bestellen? Dan kruip je natuurlijk zélf even achter de counter en ga je elkaar helpen met de bestelling! “Maartje: waar heb je zin in?” Om vervolgens als een echte baliemedewerker een bestelling te plaatsen, waarna ook Maartje mag ervaren hoe dit is. En dan.. smullen maar! Hebben jullie ineens ook zo’n zin in een McFlurry? Juist; ook die mogen Rachel en Maartje samen maken. Kies je smaak en mixen maar! Als je dit zelf mag maken, smaakt het toch allemaal nog een beetje lekkerder.

Chillen in die fantastische ride…op weg naar huis
Zoveel indrukken opgedaan, was het echt vanochtend dat we opgehaald werden op school? Rachel kan niet stoppen met vertellen over hoe leuk ze het allemaal vond. Maar hoe fijn is het om een dag te hebben die volledig in het teken staat van jouw wensen en dromen! Het zit er helaas weer op, nu gaan we richting huis in Beek en Donk. Maar wat kijken die mensen op de snelweg toch allemaal zo naar me? Ach nee.. ik weet het al, het is die fantastische Ferrari waarmee we naar huis worden gebracht…die krijgt zoveel bekijks! Pas straks als Rachel in haar bed ligt, zal ze even rustig terugdenken aan wat een heerlijk gevoel het is om te vliegen. Dat kan toch echt niet iedereen zeggen, dat je zomaar op een gewone schooldag in een privévliegtuig bent gestapt. Rachel voelde zich voor een dag echt méér dan bijzonder.

Sponsoren
De Droomdag van Rachel zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder:
 AFAS Foundation
Eindhovense Aeroclub Motorvliegen, Herman en Simon
Mc Donalds Helmond, Erik
Unity Eight Dance, Martijn
Barbera Lodewijks fotografie
De Blauwe Ballonnen, Marianne
Spelen Verhuur Laarbeek, Dave
Mysistr, Marloes
Van Tilburg Mode, Peter
Excellent Catering, Bas

Tekst: Rinske Lagaunne
Foto’s: Niels en Michiel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dream4Kids & BrandConnection
Presenteren:

Het Charity Inspiratie Seminar “Dromenjagers”

Dinsdag 26 maart 2024, Parktheater Eindhoven

Met vele inspirerende sprekers!

"Dromenjagers" Programma

12.30 inloop en lunch 

13.15 aanvang programma 

15.00pauze

15.30 vervolg programma

18.00 borrel en napraten