2023-04-07_Dream4Kids_Deshayro-8769

Piraat Dex helpt zijn grote held bij het vinden van de schat

DE DROOMDAG

De Droomdag van Dex staat volledig in het teken van zijn lievelingsfilm: ‘De Piraten van Hiernaast’.

DROOMGIDSEN

Ninja & Monique

VERRASSING

Om 09.00 uur zit Dex netjes en nietsvermoedend in de klas als hij wordt verrast door zijn moeder en de droomgidsen. Omdat het vandaag zijn Droomdag is, is hij er even helemaal ondersteboven van. Dex is een verlegen mannetje maar zijn glimlach zegt genoeg. Vooral toen hij zag dat er buiten een heuse Porsche op hem staat te wachten! De droomgidsen hadden verwacht dat Dex graag wil dat zijn moeder met hem mee rijdt in de stoere auto maar hij roept: Nee, ik wil voorin”. Hij vertrekt prinsheerlijk, genietend van de rit, op weg naar zijn Droomdag vol verrassingen.

TE WATER

Tijd voor een nieuwe outfit. Want bij een echte piraat hoort natuurlijk een piratenpak dat Dex zelf mag uitkiezen in de P.W. Hoofs Carnavalswinkel. Zodra Dex geslaagd is voor zijn outfit is het tijd voor de volgende verrassing. Als piraat moet je natuurlijk wel kunnen varen en echte zeebenen hebben. Dit doen ze samen met schipper Ad van “de Kring Vrienden van Den Bosch”. Stilletjes betreedt Dex de boot maar als droomgids Ninja vraagt of hij bij hen wil zitten of toch liever bij de schipper, twijfelt hij geen moment: “Bij de schipper!”. Dex mag zelfs een stuk alleen varen, gaaf! Na een stukje geschiedenis gaan de piraten te land om foto’s te maken bij een echt kanon. Ter afsluiting van de piratentocht proost het gezelschap op de Droomdag van Dex met echte piraten champagne.

DEX’S GROTE HELD

Na alle verrassingen heeft piraat Dex trek gekregen, tijd voor een heerlijke lunch bij Strandpaviljoen De IJzeren Man. Dex geniet van een lekkere hamburger met frietjes terwijl er wordt gekletst over de nu al onvergetelijke dag.

Na de lunch is het tijd om het strand op te gaan. Hier staat niemand minder dan Billy Donderbus op Dex te wachten! De echte piraat van zijn lievelingsfilm ‘De Piraten van Hiernaast’. Dex herkent zijn grote held meteen en is er even helemaal stil van.

Maar veel tijd om bij te komen van de verrassing is er niet. Billy Donderbus heeft Dex’s hulp nodig. Samen beklimmen ze het hoge nettenpark. Het klauterparadijs is wel twaalf meter hoog maar Dex deinst nergens voor terug! Al klauterend verzamelen ze letters om de code te ontrafelen. Yes, gelukt: P-I-R-A-A-T D-E-X!

EEN ECHTE PIRATENSCHAT

Maar Billy Donderbus heeft nog meer hulp nodig; hij is al de hele dag op zoek naar een schat! Het lukt hem maar niet om die te vinden. Dankzij Dex vinden de piraten de schat, gevuld met heerlijke gouden munten, stoere tatoeages, een mooi boek en dvd’s van zijn lievelingsfilm.

Tot slot leert Piraat Billy Donderbus Dex zwaardvechten op het strand. Na het duel vinden de droomgidsen dat Dex een echt piratendiploma verdiend heeft! Onder het genot van een drankje bedankt Billy Donderbus Dex meerdere keren voor het helpen vinden van de schat! Dex zegt weinig maar zijn trotse blik spreekt boekdelen. Bij het afscheid van zijn grote held zegt Billy Donderbus tegen Dex: “Ik heb er een vriend bij”.

PIZZA MET DE FAMILIE

Tijd om naar huis te gaan. Dex wordt wederom opgehaald in een gave Porsche! Na alle avonturen van vandaag valt Piraat Dex voldaan in slaap. Een prachtige afsluiter, dromend over zijn Droomdag, alhoewel de Droomdag nog niet helemaal voorbij is. Het is tijd voor heerlijke pizza’s samen met zijn grote broer en zussen! Nadat Dex zijn nieuwe zwaardgevecht skills aan zijn zusje heeft laten zien, is het dan toch echt tijd voor de afsluiter van deze onvergetelijke Droomdag. En hoe kan het ook anders dan met zijn lievelingsfilm ‘De Piraten van Hiernaast’, met daarin zijn grote held.. en sinds vandaag zelfs een echte vriend, Billy Donderbus.

Met grote dank aan Droomgidsen die vertelden over de Droomdag: “Het kost wat tijd en energie, maar je krijgt er zoiets moois voor terug”.

Geschreven door: Kelly Muntslag

SPONSOREN BEDANKT!

Dex zijn Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder: 

Facebook
Twitter
LinkedIn