D4K Nora 2022 Rohut NOR_5901

Prinses Nora heeft een feestje in een kasteel 

De Droom 

Een dag een echte prinses zijn 

Droomgidsen

Olesya Gommers en Jeroen Peters 

Een limo op het schoolplein

 Nora was er na de intake in juni van overtuigd dat haar droomdag na de vakantie plaats zou gaan vinden. Ze is dan ook blij verrast als we haar ’s ochtends uit de klas komen halen. Isa en Leonie, haar beste vriendinnen glunderen ook, want zijn mogen mee op deze bijzondere dag. Als Nora met de hele klas op het schoolplein staat, komt daar een luxe limousine aanrijden. Wat fijn dat haar zus Lynn uitstapt en deze dag ook mee gaat. Nadat alle kinderen even in de limo gezeten hebben, zwaaien ze ons uit. Waar zou de reis naar toe gaan?   

Shoppen in de snoep- en speelgoedwinkel 

We komen aan in Elst en parkeren de auto voor ’t Soetrijck. Zoals de naam al doet vermoeden is het hier een waar snoepparadijs. Op haar droomdag moest er heel veel snoep zijn.. Nora krijgt een mooi kistje dat ze helemaal mag vullen met snoep. Ook de hofdames mogen een zak vullen, wat is er veel te kiezen… Het is al weer tijd om verder te gaan en we stoppen voor de deur van Intertoys. Nora zoekt een LOL-bal uit die ze in de limo al open maakt.  Van de limo chauffeuse Maaike krijgen we een selfistick met 360° camera. De meiden steken hun hoofd door het open dak en we maken superleuke opnamen van de rijdende limo.  

The making of a princess 

We komen aan bij salon MooibyAns. Eerst wordt er kinderchampagne gedronken, roze cupcakes en broodjes gegeten in het park en nemen we afscheid van Maaike en de limo. Dan maken we kennis met het Beauty-team bestaande uit Ans, Diana en Karin. Zij gaan van Nora een prinses maken en van de meisjes hofdametjes. De haren worden gevlochten, de nageltjes gelakt, de make up wordt aangebracht maar dat maakt haar nog geen prinses. Nora had helemaal uitgetekend hoe ze er als prinses op haar droomdag uit wilde zien en groot is dan ook de verbazing als ze de roze prinsessejurk met sleep en hartjes mag aantrekken.  Natuurlijk horen daar mooie schoentjes, sieraden, een prinsessestafje en een kroontje bij. Nora straalt helemaal, want wat is ze oogverblindend mooi! 

Een roze assepoester koets en een chiquandel speciaal 

Dan komt er een prachtige roze Assepoester koets voorrijden met twee zwarte Friese paarden er voor. Het gezelschap stapt in en wat hebben we veel bekijks onderweg. Als een beroemdheid zwaait Nora naar alle mensen en alle mensen zwaaien naar haar. Na een mooi ritje rijdt de koets via de ophaalbrug het binnenplein op van kasteel Doornenburg. Daar wordt ze enthousiast welkom geheten door haar luid zingende klas. Ze stapt uit en loopt op de rode loper als een echte prinses terwijl de hofdames haar sleep vasthouden. In de kapel worden de vriendschappen bezegeld met vriendschapsbandjes en dan beginnen de maagjes te knorren.

Op de binnenplaats van Herberg de Doornenburg zijn de tafels al feestelijk gedekt. En al snel zitten we frietjes en snacks te eten. Omdat frikandel speciaal natuurlijk niet een prinses waardige maaltijd is, wordt een ‘chiquandel speciaal’ geserveerd met vuurwerk. Nu de maagjes gevuld zijn wordt er nog even gedanst en gespeeld op de binnenplaats. Dan is het toch echt tijd om naar huis te gaan. Daar hebben we nog een verrassing voor Nora. Ze mag met het hele gezin 2 dagen naar de Efteling met een overnachting! Nora wil niet dat de dag eindigt… ‘het is mijn mooiste dag die ik ooit heb gehad’ zegt ze. Dat dit een nieuwe start voor Nora mag zijn. 

Sponsoren bedankt!

Ivonne Cortez Abarca 

Pixum 

Fotograaf: Rob Hutting 

Facebook
Twitter
LinkedIn