pieter met de T-rex

Pizza bakkende paleontoloog steelt de show bij Willem-II

De Droom

 Dinosaurusbotten onderzoeken, zelf pizza’s bakken in een pizzeria en bij een wedstrijd van Willem-II zelf het veld op gaan! 

Dreamchaser 

Josie, Amanda, Shannon en Floor 

De Droomdag van Pieter 

Op 6 november is het eindelijk de dag dat Pieter wordt opgehaald voor zijn Droomdag. Hij wacht thuis samen met zijn moeder in spanning af tot hij wordt opgehaald door Josie. Er komt een grote oranje Jeep aanrijden! Pieter roept: ‘Wat een coole auto! Is dit voor mij?’ Hij is helemaal overdonderd. Zijn moeder vindt het een echte gave auto. Hij is sprakeloos! Samen met zijn moeder stapt Pieter in de auto, waar speciale zelfgemaakte Dinosaurus koekjes voor hem klaarliggen. Ze vertrekken naar de eerste locatie: Naturalis, een museum waar een Dinosaurus tentoonstelling is. Voor de Droomdag heeft Pieter al een Dinospel gekregen. In de auto speelt hij dit spel met zijn moeder. Eenmaal aangekomen heeft hij al de helft van de Dinokoekjes opgegeten, ze zijn zo lekker! Hij is klaar voor het museum.  

Als paleontoloog in het Dinosaurusmuseum 

Bij de ingang wordt hij opgewacht door een echte paleontoloog: ‘Jij bent vast Pieter. Ik ga je een hele ochtend meenemen en laat je zien hoe we botten behandelen. Je krijgt een privérondleiding, door alle geheime gangen! Pieter heeft nog niet eerder gehoord van deze Dinosaurus tentoonstelling. Hij is al wel eerder in een Dinosauruspark geweest, maar nu gaat hij echte Dino’s zien! Hij is ontzettend onder de indruk van alle Dino’s en over alles wat de paleontoloog hem vertelt. Ze gaan achter de schermen, waar de botten worden bewaard. Pieter mag zelfs een echt Dino bot vasthouden! Bezoekers mogen hier natuurlijk niet komen. Pieter voelt zich een echte VIP en kijkt zijn ogen uit. Hij roept af en toe: ‘Wauw wat cool!’, maar is vooral onder de indruk en overdonderd door hoe bijzonder het hier is. Deze grote Dino’s heeft hij nog nooit van zijn leven gezien!

Bij de afsluiting krijgt hij een goodiebag vol met Dinospullen en paleontoloog spullen. Wederom is Pieter blij verrast: ‘Is dit helemaal voor mij?’. Hij loopt trots met zijn tas rond en start direct fanatiek de gekregen speurtocht. Hij vindt het heel erg leuk en wil van elk bot raden van welk dier het is. Pas na het succesvol afronden van de speurtocht, vertrekken ze weer met de Jeep richting Tilburg. In de auto krijgt Pieter het gloednieuw uittenue van zijn favoriete club, Willem-II, met zijn bijzondere rugnummer achterop. ‘Deze heb ik nog niet!’  

Pizza’s bakken en smullen bij Pizzabar Rijslust 

Pieter is dol op pizza; elke week eten ze thuis pizza. Tijd om zelf de speciale pizzabakkersblouse aan te trekken! Bij binnenkomst bij de pizzabar krijgt Pieter een rondleiding en hoort hij dat hij vandaag pizza’s mag bakken. Hij neemt de bestelling op van zijn moeder en Josie. Vervolgens gaat hij in de keuken aan de slag met het deeg. Hij vindt het zo leuk! Na afloop vraagt Pieter of hij het de blouse mag houden en in de toekomst mag werken bij Pizzabar Rijslust. Het bevalt hem wel om pizza’s te bakken als een echte professional! Na het eten spelen ze nog een spelletje en hoort Pieter wat de volgende verassing is. Ze gaan naar een wedstrijd van Willem-II en hij mag op de middenstip met de vlag gaan zwaaien! Het lijkt hem nog een beetje spannend om op de middenstip te staan in een vol stadion, maar hij vindt het heel tof om naar de wedstrijd te gaan!  

Hij wil zich direct omkleden, om zijn nieuwe tenue te showen. 

Ster op het veld bij Willem-II 

Eenmaal aangekomen bij het stadion rent Pieter over de lege tribunes. Hij gaat op elk bankje zitten om te kijken vanaf waar hij het beste zicht heeft. Hij mag met de steward het veld op lopen voordat de wedstrijd begint en de tribunes vollopen. ‘Echt vet hoor, dit heb ik nog nooit meegemaakt!’ Even later voegt Pieter zich bij de andere kinderen, zij gaan ook met de vlag zwaaien. Hij heeft er nu heel veel zin in! ‘Opa en oma kijken ook, die kunnen me nu zien. Dan kom ik op TV!’, roept hij blij. Hij loopt trots het veld op. Zwaaiend met de vlag staat hij op de middenstip. Plotseling wordt hij op zijn schouder getikt. Het is de Kingo, de mascotte van Willem-II! Hij pakt de hand van Pieter en samen lopen ze een rondje over het veld, langs de volle tribunes. Hij mag zelfs, net als Kingo, de wedstrijdbal een gelukskusje geven. Ze zwaaien naar het publiek en iedereen juicht voor Pieter! Daarna voegt hij zich in de erehaag en komen de spelers het veld op. Pieter rent naar zijn moeder en roept enthousiast: ‘Hebben jullie dat gezien? Wauw!’ Moeder vindt het fantastisch! Daarna kijkt Pieter samen met zijn moeder naar de wedstrijd in de speciale Business club. Pieter is de koning te rijk! Hij vindt het echt bijzonder om zo naar de wedstrijd te kijken.  

Het was een geweldige dag! Pieter kan niet wachten om op school te vertellen wat hij allemaal heeft meegemaakt. Een dag om niet meer te vergeten.  

Sponsoren bedankt! 

Facebook
Twitter
LinkedIn