IMG-20200311-WA0001 kopie

Olifanten voeren is Isa’s grootste wens.

DE DROOM

Dierentuin en de olifanten voeren. Zwemmen, klimmen, een chocoladefontein of McDonald’s, een dichte koets met paarden of een bus waar iedereen in kan, 

DREAMCHASERS

Trudy & Lian

DE DROOMDAG 

Het is zover, de Droomdag van Isa. Ze heeft er lang op gewacht. De broer van Isa heeft al een keer een Droomdag meegemaakt. Dus ze weet een beetje hoe het gaat. Maar natuurlijk weet ze niet dat het vandaag háár Droomdag is. Gespannen kijken we naar de lucht. Hopelijk blijft het vandaag droog.

Met de koets.

Om kwart over acht komt de koets aanrijden. Koetsier Bert heeft er zin in. Isa heeft aangegeven dat ze dolgraag met een koets opgehaald wil worden. En Bert wil dit graag voor haar doen. Om half negen arriveren de papa, oma en bonusmama Anne van Isa. Samen gaan we op weg naar de school van Isa. Als Isa ons in de klas ziet vraagt ze direct “Wat komen jullie hier doen?” Maar dan valt het kwartje. Ze heeft vandaag geen gewone schooldag. Nee, ze heeft haar Droomdag! Met papa aan de hand loopt ze naar buiten. Papa is een beetje geëmotioneerd, maar Isa kijkt verrukt naar de koets met échte paarden. Met z’n vijven stappen ze in de koets. Isa bij papa op schoot en Joe, Joep en Charlie. Het is best een beetje spannend zo hoog, maar ook leuk! En het is gelukkig droog.

SONY DSC

Ze rijden een stuk door de wijk en arriveren bij supermarkt PLUS. Isa krijgt een kaartje om lekkere dingen te kopen. Mmmm…. wat is er veel te koop. Isa zoekt voor iedereen wat lekkers uit.

Dierenrijk.

We gaan weer verder met de koets. Isa weet niet waar we heen gaan. Ze wil het graag raden. Ze raadt het in één keer goed! We gaan naar een dierentuin om de olifanten te voeren. Na een half uurtje rijden en lekker veel gesnoept te hebben, komen we bij Dierenrijk in Nuenen aan. Daar worden we verwelkomd door Sanne. We gaan niet direct naar de olifanten. Eerst kijken we nog bij de chimpansees om vervolgens naar de keuken van de dierentuin te gaan. De verzorger vertelt hoe het eten klaargemaakt wordt voor de dieren. Eerst worden de maki’s gevoerd. Zij eten worteltjes en blauwe bessen. De maki’s springen op onze schouders. Dat is best eng. Isa vindt dit eigenlijk te spannend. We lopen weer terug naar de keuken.

Olifanten voeren.

Nu mogen Isa en de anderen een emmer vullen met eten voor de olifanten. De olifanten lusten heel veel groenten en hele broden. Met een volle emmer lopen we naar de olifanten, die ons al zien aankomen. De verzorger laat zien hoe de olifanten gevoerd moeten worden. Hij gooit het eten naar de olifanten toe. Isa mag dit ook doen. De olifanten peuzelen het eten op. Eén wortel valt achter het hekje. De olifanten kunnen er niet bij. Een aapje kan er wel bij. Hij pakt snel de wortel en verdwijnt gauw. Wat is een olifant toch groot! Ook is er een klein olifantje. Zo super schattig. Na het voeren van de olifanten is het tijd om te spelen in de binnenspeeltuin. Isa glijdt, klimt en rent. Ze geniet van het spelen en haar familie om haar heen.

Na heerlijk gespeeld te hebben is het tijd voor een lekkere lunch, dat ons wordt aangeboden door het dierenpark. Een tafel met Isa’s naam is gedekt en staat klaar. De tafel ligt vol met friet. Niet in een bakje, nee, maar gewoon op tafel! Dat is lekker smullen zeg. Iedereen krijgt er ook nog een lekkere snack bij. Als de buikjes gevuld zijn, spelen de kinderen nog even in de buitenspeeltuin. Gelukkig is het nog steeds droog! Van oma krijgen alle kinderen een knuffeltje uit het winkeltje. Een leuk aandenken aan deze dag!

“Gaan we zwemmen?” vraagt Isa.

Dan is het tijd om naar de volgende activiteit te gaan. We stappen in de auto’s. Weer wil Isa graag raden waar we heen gaan. Nu is het iets lastiger. Wat heeft ze ook alweer gezegd dat ze graag wil doen? “Gaan we zwemmen?” vraagt Isa. “Misschien,” zegt Trudy. “Maar we gaan ook nog iets anders doen? Wat dan? Klimmen?” vraagt Isa? Ja, je gaat klimmen! Het wordt even stil. Dan zegt Isa “Klimmen lijkt me heel leuk. Ik heb dit alleen nog nooit gedaan”. 

Klimmen en……

In de Kempervennen moet we even lopen naar de klimhal. Daar staan twee enthousiaste mensen op ons te wachten. En dan volgt een vol uur met klimmen. Isa leert het klimmen snel en wat durft ze veel. Ook Joep, Charlie en papa klimmen mee met Isa. Zelfs Anne durft even te klimmen met haar hoogtevrees. Joe is te klein, maar aan het einde mag hij toch ook een klein stukje klimmen. Isa geniet met volle teugen en we maken heel veel foto’s van haar. Na het klimmen is het tijd om te zwemmen. Trudy en Lian blijven buiten het zwembad. Maar de rest gaat samen met Isa het zwembad in. Wat een vet zwembad! Vooral de wildwaterbaan is super leuk. Samen drinken ze nog wat op het terrasje en genieten ze van elkaar.

Om half zes komt iedereen weer met roze gezichten en natte haren naar buiten. We lopen naar de auto met onze paraplu’s. Inmiddels regent het, maar dat is niet erg.

Als voorgerecht de chocoladefontein.

We gaan op weg naar Eindhoven. Isa wil weer raden waar we heen gaan. Uiteindelijk raadt ze het. We gaan naar de Wereldkeukens in Eindhoven. Daar staat een hele grote chocoladefontein. En Isa is dol op chocola! Ze begint met de chocoladefontein, dan een pizza en dan fruit. Alles kan bij dit restaurant. Je mag pakken wat je wilt. Ze krijgt ook nog een vuurwerkfontein. Dit omdat we er zijn ter ere van Isa! Het is een mooie afsluiting van de dag.

Om half negen gaan we naar huis. Daar krijgt Isa nog een mooie olifantenpoef voor op haar kamer en als aandenken van deze mooie dag. Met een dankbare glimlach op onze gezichten nemen we afscheid van elkaar.

SPONSOREN BEDANKT! 

Facebook
Twitter
LinkedIn