foto-blur

Piet maakt een reis door de ruimte

DE DROOM

Piet houdt van gamen, de ruimte, karten en zijn favoriete YouTuber ‘Kwebbelkop’ ontmoeten.

Dreamchasers

Belinda

De Droomdag

donderdag 24 maart 2022

De dag begint voor Piet zoals alle andere dagen. Om 8.30 uur zit hij in de schoolbanken. Wat Piet niet weet is, dat het vandaag zijn Droomdag is. Opa en oma halen eerst zijn beste vriendje Deacon mee op uit de andere klas want hij mag ook mee, daarna gaan ze Piet verrassen. “Hè, is mijn Droomdag nu al”, zegt Piet verbaasd. “Ik dacht pas over een tijdje”. Belinda bevestigd dat de Droomdag echt vandaag is. “we nemen je mee op een groots avontuur”. Piet is zo nieuwsgierig wat er komen gaat, dat hij al bijna buiten staat voordat hij zijn jas aan heeft.

Met grote snelheid naar de kartbaan

De eerste verrassing staat buiten al op Piet te wachten: een stoere zwarte Porsche! De Porsche neemt de toeristische route en we komen aan bij de kartbaan in Driebergen. Het is een prachtige dag, lekker zonnetje, en dus ideaal om buiten te karten. De jongens racen samen een heat. En daarna nog een heat, samen met opa, oma en Belinda! Ieder een eigen kart. Piet vindt dit het aller-allerleukste en hoopt nog snel eens te kunnen gaan met opa en oma. Even iets drinken en dan gaan we op weg naar Utrecht.

Indoor skydive

Piet en Deacon gaan skydiven. Cool! Eerst omkleden en dan met een helm op de windtunnel in samen met een instructeur. De jongens mogen vier keer vliegen en bij de laatste vlucht neemt de instructeur Piet helemaal naar boven in de windtunnel. Het gaat allemaal met een noodgang. Piet heeft nog nooit eerder kunnen skydiven maar geniet zichtbaar. Wat een stoere jongen! Na afloop krijgen de jongens een skydive-certificaat.

En nu is het tijd voor de lunch. McDonald’s natuurlijk! Lekkere hamburgers, nuggets en frietjes. Even bijtanken voor de activiteiten van de middag. Wat zal de volgende activiteit zijn?

Een ruimtereis naar de maan

We rijden naar Amstelveen. Daar staat de SpaceBuzz van André Kuipers. “De wat”? “Ja, de SpaceBuzz”. Dat is een soort raket waar je in kan zitten en via virtual reality een ruimtereis kan maken. Er is plaats voor ons allemaal. Hoe leuk is dat! Piet en Deacon krijgen een astronautenpak aan en een helm op. Wat volgt is een hele bijzondere ruimtereis in een raket net alsof je echt naar de maan vliegt. We zien de maan en aarde zoals André Kuipers dat ook heeft gezien. Heel bijzonder en leerzaam. Want tijdens de vlucht krijgen we allerlei informatie over de ruimte en het milieu.

Als we na de vlucht weer met beide benen op de aarde staan, krijgt Piet een certificaat met een echte handtekening van André Kuipers er op. Na dit ruimte-avontuur gaan we met de auto naar Amsterdam. We gaan wat drinken in een leuk restaurantje aan de haven. Opa en oma mogen in het restaurant wachten, want Piet en Deacon gaan iemand ontmoeten. Spannend! Wie zou dat zijn?

Ontmoeting YouTuber Kwebbelkop

Het is Jordi van der Bussche alias ‘Kwebbelkop’. Een YouTuber die te gekke filmpjes maakt. Piet en Deacon zijn groot fan. Zijn kantoor is aan de haven. Piet en Deacon ontmoeten Kwebbelkop, krijgen een rondleiding en mogen samen de trainingsruimte in om met gewichten te ‘spelen’. Ze mogen allerlei vragen stellen en als klap op de vuurpijl krijgen ze ook nog een hele coole sweater. Die gaat meteen aan! Ondank het mooie weer, die sweater is te cool om niet te dragen. Ze zaten boordevol verhalen en onder het genot van een drankje vertellen ze deze enthousiast aan opa en oma.

Dan is het tijd voor het avondeten. Piet en Deacon mogen zelf het avondeten bereiden bij restaurant ‘Pont 13’. Ze maken een heerlijk voorgerecht, hoofdgerecht en hebben wel keuze uit drie nagerechten.  Het smaakte heerlijk! Het restaurant ligt aan het water. We konden heerlijk buiten zitten in het zonnetje en genieten van een drankje.

Museum Sonnenborgh

Verbaast zijn de jongens als ze de nieuwste Porsche zien aan komen rijden. Ze gaan Utrecht, naar museum Sonnenborgh, een museum over de ruimte. We krijgen een leerzame rondleiding en ze mogen waterraketten de ruimte in schieten. De een na de andere raket vliegt de lucht in. Piet weet al heel veel over de ruimte en sterrenbeelden. We leren er van alles over en mogen door een telescoop kijken. Er is zelfs een echt stukje afkomstig van Mars in het museum. Bij de uitgang zoekt Piet een mooie kaart uit en dan rijden ze weer in de Porsche naar huis.

Wat een fantastische dag! Piet en Deacon zijn helemaal blij en voldaan én moe. Heerlijk om de kinderen zo te zien genieten van een dag met als thema ‘ruimte’.

Sponsoren bedankt!

Alexander Kroon (fotograaf)

Dennis Khalil (fotograaf)

Esgher Oosterbosch

Sjaak Dane

stilte-wandelaars van Prem

Restaurant Karaat in Amsterdam

Restaurant Pont 13 in Amsterdam

Facebook
Twitter
LinkedIn